sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Vuosi 2009 ja lähivuodet: Maailmantalouden romahdus, jättimäinen lama, hirveä työttömyys ja inflaatio

Ymmärrän, että yllä edellä oleva blogini otsikko, joka tiivistää oleellisen tulevan vuoden (ja tulevien vuosien) taloustilanteesta, ei ole kovin rohkaiseva, samoin kuin ei ole olleet muutkaan taloutta käsittelevät kirjoitukseni viimeisten kahden vuodena ajalta. Minua on syytetty pelottelusta, vaikka olen halunnut vain varoittaa siitä, mitä on edessä.

Tämäkin kirjoitus on suurelta osin toistoa siitä, mitä olen kirjoitellut jo aiheesta jo pitkän aikaa, mutta haluan silti vielä kerran osaltani tyhjentää ilmat erinäisten talouspuoskarien "nousukausi on on ihan edessämme" -ennusteista.

Ensi vuosi tuo tullessaan maailmantalouden tähän mennessä pahimman taloudellisen romahduksen ja laman. Syvyydeltään, kestoltaan ja seurausvaikutuksiltaan tämä katastrofi tulee vetämään vertoja viime maailmansodalle. Se nimittäin kestää seuraavat 4-7 vuotta, tekee selvää nykyisestä maailmantaloudellisesta järjestelmästä, ja muuttaa merkittävästi ja pysyvästi poliittisia ja geopoliittisia valtasuhteita.


Mikä on Suomen tilanne?

Tulevana vuonna ja sitä seuraavina vuosina Suomi menee taloudellisesti viemäristä. Tulee veret seisauttava lama, ja alkaa valtava irtisanomisten ja lomautusten aalto. Alkaa kaatua myös rahoituslaitoksia. Kevät vielä menee jotenkuten, mutta kesän jälkeen suomalaisten kulutusvoima on lopussa.

Suomessa on metsäteollisuudessa 50% liikakapasiteettia, mikä tarkoittaa yhdessä itätuonnin ongelmien ja laman kanssa sitä, että tehtaita suljetaan reippaasti. Nyt nähty on vasta alkua. Pelkästään nyt suljetun 6:n paperi-, sellu-, ja kartonkitehtaan kerrannaisvaikutukset ovat pitkällä tähtäimellä lähes 50 000 työtöntä lisää. Kaiken kaikkiaan metsäteollisuuden leikkausten ja tehtaiden lakkautusten myötä maastamme häviää parin-kolmen vuoden viiveellä pysyvästi noin 200 000 työpaikkaa, kun mukaan lasketaan kerrannaisvaikutukset kaupan ja palveluiden puolella. Tämän lisäksi tulee muun teollisuuden, tuotannon ja palveluiden valtavat supistukset ja irtisanomiset laman myötä. Arvioin, että Suomesta häviää kaiken kaikkiaan yli 500 000 työpaikkaa. Jo nyt monet firmat ovat lykänneet YT-neuvottelu- ja lomautusilmoituksiaan joulun pyhien yli, joten uuden vuoden jälkeen näitä on jo edessä pienoinen suma.

Näin ollen on turha puhua mistään massiivisesta työvoimapulasta. Uusia työpaikkoja palvelualoille ei synny, ellei ole niitä ylläpitävää taloudellista lisäarvoa kansantalouteen tuottavaa perussampoa, eli tuotantoa ja teollisuutta. Kaikesta huolimatta hallituksemme jatkaa edelleen projektia, jonka tarkoituksena on tuoda maahan satoja tuhansia vierastyöläisiä torjumaan "huutavaa työvoimapulaa".

Poliittinen vasemmisto tukee tätä vierastyövoiman tuontihanketta, jonka pääasiallinen tuki ja motiivi on kuitenkin työnantajapuolella; Suomalaisen yleisen palkkatason raju laskeminen Lissabonin sopimuksen mukaisella lainsäädännöllä, joka mahdollistaa ulkomaisen työvoiman vuokraamisen Suomeen tekemään töitä oman kotimaansa palkka- ja työlainsäädännön mukaisilla ehdoilla, ilman että työntekomaan viranomaisilla on oikeutta puuttua asiaan (Kuten Ruotsissa, missä liettualaiset vuorkatyö-siivoojat jo tekevät työtä olemattomilla työehdoilla ja 70 sentin tuntipalkalla). Tätähän on jo käytännössä harjoitettu rakennustyömailla, jossa ulkomaisten työntekijöiden palkkojen ja oikeuksien polkeminen ja verojen kierto ovat jo vuosia olleet yleistä.

Tilanne Suomessa tulee olemaan se, että sekä hallitus että ammattiliitot ajetaan puun ja kuoren väliin: Ellei valtiovalta ja ammattiliitot suostu verotuksen ja palkkatason alentamiseen, maahan tuodaan alipalkattua ja huonosti kohdeltua vierastyövoimaa tekemään työt alle puolella suomalaisten palkkatasosta. Teollisuudella kun ei (toisin kuin viime laman aikaan) tulevan laman myötä oikein ole muuta keinoa alentaa tuotantokustannuksia.

"Laman torjunta palkkatason laskulla" -argumentti tuleekin olemaan yksi työnantajapuolen ja "talousviisaiden" pääasiallisista tavoitteista niin Suomessa kuin myös EU-tasolla. Se tulee olemaan myös yksi Lissabonin sopimuksen (ja sitä kautta EU-liittovaltion) lopullista läpimenoa ensi keväisessä Irlannin kansanäänestyksessä vauhditettavista propaganda-valteista. Voi tosin olla, ettei sitä kerrota ääneen kansalle, vaan sillä vain varmistetaan työnantajapuolen ehdoton tuki sopimukselle.

Tuotiin Suomeen valtavasti vuokratyövoimaa tai leikattiinpa palkkoja ja työehtoja muuten vaan, niin seurauksena on suomalaisen elintason raju tiputus ja totutun elämäntapamme joutuminen kriisiin, joka vetää suhteessa vertoja viime sotavuosille. Seurauksena on hyvinvointijärjestelmän romahdus ja yhteiskunnallista epävakautta, johon liittyy kaikenlainen rikollisuuden, kuten huumekaupan, parituksen, ihmiskaupan ja ennen kaikkea pimeän työn raju kasvu. Tämä tulee olemaan lähivuosina valtava henkinen shokki ihmisille.


