maanantai 31. toukokuuta 2010

Hallituksen ajama perustuslain muutos sinetöi Suomen osavaltio-aseman EU-liittovaltiossa

Kun Lissabonin sopimus astui voimaan 2. Marraskuuta 2009, tapahtui jotain Suomen kannalta hyvin merkittävää (ja ikävää). Tällöin nimittäin astui voimaan Euroopan Unioni-nimisen väljän liittovaltion perustuslaki, sillä Lissabonin sopimus on ”ensisijainen kaikkiin kansallisiin lainsäädäntöihin nähden” eli se on juridisesti Suomen perustuslain yläpuolella. Suomi on osa tätä liittovaltiota.

Sopimus on käytännössä sama kuin aiemmin neuvoteltu EU:n perussopimus, jonka alkuperäinen työnimi oli EU:n perustuslaki, ja siitä juuri on kyse. Juridisesti vanha EU, joka oli nimellisesti itsenäisten valtioiden välinen talousyhteisö, lakkasi paperilla olemasta, ja perustettiin uusi saman niminen liittovaltiorakennelma.

Euroopan Unioni on siis eräänalainen liittovaltio. Toistaiseksi se on vielä väljä sellainen verrattuna vaikka nykyiseen USA:han, mutta tilanne on käytännössä se, että jos ei voidakaan vielä puhua federaatiosta eli täydestä liittovaltiosta, niin ainakin kyse on konfederaatiosta.

Vastaava tilanne oli mm. USA:ssa ennen sisällissotaa. Sisällissodan todellinen syy ja ydin ei ollut orjuuskysymys, joka kyllä tarjosi pohjoisvaltioille hyvän propaganda-aseen etelää vastaan, vaan riita siitä, millaista liittovaltiota amerikkalaiset halusivat.

Etelävaltiot kannattivat perinteisempää, väljempää liittovaltiomallia, konfederaatiota. Pohjoisvaltiot taas tiiviimpää ja keskitetympää liittovaltiota eli federaatiota. Sodan myötä perustuslakia muutettiin niin, että tänä päivänä yhdellekään USA:n osavaltiolle ei ole mahdollista erota unionista.

Lissabonin sopimuksen mukaan EU:n jäsenmaalle on teoriassa mahdollista erota konfederaatio-EU:sta niin halutessaan. Näin siis teoriassa. Suomen osalta tätä mahdollisuutta alleviivaa se, että Lissabonin sopimus on ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa, jonka mukaan ”Suomi on suvereeni tasavalta”. Eli perustuslakimme ei tunnusta Lissabonin sopimuksen valtaa itsensä ylitse.

Suomen hallitus ja hallituspuolueet eivät pidä mahdollisuudesta irtautua EU:sta, eivätkä Suomen itsenäisyydestä. Tämän vuoksi hallitus haluaa muuttaa perustuslakimme. Hallituksen esitys uudeksi perustuslaiksi on herättänyt paljon kohua presidentin valtaoikeuksien kaventumisen vuoksi, vaikka paljon isompi ja merkittävämpi muutos on se, että se on tuomassa perustuslakiin mukaan maininnan Suomen jäsenyydestä EU:ssa.

Tällöin Suomen asema liittovaltio-EU:n osavaltiona sinetöitäisiin osavaltiomme perustuslailla, sillä sen jälkeen Suomen eroaminen täydeksi liittovaltioksi kehittyvästä unionista olisi mahdollista vain perustuslakia uudelleen muuttamalla perustuslain muutosjärjestyksessä. Tämä edellyttäisi kahden peräkkaisen eduskunnan hyväksyntää, tai vaihtoehtoisesti ensin erohankkeen kiireelliseksi äänestämistä, ja sitten hyväksyntää 5/6:n enemmistöllä. Käytännössä eroaminen tulee siis lähes mahdottomaksi.

Hallituksen perustuslain muutosehdotus on läpi mennessään se vihoviimeinen naula itsenäisen Suomen ruumisarkkuun.
 
Mitä voi kansalainen tehdä, kun valtiovalta rikkoo perustuslakia ja syyllistyy maanpetokseen?

sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Mitäs minä sanoin: Kännykkäsäteily syy mehiläiskuolemiin

Kuten kirjoittelin aiheesta aiemmin täällä ja täällä, on nyt vahvistumassa tieto, että kännykkäsäteily on syy mehiläiskatoon:

"Mehiläisten mystinen joukkotuho - kännykät ovat osasyy?

Katastrofaalisen pahalle mehiläispopulaatioiden romahtamiselle on löydetty uusi selitys. Intialaisen Chandigarh's Punjab -yliopiston tutkijat uskovat, että matkapuhelinten säteily sekoittaa mehiläisten suunnistusaistit. 

Brittilehti Telegraphin mukaan tutkijat uskovat, että tämän seurauksena esimerkiksi brittien mehiläispopulaatiot ovat vähentyneet 15 prosenttia kahden viimeisen vuoden aikana. Mehiläisten joukkotuhon katastrofaalisista vaikutuksista maapallolle on uutisoitu laajasti parin viime vuoden aikana.