Dollarin alamäki ja globaalin talousjärjestelmän romahdus

LEAP:n ennusteen mukaan USA:n dollari muuttuu WC-paperiksi syksyyn mennessä, mikä tekee selvää kaikkien USA:n markkinoista ja dollarista riippuvaisten valtioiden talouksista. Lama iskee tämän vuoksi kovimmin Britannian (suhteellinen velkaantuminen lähes USA:n tasoa) ja OPEC-maiden lisäksi Kiinaan ja Itä-Aasian "tiikereihin", erityisesti Japaniin, joka joutuu niin lähelle konkurssia kuin kehittynyt teollisuusmaa vain voi.

Kaikki, jotka ovat sijoittaneet USA:han, amerikkalaisiin velkakirjoihin, osakkeisiin tai joiden omaisuus on pääasiassa sidottu dollariin, ovat jo menettäneet kaikkin nämä rahansa. He eivät vain vielä tiedä sitä.

Kevättalvella alkaa dollarin historiallinen alamäki lähes Zimbabwen malliin. FEDillä ei ole enää muuta keinoa hihassa kuin painaa dollaria liikkeelle kuin viimeistä päivää, mikä merkitsee jättimäistä inflaa. EKP joutuu tekemään eurolle saman, ettei euro-dollari -vaihtosuhde karkaa liian suureksi, mikä merkitsee myös euron suurta inflaatiota.

Kun dollari romahtaa, ja amerikkalaisten velkakirjojen luottoarvo menee sen sileän tien, myös jeni, punta, rupla ja monet muut dollariin sidotut tai dollariin nojaavat (valtioiden pankkien holvit täynnä pääasiassa dollareita, jotka toimivat oman valuutan arvon takeena) valuutat ovat WC-paperia. Japanilaisia on vain 120 miljoonaa, mutta he ovat lainoittaneet kolmanneksen amerikkalaisten astronomisen suuresta ulkomaanvelasta. EU-maat ovat lainoittaneet 40% jenkkien ulkomaanveloista, mutta Eurooppalaisia on lähes 700 miljoonaa, joten nuppia kohti rasitus on pienempi. FEDiä seuraavan EKP:n "rahanpainantakilvan" ohella euroa painaa myös edellä mainittu jenkkivelkakirjojen nollautuminen. LEAP:n laskemien mukaan pelkästään tämä tuo noin 30%:n lisainflaation eurolle.

Kuinka suuria inflaatiolukuja tulemme näkemään? Hyvä kysymys. Normaalitilanteessa kunkin valtion valuutan arvo määräytyy siten, että lasketaan yhteen:

+ Maan keskuspankin ja muiden rahoituslaitosten hallussa olevat kulta- ja jalometallivarannot.
+ Maan keskuspankin ja muiden rahoituslaitosten hallussa olevat ulkomaiset valuuttavarannot
+ Maan pankeissa ja rahoituslaitoksissa olevien sijoitusten ja ulkomaisten velkakirjojen arvo
+ Maan infrastruktuurin, tuottavien liikenne-, ja teollisuuslaitosten, sekä tuotantokapasiteetin arvo
+ Maan alueella olevien luonnonvarojen arvo

Tämän laskelman summa jaetaan valtion liikkeelle laskeman valuutan yksiköiden määrällä. Näin saadaan selville valuutan ns. reaaliarvo.

Tämän lisäksi lasketaan mukaan:

+ Maan valuutan valuuttapörssissä saama luottoarvo suhteessa muihin valuuttoihin.

USA on onnistunut ulkoistamaan dollarin arvon maan rajojen ulkopuolella olevaan luonnonvaraan eli arabien öljyyn. Dollaria on jo 70-luvulta pitänyt yllä lähinnä USA:n valta-asema maailmantalouden keskuksena, ja se, että öljy hinnoitellaan dollareissa, jolloin öljy toimii ikäänkuin dollarin arvon takeena. Kun OPEC irtisanoutuu dollarista sen suuren inflan myötä, siltä menee täysin sen luottoarvo.


Laskelma siitä mikä on dollarin reaaliarvo, kun luottoarvo romahtaa

Vuonna 1991 ensimmäisen Irakin sodan alla dollarin reaaliarvo oli noin 30 centtiä per taala.

Vuosituhannen taitteessa vuonna 2000, dollarin reaaliarvo oli noin 10 centtiä / $

Maaliskuussa 2006 FED lakkasi julkaisemasta ns. M3 -tunnuskulua, joka kertoo paljonko dollareita on kaikkiaan liikenteessä. Riippumaton amerikkalainen arvio viime vuoden syksyllä (Syys-Lokakuussa 2007) arvioi dollarin reaaliarvoksi noin 1 centti / $

Viime syksystä tämän vuoden (2008) lokakuuhun mennessä FED oli lisännyt liikenteessä olevien dollarien määrää noin 60%:lla, ja tahti on pysynyt samana. Tämä tarkoittaa sitä, että dollarin reaaliarvo oli tuolloin noin 0,4 centtiä / $ (arviohaarukka 0,2 - 0,6 c.).

Tuon laskelman mukaan, jos dollarin öljy sidos katkeaisi ja luottoarvo häviäisi sen sileän tien, 2$:n hampurilainen maksaisi jenkkimäkkärissä noin 600 dollaria (haarukassa 320 - 1000$) Tähän päälle FEDin kiihtyvän rahanpainanan vaikutus, eli Welcome to Zimbabwe - have a nice day!.

Oma veikkaukseni on, että ensi vuoden aikana euro inflatoituu noin 30%-60%. (Josta taala-sidonnaista on -20 -30%). Tämä ihan puhtaasti mutu-tuntumalta, koska on vaikea arvioida miten kauan EKP haluaa juosta FEDin perässä rahanpainantakisassa.

Toivon olevani väärässä näiden ennusteiden ja arvioiden suhteen, ja haluan painottaa sitä, että vaikka lama on pitkä ja kova, sen jälkeen tulee nousukausi. Siihen vain voi mennä jopa seitsemän vuotta.


P.S.

Ai niin, suosittelen, että kannattaa harkita oman kasvimaan laittoa tai puutarhapalstan hommaamista. Keventää kummasti ruokalaskua, jos vihannekset löytyvät omasta kasvimaasta.

torstai 18. joulukuuta 2008

Edessä on vuosisadan pahin talouslama ja suurin globaali poliittinen mullistus sitten Toisen Maailmansodan

Nyt se on sitten pikku hiljaa selvää kaikille. Vaikka tämä onkin toistoa, sanon vielä uudestaan, että edessä on vuosisadan pahin, maailmanlaajuinen talouskatastrofi. Ensimmäisenä kaapista tuli ETLA:n entinen johtaja Siksten Korkman viime viikolla, ja tänä aamuna Jopa Jyrki "USA:n-taantuma-ei-vaikuta-Suomeen" Katainenkin joutui myöntämään, että tilanne on pahempi kuin 90-luvun laman alla [1]. Itse asiassa tilanne on niin pelottava, että Valtionvarain ministeriö mieluummin heittää pyyhkeen kehään, ja kieltäytyy antamasta tarkkaa ennustetta ensi vuoden taloudesta [2], vaikka kaikille on jo selvä, että viralliset talouden "kasvu"luvut kääntyvät roimasti pakkaselle. Ja todellisuudessahan, inflaatio huomioon ottaen, Suomenkin talous on ollut pakkkasella jo ainakin vuoden alusta asti [3]. Samoin on myös USA:ssa, jossa BKT on ollut inflaatio huomioiden laskussa jo viime vuoden marraskuusta asti, eli tuo maailman suurin kansantalous rypee siis lamassa, eikä se ole vasta kuin alullaan.

USA:n keskuspankin päätös laskea korko lähes nollaan on viimeinen paniikkiratkaisu ennen romahdusta. FED:illä ei enää ole tämän jälkeen mitään keinoa edes yrittää vaikuttaa korkotasoon, laskuvaraa kun ei käytännössä enää ole. LEAP:n ennuste, että USA:n talous sekä dollari romahtavat, ja vievät mukanaan koko maailmantalouden suohon ensi kesään mennessä [4], näyttää päivä päivältä todennäköisemmältä. Ainoa keino, millä FED pystyy vielä lykkäämään USA:n talouden romahdusta muutamia kuukausia, on alkaa painamaan dollareita liikenteeseen kuin viimeistä päivää. Paha kyllä tämä johtaa väistämättä jätti-inflaatioon ja dollarin vessapaperisoitumiseen, kuten olen kirjoittanut [5]. Toisaalta FED on antanut painokoneiden käydä yhä suuremmalla volyymillä jo pitemmän aikaa. Liikenteessä olevien dollarien määrä on nimittäin yli tuplaantunut viimeisen vähän yli vuoden aikana, ja varsinkin viime keväästä lähtien [6].

Kirjoitin talouden kehitysnäkymistä marraskuun lopulla koosteen [7], jossa käsittelin maailman kehitystä seuraavan vuosikymmen perspektiivillä, ja vähän pitemmälläkin aikavälillä. Vielä vuosi sitten syksyllä ja viime keväänä ja kesänä minulle naureskeltiin synkkien talousnäkymien maalailuni takia, ja pyydettiin "nätisti" pitämään turpani ummessa asioista, joista en tiedä. Näin siltikin, että analyysien pohjalla on minua viisaampien, taloustutkijoiden ja asiantuntijoiden, raportit. LEAP-instituutti ennusti jo 2006 tänä vuonna alkaneen maailmantalouden rytinän aikataulun ja syvyyden suhteellisen tarkasti. Heidän laskelmiaan ei vain haluttu silloin uskoa, eikä haluta vieläkään. Rohkein arvio, mitä julkisuudessa on nykyisen talouslaman kestosta annettu, arveli talouden kääntyvän nousuun joskus 2010 kieppeillä. LEAP on eri mieltä; USA:han ja Pohjois-Amerikkaan povataan 7-10 vuoden lamaa, ja Euroalueelle 4-7 vuotista lamaa (EU:n ydin nousee lamasta ehkä jo joskus 2011 - 2013 välillä, mutta periferiassa, kuten Suomessa, saamme nauttia lamasta vielä jonnekin 2013 - 2015 asti.

Kriisin suurin globaalit seuraus ensi vuosikymmenellä, USA:n supervalta-aseman romahduksen ja dollarin maailmankartalta häviämisen ohella, olemaan EU:n kaltaisten alueellisten unionien ja niiden alueellisten yhteisvaluuttojen nousu. USA:n ylivalta-aseman romuttuminen tekee tilaa tälle uudelle moninapaiselle maailmantalouden järjestykselle [8].

maanantai 15. joulukuuta 2008

The Soviet Story -Elokuva joka avaa silmiä

Mielenkiintoinen elokuvanäytös: Linkki

"Latvialainen elokuva rinnastaa Hitlerin ja Stalinin.

Kohuelokuvaksi jo nostettu The Soviet Story näytetään tänä iltana yhden kerran Helsingissä osana latvialaisen elokuvan tapahtumaa.

The Soviet Story kulkee Vankileirien saariston ja Kommunismin mustan kirjan jäljillä, mutta vie päätelmät neuvostoajan ihmisoikeusrikoksista nykypäivään.

Se väittää SS- ja NKVD-upseerien tehneen yhteistyötä joukkotuhonnassa ja rinnastaa Neuvostoliiton ja myös nyky-Venäjän poliittisen hurmahengen natsi-Saksan syntyvuosiin.

Elokuvan mukaan jo Karl Marxin rotupuheista periytyvä kansallismielisyys on nousussa Venäjällä, samoin muukalaisviha, viharikokset ja rasistiset murhat.

Tästä kehkeytyi tietenkin kohu Moskovassa, jossa sotavoitto natseista on pyhä.

Tv-kameroiden seuratessa väkijoukko poltti hiljattain mielenosoituksessa nuken, joka esitti elokuvan ohjaajaa, latvialaista Edvins Šnorea.

Elokuva väitellään netissä laajasti. Keskustelijat ovat ilmeisesti pääosin venäläisiä ja baltteja, sävy on epäluuloinen ja muistuttaa Viron patsaskiistaa. [...]

Dokumentissa esitellään laajalti tunnettuja hirmutöitä (Ukrainan nälkäkuolemat, Katyn ja väestön pakkosiirrot)."

Niinpä niin. Moni suomalainen ei edelleenkään ole kuullut sitä, että kommunismin uhrien lukumäärä maailmanlaajuisesti on yli 115 miljoonaa, joista pelkästään entisessä Neuvostoliitossa yli 40 miljoonaa (tai ei halua kuulla siitä). Neuvosto-terrori on suomalaiselle medialle sokea piste, josta ei haluta puhua, sillä maamme nykyinen vallassa oleva poliitikkosukupolvi ei ole halukas tekemään selkoa ja tiliä henkilökohtaisista YYA-ajan itäsuhteistaan, kotiryssäjärjestelmästä, ja yhteistyöstään KGB:n tai Stasin kanssa.