Tutkijat päätyivät tuloksiin vertailemalla kahden mehiläispesän tuottavuutta. Toiseen pesään oli asennettu kaksi matkapuhelinta, jotka olivat päällä 15 minuuttia päivässä kolmen kuukauden ajan.
Kolmen kuukauden jälkeen tutkijat havaitsivat, että kännyköille varustetun pesän koko oli kutistunut merkittävästi. Kuningatarmehiläisen tuottamien munien määrä oli vähentynyt myös merkittävästi, ja mehiläiset myös lakkasivat tuottamasta hunajaa.

Tutkijat syyttävät elektronisia laitteita ympäristön "elektrosaastuttamisesta".
Aiemmin tutkimuksissa mehiläisten joukkotuhojen suurimpana syynä on pidetty kemikaaleja. Muiksi syiksi on lueteltu bakteeritartunnat, kemikaalimyrkyt ja liian tehokas kasvatus.

Mehiläispopulaatioiden romahtaminen on valtava uhka viljasadoille. Ilmiöstä kertovan brittilehti Guardianin mukaan kolmannes kaikesta syömästämme ruoasta on riippuvaista mehiläisten pölytyksestä.

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että mehiläisillä on oma osuutensa 30 miljardin euron globaalissa taloudessa."

Niinpä niin.

Kirjoittelin pari vuotta sitten sisäpiiri-vuotona kuulemastani Nokian tekemästä tutkimuksesta:

"Ystäväni, joka on töissä Nokian alihankkijalla kertoi, että Nokia olisi 2000-luvun alkupuolella USA:ssa teettänyt tutkimuksia liittyen paljon kohuttuun mehiläiskatoon. Mehiläiset olivat alkaneet kuolla joukoittain eri puolilla, eikä syytä tiedetty. Kyseisen tutkimuksen tulos oli, että syy mehiläisten ja pölyttävien hyönteisten joukkokatoon oli langattomien verkkojen ja kännykkätukiasemien säteily. "Yllättävästi" tutkimusta ei ole tietenkään annettu julkikaista."

Kysymys. Miten käykään maatalouden IT-teknologian ja mikroaaltoverkkojen jaloissa? Kännyköitä ei voi syödä.

lauantai 29. toukokuuta 2010

Rautalangasta: Tämän vuoksi rahajärjestelmä romahtaa

Suosittelen lukemaan Henry Björklidin blogia:

------------------------------

"Seuraava kusetus - oletko valmis? Osa II

Taloussanomien artikkeli viime sunnuntailta 23.5.2010
”Keskuspankit tilastoivat omiin rahamääreisiinsä ”oikean” rahan lisäksi ainoastaan osan kaikista mahdollisista luotoista. Sen sijaan varsinaisen pankkijärjestelmän ulkopuolella vellova ”korvikeraha”, kuten luottoarvopaperit ja varsinkin johdannaissopimusten luoma likviditeetti, puuttuu virallisista rahatilastoista.”

Independent Strategyn mukaan kaiken erityyppisen likviditeetin määrä on parin viime vuosikymmenen kuluessa kasvanut räjähdysmäisesti. Kaikkein eniten on kasvanut johdannaissopimuksin luotu ”virtuaaliraha”.
Käteistä ja muuta ”oikeaa” rahaa oli vuonna 1990 nelisen prosenttia maailman silloisesta bkt:stä, eli vajaat tuhat miljardia dollaria.


”Korvikerahaa”, kuten pankkiluottoja, arvopaperimuotoisia luottoja ja johdannaissopimuksin synnytettyä likviditeettiä oli parikymmentä vuotta sitten liikkeessä yhteensä hieman alle 30 000 miljardia dollaria.”
Parin vuosikymmenen aikana maailman bkt on kasvanut noin kaksinkertaiseksi.
”Oikean” rahan määrä on vähän yli viisinkertaistunut.
Erityyppisiin luottoihin perustuvan ”korvikerahan” määrä on noin 25-kertaistunut.”
 

Oikeaa rahaa mailmassa on kuusi (6) trillioonaa dollaria. Spekulaatiivistä, johdannaissopimuksin luotua likviditeettiä, eli ”korvikerahaa”, ”huomenna luvattua bittirahaa”, eli ”ilmasta luotua rahaa” on lähes 750 trillioonaa.
 

Vertaa näitä summia.
 

Höpörahaa on liikentessä yli satakertainen määrä!

”Näillä mennään - ja näillä pelataan - kasino on avattu!


Taloussanomat jatkaa:
”Independent Strategyn mukaan maailmantalouden eri osissa on parhaillaan niin paljon erityyppisiä velkavastuita, että käsillä on taloushistorian mittavin velkakupla.
Vielä tämänkertaisesta velkakuplasta ei ole alkanut purkautua kuin yksityinen velka, mutta julkisen talouden nopea velkaantuminen on pitänyt koko kuplan kasvussa.”