Suomalainen vasemmisto haluaa edelleen tuntea lämpimän nostalgisia tuulahduksia "vanhoilta hyviltä YYA-ajoilta", eikä halua kuulla puhuttavan kommunismin uhreista; Stalinin terrorista (yli 20 miljoonaa murhattua), Ukrainan kansanmurhasta (yli 7 miljoonaa murhattua) tai Maon aikaisen Kiinan vainoista, joissa arvellaan yli 60 miljoonan ihmisen menettäneen henkensä tämän verenpunaisen uskonnon brutaalien inkvisiittorien käsissä.

Äärivasemmistolle, jopa osalle nuorempaakin sukupolvea, Toinen Maailmansota oli "Ihmisyyden loistava voitto fasisteista", Pyhä Sota, jossa marxilaisen dikotomian mukaan haluttiin (ja halutaan yhä) nähdä vastakkain absoluuttinen hyvä ja paha. Tällaiset henkisesti viime sodan loppuasetelman juoksuhautoihin ja bunkkereihin linnoittautuneet vanhat stalinistit ja neokomukat haluavat fiilistellä Che- tai Mao-paitoineen, sirppi ja vasara-logoineen, punalippuineen, sekä kultaisine muistoineen ja vinoutuneine historiantulkintoineen, eivätkä tajua sitä, ettei moinen "nostalgia" eroa yhtään uusnatsien vastaavasta pelleilystä natsilippujen, svastika-tunnusten ja univormujen kanssa.

He eivät halua kuulla puhuttavan Marxin porvariston varalle suunnittelemasta holokaustista, tai siitä että Lenin oli aivoihin edennyttä kuppaa sairastava elosteleva hullu, jonka kyseinen tauti vei lopulta kuolemaan raivokohtausten ja aivorappeuman myötä, tai sitä, että Stalin oli omatunnoton paranoidinen sosiopaatti ja hullu murhaaja, jonka "vallan ytimessä" oleva lähipiiri koostui sadisteista, psykopaateista, pedofiileista ja rikollista tavalla, joka jättää jopa natsieliitin varjoonsa.

Jos mahdollista, vielä haluttomampia ollaan hyväksymään sitä tosiasiaa, että entisen Neuvostoliiton vankileirijärjestelmä oli paremmin organisoitu, tehokkaampi ja brutaalimpi lahtauskoneisto kuin natsien kuolemanleirit, sekä toiminnallisesti että uhrien lukumäärissä mitattuna. Siinä missä natsivaltaa kesti vain 12 vuotta, joista keskitysleirit olivat virallisen historian mukaan "täydessä toiminnassa" vain neljä vuotta, Neuvostoliiton kansanmurhajärjestelmä toimi täydellä höökällä aina vuoteen 1954 asti, ja vielä senkin jälkeen arvellaan yli 300 000 ihmisen kuolleen leireillä "vapaamielisempinä aikoina" Hrustsevin päivistä aina 80-luvun loppuun. On arveltu, että ilman Stalinia NL:n väestön määrä olisi ollut yli 400 miljoonaa.

Yksi paha ei oikeuta toista, mutta silti vasemmistolaisittain on Neuvosto-diktatuuria ja Stalinin terroria "puolusteltu" natsien terrorin rinnalla sillä, että siinä missä natseilla kohteena olivat tietyt rodulliset ja kansanryhmät, NL:ssä "kaikkia vainottiin ja tapettiin tasapuolisesti". Tämä ei pidä paikkaansa. Nimittäin muita kansallisuuksia kuin venäläisiä tapettiin suhteessa enemmän, joten Stalinin terrori oli enimmäkseen vähemmistöihin kohdistuvaa. Erityisen paljon kärsivät Ukrainalaiset, juutalaiset ja suomalais-ugrilaset kansat. Ukrainan väestöstä lähes viidennes murhattiin tietoisesti nälkään vuosien 1927-33 välisenä aikana takavarikoimalla vilja ja ruokatarvikkeet ihmisiltä. Monien suomalais-ugrilaisten kansojen, kuten mordvalaisten, marien ja udmurttien lukumäärä romahti (tilastoissakin) jopa lähes kolmanneksella Stalinin terrorin aikana. Itä-Karjalan karjalaisväestön lukumäärä väheni Stalinin terrorin aikana yli 300 000:sta muutamaan kymmeneen tuhanteen, sillä väki kuljetettiin Siperiaan ja suurin osa tapatettiin pakkotyöllä. Samoin kävi Inkeriläisille. Näin ollen on vaikea nähdä juurikaan laadullista eroa Neuvostojärjestelmän fasistisen totalitarismin ja vastaavan saksalaisen välillä.

Erityisesti kuitenkaan ei vasemmiston, eikä edes liberaalivasemmiston, keskuudessa haluta haluta kuulla myöskään sitä, että Stalin oli antisemiitti, ja suunnitteli kaikkien Neuvostoliiton yli 2,7 miljoonan juutalaisen järjestelmällistä holokaustia eli joukkomurhaa keväällä 1952. Siperiaan oli rakennettu vankileirit valmiiksi yli kahdelle miljoonalle Neuvostoliiton juutalaiselle. Koko Neuvostovaltakunnan joka ikinen juutalainen, jotka KGB oli listannut, oli kohteena. Kaikki oli valmiina; ihmiset oli tarkoitus kerätä kodeistaan ja työpaikoiltaan, jopa Kommunistisen puolueen johtopaikoilta KGB:n toimesta, ja kuljettaa kolmessa kuukaudessa näille leireille, ja tappaa nälkään yhden talven aikana. Mitään ruokahuoltoa ei nimittäin ollut tarkoituskaan järjestää. NL:n juutalaisväestön kannalta oli varsin onnekasta, että Stalin kuoli "sattumalta" vain vajaa pari viikkoa ennen kuin suunnitelma piti panna täytäntöön.

Suosittelen kaikille Kommunismin Mustan Kirjan lukemista ja The Soviet Story-elokuvan katsomista. Puutteistaan huolimatta ne ovat terveellistä opetusta, varsinkin suomalaisille, jotka eivät vieläkään ole halunneet tehdä irtiottoa YYA-ajasta. Ja siltä varalta, että joku vetää tästä kirjoituksestani herneet nenään, väännettäköön rautalangasta, että tämän kirjoituksen tarkoituksen EI ole puolustella natsien terroria kommunismin hirmutöiden varjolla.

perjantai 12. joulukuuta 2008

PS-Nuoret vaativat ministeri Thorsin eroa

Tiedoksi Perussuomalaisten nuorten tuorein julkilausuma:


Esitys uudeksi ulkomaalaislaiksi täysi susi – Ministeri Thorsin erottava

Maahanmuutto- ja Eurooppaministeri Astrid Thorsin esitys uudeksi ulkomaalaislaiksi on tulossa eduskunnan käsittelyyn mahdollisesti jo ennen joulua. Ministeri Thors on perustellut lakiesitystä sillä, ettei työvoimapula anna mahdollisuutta ulkomaalaislain harkittuun kokonaisuudistukseen. Tämä on kummallista, sillä uusi lakimuutosesitys ei sisällä lainkaan muutoksia työperäiseen maahanmuuttoon, vaan pelkästään humanitaariseen maahanmuuttoon.

Kaikkein huolestuttavinta nykyisen maahanmuuttopolitiikan ja ministeri Thorsin uskottavuuden ja pätevyyden kannalta on kuitenkin hänen ilmoituksensa, että "laki tulee nyt suunnilleen vastaamaan nykykäytäntöä." Tämä viittaa siihen, että maahanmuuttopolitiikasta vastaava ministeri on tähän asti vetänyt käytännön linjaa, joka ei vastaa nyt voimassaolevaa lakia. Hän haluaa muuttaa lakia, jota hän on tähän asti ajamallaan politiikalla oman ilmoituksensa mukaan rikkonut. Thors on näin ollen valehdellut kansalle harjoitetun maahanmuuttopolitiikan todellisesta sisällöstä.

Uuden lain johtoajatuksena on vaikeuttaa perusteetta turvapaikkaa hakevan tai rikoksiin syyllistyneen turvapaikanhakijan karkotusta kaikissa tapauksissa. Se on ennennäkemättömällä tavalla avaamassa Suomen ovia elintasopakolaisuudelle ja turvapaikkaturismille. Uusi
laki esimerkiksi mahdollistaa pysyvän oleskeluluvan myöntämisen sillä perusteella, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta ei teknisistä syistä voida palauttaa kotimaahansa. Myös rikoksia tehneillä ja karkotuspäätöksen saaneilla maahantulijoilla olisi oikeus tuoda perheensä Suomeen. Näin lakimuutos avaisi laittomille turvapaikanhakijoille ja laittomille siirtolaisille erinomaisen mahdollisuuden päästä Suomeen ja Suomen kautta koko EU-alueelle.

Thors ajaa Suomeen Euroopan vapainta maahanmuuttolakia samaan aikana kun useimmat muut EU-maat, mm. Ruotsi, Ranska, Tanska ja Britannia, ovat kiristäneet tai kiristämässä maahanmuuttopolitiikkaansa. Tämän seurauksena Suomeen on jo saapunut tuhansia laittomia maahantulijoita, joiden turvapaikkahakemukset on hylätty yhdessä tai useammassa muussa EU-maassa. Thorsin ajama ulkomaalaislaki olisi läpi mennessään koko EU:n löysin. Näin ollen Suomesta on vaarassa tulla Eurooppaan suuntautuvan laittoman maahanmuuton ja ihmissalakuljetuksen pääportti ja pääteasema.

Ymmärtääksemme ministeri Thors on oman ilmoituksensa mukaan toiminut vastoin voimassa olevaa lakia, ja haluaa nyt muuttaa lain vastaamaan luomaansa käytäntöä. Ministeri Thors on kiipeämässä puuhun latvasta käsin, tämä ei vastaa Perussuomalaisten nuorten oikeustajua. Tästä syystä Perussuomalaiset nuoret vaativat ministeri Astrid Thorsin eroa.

Lisätiedot:

PS-nuorten hallituksen jäsen Veli-Pekka Kortelainen 041-5042924

Valkoisia pakolaisia Zimbabwesta?


Zimbabwen (ent. Etelä-Rhodesia) diktaattori Mugabe, jonka ikimuistettaviin saavutuksiin kuuluu mm. Afrikan kehittyneimmän ja tuottoisimman maan ajaminen vararikkoon, nälänhätään ja anarkiaan, hääti tämän vuosituhannen alussa maasta myös valkoiset viljelijät ja takavarikoi heidän tilansa. Maat jaettiin "köyhille itsenäisyyssodan veteraaneille", jotka käytännössä olivat diktaattori Mugaben ministereitä, lakeijoita, sukulaisia ja tukijoita, varsinaisten köyhien jäädessä edelleen maattomiksi.

Pahaksi onneksi Mugaben sotilaat, ministerit ja sukulaiset eivät tienneet hölkäsen pöläystä maanviljelystä, joten tilat käytännössä ränsistyvät tuottamattomina ministereiden maaseutuasuntoina. Lisäksi uudet omistajat karkottivat tilojen mailta ja omista kodeistaan aiemmin pelloilla työskennelleet valkoisten omistajien palveluksessa olleet maatyöläiset (joista on tullut pakolaisia ja nälkäänäkeviä omassa maassaan). Uudet mustat herrat kun eivät suvainneet maillaan köyhää roskasakkia, vaikka tarvitsisivat heidän työvoimaansa ja ammattitaitoaan tilojen viljelemiseksi. Näin köyhien ja maattomien määrä itse asiassa lisääntyi entisestään.

Tämän "kansallistamisen" seurauksena (jossa yhteydessä maassa syntynyt, maan kansalaisista koostuva valkoinen väestö karkotettiin ulos) Zimbabwe, joka oli ollut Afrikan vilja-aitta, jonka maatalous aiemmin ruokki muuta maanosaa, muuttui nälänhädän pesäksi, jossa vallitsee kurjuus ja tähtitieteellinen inflaatio. Niin valkoiset kuin mustat koulutetut ihmiset ovat paenneet maasta pääomineen.

Miksikähän Suomen hallitus ei houkuttele näitä ihmisiä paikkaamaan "massiivista työvoimapulaa"?

maanantai 8. joulukuuta 2008

Perussuomalaisten nuorten periaateohjelma julkaistiin

PS-nuoret julkaisivat oman periaateohjelmansa itsenäisyyspäivänä 6.12. Ohjelma on luettavissa PDF-muodossa PS-nuorten sivuilta, tai suoraan tästä linkistä: [Linkki]. Suosittelen kaikille asiasta kiinostuneille.

torstai 4. joulukuuta 2008

Faktatietoa: Kännykkäsäteily tuhoaa aivoja ja aiheuttaa syöpää

Ajattelin vaihteeksi kirjoittaa aiheesta, josta täällä meidän Nokialandiassa on haluttu vaieta vuosikaudet, ja aiheesta tehtyjä tutkimuksia on joko vähätelty tai niitä ei ole Suomessa julkaistu. Nimittäin kännykkäsäteily on vaarallista.


Tutkittua tietoa

Örebron sairaalan syöpätutkijan, professori Lennart Hardellin mukaan kymmenen vuotta jatkunut matkapuhelimen käyttö on enemmän kuin kaksinkertaistanut aivosyövän riskin, ja kolminkertaistanut riskin kuulohermonkasvaimelle. Tutkimus koski vanhoja NMT-puhelimia. Monet tutkijat pitävät nykyisiä GSM-puhelimia vielä vanhoja NMT:itä vaarallisempina, mutta niitä koskevaa vastaavaa tutkimusta ei ole voitu tehdä, koska niitä on "käytetty liian vähän aikaa".

Professori Roger Santini, joka on 22 vuotta tutkinut sähkömagneettisten kenttien biologisia vaikutuksia, julkaisi vuonna 2001 Lyon'ssa tekemänsä kyselytutkimuksen kännykkämaston lähellä asuvista ihmisistä. Niillä ihmisillä, jotka asuivat 10-300 metrin päässä mastosta, ilmeni kontrolliryhmää enemmän voimakasta väsymystä, pahoinvointia, ruokahaluttomuutta, näköhäiriöitä, koordinaatiovaikeuksia, päänsärkyä, keskittymiskyvyn ongelmia, unettomuutta, huimausta ja sydämen rytmihäiriöitä. Espanjassa tutkija Glaudio Gõmez-Perretta de Matteo päätyi vuonna 2002 Murcian kaupungissa suorittamissaan tutkimuksissa vastaaviin tuloksiin.

Professori Santini joutui ongelmiin tutkimuksensa julkistamisen jälkeen. Hänellä on nykyisin melkoisia vaikeuksia ammattinsa harjoittamisessa. Santinin työnantajan, Ranskan sovelletun tieteen instituutin mielestä kyseessä olevan kännykkäsäteilytutkimuksen tekemiseen ei ollut syytä. Santinia on kielletty puhumasta enää aiheesta. Myös toinen edellä mainittu kännykkämastosäteilyn tutkija, Gõmez-Parretta, sai tulostensa julkistamisen jälkeen työnantajaltaan tutkimuskiellon.

Kännykkäsäteily vaikuttaa paitsi unen laatuun, aivosähkökäyrään ja kognitiivisisiin toimintoihin, myös veriaivonesteen läpäisyvyyden lisääntymiseen, mikä lisää Alzheimerin taudin riskiä. Säteilyturvakeskuksen professori Dariusz Leszcynski on myös havainnut, että kännykkäsäteily aiheuttaa muutoksia sille altistetussa ihokudoksessa.

Lisäksi on olemassa monia tutkimuksia, mm. Unkarin valtionyliopiston vuonna 1995 tekemä tutkimus, että kännykkäsäteily vaikuttaa hedelmällisyyteen, varsinkin miehillä. Onkin mielenkiintoista, että myös viime vuosikymmenen lopulla Suomessa tehdyssä tutkimuksessa todettiin kummallinen ristiriita: Silloisilla yli 30-vuotiailla suomalaismiehillä oli laadultaan Euroopan paras sperma, kun taas nuoremmilla se oli Eurooppalaista keskitasoa, ja tippui alemmas mitä nuoremmista oli kyse.

Epidemiologiset tutkimukset yli 10 vuotta tai yli 2000 tuntia kännykkää käyttäneillä vahvistavat kohonneen kuulohermokasvaimen ja/tai gliooman riskin. Aivokirurgien mukaan yhä nuoremmilla, jopa 20-29 vuotiaiden ikäryhmässä, on havaittu enenevässä määrin aivokasvaimia. Lasten on varsinkin syytä olla varovaisia, sillä alle 20-vuotiaana kännykän käytön aloittavilla on todetty viisinkertainen kasvainriski, mikä on hyvin vakava asia. Tästä syystä Ranskan hallitus onkin rajoittanut lapsiin kohdistuvaa kännykkämainontaa. Myös Isossa-Britanniassa, Saksassa, Israelissa ja Belgiassa hallitukset kehottavat lapsia käyttämään lankapuhelimia.

Tutkimuksissa mainittuja oireita olen kokenut myös omalla kohdallani. Asuin ennen erään kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Asuntomme yläpuolella ullakolla oli kännykkätukiasema, mistä aiheutui mm. unihäiriöitä. Sittemmin muutimme talosta pois. Huomasin asian uudelleen pari vuotta sitten, kun jouduin luopumaan erään Nokian valmistaman kännykkämallin käytöstä. Se johtui siitä, kun huomasin, että vain 15 minuutin puhelu aikaansai kuumotusta ohimolla, sekä voimakasta päänsärkyä. Uusilla puhelimilla vastaava kuumotus ja kipu tulee minulle vasta yli tunnin mittaisten puheluiden jälkeen. Monesti illan päälle päätäni särkee, jos olen joutunut olemaan puhelimessa päivän mittaan enemmän kuin puolitoista tuntia.

Lisäksi olen herkistynyt kännyköille niin, että monesti vaistoan puhelun tulemisen muutamaa sekuntia ennenkuin kännykkäni alkaa soida, mikäli olen muutaman metrin etäisyydellä kännykästä. Tämä johtuu siitä, että puhelimen antenni alkaa lähettää puhelusignaalia jo ennen pirinää, ja tunnen tämän eräänlaisena kihelmöintinä hermoissani.

Myös Norjan entinen pääministeri Gro Harlem Brundtland on herkistynyt, tai paremminkin yliherkistynyt, kännyköille. Brundtland, joka on myös lääkäri, tuntee hermoissaan laukun tai taskun uumeniin piilotetun ja auki olevan kännykän säteilyn jopa neljän metrin päästä, eikä voi nykyään itse juurikaan käyttää matkapuhelinta sen aikaansaaman sietämättömän päänsäryn takia.

Olisi mielenkiintoista tietää, onko kännyköiden käyttö ja langattomien verkkojen leviäminen joka kylään ja taloon lisännyt vasta viime vuosikymmenellä tunnustetun sähköallergian lisääntymistä, sillä luulisin siinä olevan osittain kyse samanlaisesta yliherkkyydestä säteilylle tai sähkömagneettisille kentille.

Miksi asiasta on vaiettu ja vaietaan?

Virallisten kännykkäkäsitysten ymmärtämisen kannalta valaisevaa on myös tutustuminen teollisuusmaissa noudatettavien säteilynormien lähteeseen. Ne säätää Kansainvälinen ionisoimatonta säteilyä käsittelevä suojelukomissio eli ICNIRP. Elin on lähtöisin teollisuuspiireistä ja täydentää itse itseään. Australialaisen Lincolnin yliopiston professorin Neil Cherryn mukaan ICNIRP hylkää täysin perusteettomasti kännykkäsäteilyä koskevia tutkimuksia: “Vastaavilla tutkimustuloksilla jokin kemikaali olisi jo vuosia sitten julistettu syöpää aiheuttavaksi, hermomyrkyksi, sydänsairauksille tai sikiövaurioille altistavaksi.

ICNIRPin ja sen suosituksia seuraavien viranomaisten kuten Suomen säteilyturvakeskuksen mukaan "mikroaaltosäteily vaikuttaa vain lämmittämällä kudoksia". Jos lämpövaikutus on vähäinen, mitään vaaraa ei ole. Siksi ICNIRPin mielestä jokainen tutkimus, joissa havaitaan vaikutuksia alhaisilla lämmitystehoilla, on epätieteellinen. Kuitenkin kyseinen elin näkee hyväksi painostaa tällaisten tutkimustulosten esittäjiä olemaan hiljaa, ja heidän tutkimustuloksiaan vähätellään varsin agressiivisesti. Monet tutkijat kun ovat lämpövaikutuksen lisäksi löytäneet monia muitakin säteilyn vaikutuksia resonanssista solukalvojen läpäisevyyden lisääntymiseen.

Virallisen näkemyksen edustajat haluavat siis vaientaa tutkimustulosten leviämisen, koska ne vaarantavat heidän ja heidän edustamiensa intressipiirien vallan ja rikkauden. Näin lienee myös Suomessa, sillä on epäilty, että syy siihen miksi verkkotukiasemien säteilyvoimakkuuksien raja-arvoista päättävän elimen varsin huoleton suhtautuminen säteilyvoimakkuuden terveysvaikutuksista johtuisi mm. siitä, että 90-luvulla kyseisen lautakunnan puheenjohtajana toimi rouva Riitta Ollilla. Nokian ja sen perässä nousseen tietoteknisen sektorin menestys painaa vaa'assa ilmeisesti ihmisten terveyttä enemmän. Liekö moni isänmaallinen suomalainen on valmis uhraamaan terveytensä ja aivonsa, jotta Nokia voisi jatkaa voittokulkuaan maailmalla?Lähteitä:
Osmo Hänninen (fysiologian prof. emeritus) & Seppo Kinnunen (työterveyshuollon erikoislääläri): Kännykkäsäteilyn riskeistä näyttöä. Kodin Kuvalehti, nro. 24/2008, s. 134.

Erja Tamminen, Päivi Rekula & Matti Juusela: Sähköä ilmassa, Tietoa sähkömagneettisen säteilyn terveysvaikutuksista ja sähkösaneerauksesta. Omakustanne, Tallinna 2002


---------------------
EDIT 9.12

Ystäväni, joka on töissä Nokian alihankkijalla kertoi, että Nokia olisi 2000-luvun alkupuolella USA:ssa teettänyt tutkimuksia liittyen paljon kohuttuun mehiläiskatoon. Mehiläiset olivat alkaneet kuolla joukoittain eri puolilla, eikä syytä tiedetty. Kyseisen tutkimuksen tulos oli, että syy mehiläisten ja pölyttävien hyönteisten joukkokatoon oli langattomien verkkojen ja kännykkätukiasemien säteily. "Yllättävästi" tutkimusta ei ole tietenkään annettu julkikaista. Mehiläisten joukkokato on suuri katastrofi maataloudelle, mm. maissin ja hedelmien viljelylle. On olemassa myös luonnontilaisia kasveja, jotka eivät pölyty olenkaan ilman mehiläisiä, joten niillä on mehiläisten häviämisen myötä edessään täydellinen häviäminen alueilta, joilla on paljon tukiasemia. Mehiläisten määrä on vähentynyt myös Suomessa. Eräs mehiläisfarmari kertoi joutuneensa muuttamaan korpeen, ettei tukiasemat häiritsisi mehiläistenhoitoa. Säteily ilmeisesti sekoittaa näiden hyönteisten suuntavaiston, eivätkä ne enää löydä ruokapaikkoja, eivätkä osaa takaisin pesälle.

keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Taas maahanmuutto- ja työllisyysasiaa

Tällä kertaa PS:n eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron muodossa á la Pirkko Ruohonen-Lerner:


"Perussuomalaisten mielestä työnteko on paras kotouttaja. Lisäksi maahanmuuttajia tulee nykyistä tehokkaammin valistaa Suomen oikeusjärjestelmästä, ihmisoikeuksista, kansanvallasta ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta. Erilaisista kulttuureista tulevien maahanmuuttajien käsitys oikeasta ja väärästä voi olla suomalaisista hyvinkin poikkeava, kuten esimerkiksi puhemies Niinistö on huomauttanut.

Tällä hetkellä maahanmuuttajia ei pystytä kunnolla kotouttamaan yhteiskuntaamme, vaan odotettavissa on, että meilläkin alkaa toden teolla - esimerkiksi Ruotsin tapaan - muodostua kulttuureita kulttuurissa. Jo nyt joidenkin pääkaupunkiseudun peruskoulujen yläasteiden oppilaista saattaa puolet tai ylikin olla muita kuin syntyperäisiä suomalaisia. Epätoivottavaa gettoutumista on näkyvissä esimerkiksi Espoon Suvelassa, Helsingin Vuosaaressa ja Turun Varissuolla."

Ghettoutuminen ja siitä seuraava kansanyhteisön hajoaminen on todellakin aimo loikka kohti yhteiskunnallista helvettiä. On kummallista, että kun suomalaiseen ja pohjoismaalaiseen yhteiskuntapolitiikkaan on vuosikymmenet kuulunut ajatus, ettei annettaisi syntyä asuinalueita, joille ongelmat keskittyvät, niin nyt maahanmuuttopolitiikan myötä tähän on lähdetty. Perinteisestihän kaupunkien aluesuunnittelussa on pyritty siihen, että joka alueella olisi niin rikkaiden kuin köyhienkin asuntoja, ja näin myös alueiden koulut pysyisivät yhteiskunnallisten sosiaali- ja tuloluokkien kannalta heterogeenisina.


"Vielä on aikaa tehdä korjausliikkeitä. Gettoutuminen sekä siellä täällä tapahtuneet maahanmuuttajanuorten ja suomalaisten väliset yhteenotot kertovat karua kieltään siitä, että harjoitetussa kotouttamispolitiikassa on tehostamisen varaa.

Kotoutuakseen maahanmuuttajien on ymmärrettävä ja sisäistettävä suomalaisen yhteiskunnan arvot. Maahanmuuttajilla itsellään on kotoutumisessaan suurin rooli. Oikeusvaltio ei hyväksy kunniaväkivaltaa eikä tyttöjen ympärileikkauksia. Meillä Suomessa on kotouttamisessa menty sikäli metsään, että suomalaiset ovat eräissä yhteyksissä ryhtyneetkin sopeuttamaan itseään elämään maahanmuuttajien ehdoilla. Perussuomalaiset eivät hyväksy, että suomalaisten pitää luopua omista perinteistään kuten joulujuhlista ja suvivirrestä siksi, että ne voivat loukata maahanmuuttajia. Monikulttuurisuuden vaaliminen ei edellytä oman kulttuurimme väheksymistä." [...]

"Perussuomalaisten mielestä maahanmuuttajia ei saa missään tilanteessa asettaa erilaisin yhteiskunnallisin tuin suomalaisia parempaan asemaan. Maassamme vakaviin rikoksiin syyllistyneet pakolaiset tulee karkottaa takaisin heidän kotimaihinsa. Ei ole hyväksyttävää, että kotimaan turvattomuuteen vedoten voi luoda turvattomuutta johonkin toiseen maahan. Tehokkaan kotouttamispolitiikan lähtökohta tulee olla: maassa maan tavalla."

Niinpä. Nykyinen maahanmuutto- ja monikultturistinen linja kun tuntuu olevan se, että suomalaisten pitäisi sopeutua arvoineen tulijoihin. Jos maahanmuuttajille annetaan etuoikeiksia suomalaisiin nähden, ja jos maahantulijoiden arvot ja kulttuuri asetetaan suomalaiseen kulttuuriin nähden etulyöntiasemaan politiikassa, niin mitä eroa siinä on Etelä-Afrikan entisen Apartheid-hallinnon harjoittaman politiikan periaatteeseen?


"Huoltosuhteen vääristyminen on todellinen ongelma, ja siksi Perussuomalaisetkin kannattavat työperäistä maahanmuuttoa. Painotamme kuitenkin, että maahanmuutto voi helpottaa huoltosuhdeongelmaa vain, jos maahanmuuttajat ovat pääasiallisesti työikäisiä, työhaluisia ja vieläpä työllistyviä ihmisiä. Kulttuurierot eivät saa olla liian suuret.

Maahanmuuton edellytyksenä voisi olla riittävä ammatillinen pohja niiltä aloilta, joiden työntekijöistä maassamme on pulaa. Näitä aloja on selonteossakin lueteltu. Kuitenkin on otettava huomioon talouden suhdanteet - mikäli talous hiipuu, kuten nyt ennustetaan, ei maahanmuuttajia pitäisi turhaan houkutella tänne työnhakuun veronmaksajien kustannuksella."

Jos tulijoiden huoltosuhde on huonompi kuin suomalalaisilla keskimäärin, maahanmuutto huonontaa keskimääräistä huoltosuhdetta koko Suomessa. Esim. Suomessa työttömyysaste viime maaliskuussa oli noin 7,7%. Työttömiä oli 203 000. Tämä on "virallinen" luku. Todellinen luku on noin kolmanneksen suurempi, sillä tilastoja siivotaan laittamalla työttömät harjoittelijoiksi, kursseille ja koulutuksiin, jolloin he eivät ole "työmarkkinoiden käytettävissä", ja näin virallinen työttömyysluku saadaan sievennettyä.

Suomalaisia on 5,2 miljoonaa (5 200 000). Jos maahan tulisi ne kuuluisat Ritva Viljasen 300 000 maahanmuuttajaa, ja heidän työttömyysasteensa olisi viime vuoden tason "viralliset" 29%, mikä tekee yhteensä noin 87 000 henkeä, niin lasketaanpa paljonko kokonaistyöttömyysaste nousisi nykyisen taloustilanteen vallitessa:

Suomessa olisi tuolloin 5,5 miljoonaa ihmistä (joista siis 300 000 maahanmuuttajia). Työttömiä olisi yhteensä 203 000 + 87 000 = 290 000, mikä olisi 18,97% eli pyöreät 19% koko väestöstä. Väestön keskimääräinen huoltosuhde siis pahenisi. Tämä on yksinkertaista matematiikkaa, jonka pitäisi mennä jokaisen kaaliin.

Tähän on tietenkin hyvä sanoa, että "Hei! Suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle ja talouskasvu vaatii työvoimaa", johon voi vastata, että melkein puolet suurista ikäluoksista ON JO eläkkeellä, eikä massiivista työvoimapulaa ole vieläkään. Omiakin työttömiä on edelleen yli 200 000. Lisäksi teollisuus sekä työpaikat pakenee maasta koko ajan globalisaation ja laman takia, joten so what? Massiivinen työvoimapula on puhdas myytti.


"Meidän tulee maahanmuuttopolitiikassamme ottaa huomioon myös rikollisuuden torjunta. Maahanmuuttajia on suojeltava kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden harjoittamalta ihmiskaupalta ja suomalaista yhteiskuntaa harmaan talouden kasvulta. Suomeen työhön tuleville on aina maksettava työsopimusten mukainen palkka, ja se tulee maksaa suoraan heille. Jos mukana on välikäsiä, on vaarana, että työntekijät jäävät käytännössä palkatta."

Tämä on asia, johon maahanmuuttoa ajava oikeisto ja työnantajat eivät halua puuttua, sillä minä väitän, että koko Kokoomuksen taustavoiman motiivi maahanmuuton massiivisessa lisäämisessä on nimenomaan palkkojen polkeminen. Lissabonin sopimuksen työllisyyttä ja työehtoja käsittelevät osat ovat tämän politiikan kärki ja viimeinen naula pohjoismaisen palkkatason ruumisarkkuun. Sopimus nimittäin mahdollistaa sen, että maahantuotu vuokratyövoima tekee töitä kotimaansa palkoilla ja työehdoilla. Työvoiman vastaanottomaan viranomaisilla ole Lissabonin sopimuksen mukaan oikeutta puuttua näiden työntekijöiden palkkatasoon tai työoloihin. Tämä on asia, josta pääoman renkinä työskentelevä media haluaa vaieta Suomessa visusti. Ja vasemmisto komppaa tätä vaikenemista rajattoman maahanmuuttopolitiikan ja monikulturismin nimissä.