Ikävää, etten löytänyt asiaa valaisevaa videoa, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan homma menee näin:
  1. Teollistumisen alussa oli palkka joka kulutettiin, jolloin voitiin tuottaa lisää tavaraa myyntiin.
  2. Sotien jälkeen ongelmana oli jatkuva ylituotanto, jolloin keksittiin antaa ihmisille luottoa, jolloin ihmiset kuluttivat lisää, jonka seurauksena tuotettiin yhä enemmän automaatio-osuuden kasvaessa. Palvelualat kasvoivat voimakkaasti.
  3. Kun kuluttajat oli luototettu ’tappiin’, ja velkaa piti työntää ulos, alettiin antamaan luottoja yhä heikommilla vakuuksilla. Tämä tuotti kuitenkin ongelmia, jolloin finanssijärjestelmä aina välillä yskähteli.
  4. Valtiot alkoivat kasvattaa luottoja, joita sitten käytettiin ”kysynnän kasvattamiseen”, ja tämä tie on nyt monen maan osalta kuljettu loppuun.
  5. Seuraavaksi käydään IMF ja Maailmanpankin ”valssauslaitos”-ohjelman läpi, jolloin viimeisetkin mehut puristetaan kohdemaasta. Tästä myöhemmin lisää.
  6. Nyt kaikki ovat velkaa kaikille ja loppupeleissä voimakkain, rikkain osa ostaa kaikki saatavansa pilkkahintaan.
Suomi on nyt 4. etapissa. Jykä on ottanut niin paljon velkaa, että oikein hirvittää."
Allekirjoitan jokseenkin täysin nuo Björklidin arviot.

torstai 27. toukokuuta 2010

Keskustan kannatuksen uskonnollisuudesta ja vahvuudesta

Kuten jo olemme uutisista kuulleet, on Keskustan kannatus tippunut suhteellisen rajusti, ja Perussuomalaisten vastaavasti noussut:

"Keskustan kannatus on laskenut roimasti toukokuussa. YLE Uutisten Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä keskustaa kannattaa nyt 18,6 prosenttia vastaajista. Laskua huhtikuusta on peräti kaksi prosenttiyksikköä.

Kokoomus on yhä suurin puolue 23 prosentin kannatuksella. SDP:tä puolestaan kannatti 21,3 prosenttia vastanneista.

Perussuomalaisten kannatus on noussut lähes kahdella prosenttiyksiköllä 9,6 prosenttiin. Hallituspuolue vihreiden kannatus oli 10,3 prosenttia, eli samalla tasolla kuin huhtikuussa."

On varsin oireellista, että vaadittiin niinkin kovat paukut, kuin Kreikan miljarditukipaketti ja perikepulainen ydinvoimakepulointi, ennenkuin Keskustan syvissä riveissä alkoi tulla kunnon murtumaa. Vastaavasti on oireellista, että Kreikan tukipakettikohun yhteydessä eniten asialla "populisoinut" ja esillä ollut SDP junnaa kannatuksessa paikallaan.

SDP:n osalta kyse on uskottavuudesta - jopa omat kannattajat pitävät puoluejohdon "takinkääntöä" niin maahanmuuttokysymyksessä kuin joissain yksittäisissä EU-kysymyksissä vain paniikkiliikkeenä, jolla koitetaan estää kannatuksen mureneminen. Ja sellaistahan se on ollutkin.

Tässä blogikirjoituksessa haluan kuitenkin keskittyä Keskustan kannatuksen analysointiin. Ellei tuntisi keskustalaisuuden ja uskonnollisten liikkeiden yhteistä kannattajataustaa, olisi ihmeellistä, että keskustan kannatus on tippunut vain kaksi prosenttia.

Keskustalaisuus on maaseutuväelle äidinmaidossa imetty uskonasia. Keskustalainen on niin lojaali, että hän äänestää isiltä perittyä puoluekantaansa vaikka hampaat irvessä, ja vaikka Keskustan puoluejohto kusisi hänen naamalleen. Näinhän on monta kertaa käynyt. On vaikea kuvitella toista puoluetta, joka olisi pystynyt niin monta kertaa veretseisauttavalla tyrmistyksellä pettämään omat kannattajansa, ja silti pitämään heidän kannatuksensa.

Perikeskustalainen mieluummin jättää kokonaan äänestämättä, kuin äänestäisi jotain muuta puoluetta kuin Keskustaa. Senkin hän tekee sydänverta itkien. Syy tähän on varsin yleisesti tiedossa, mutta vähän mediassa analysoitu. Keskustalaisuus on poliittis-uskonnollinen liike. Asiasta kiinnostuneita suosittelen tutustumaan Fil. tri. Matti Kyllösen lähes tuhatsivuiseen väitöskirjaan, joka käsittelee Pohjois-Suomalaisten herätysliikkeiden ja puolueiden kytköksiä viimeisten yli sadan vuoden ajalta.

Alkiolaiseen ideaaliin kuului, että ihminen saisi kaiken tarvitsemansa, niin poliittisesti, sosiaalisesti, sivistyksellisesti kuin uskonnollisesti mahdollisimman "yhdeltä luukulta". Tämä johti jo tuolloin herätyskristillisyyden ja puoluepolitiikan jonkinasteiseen lukkarinrakkauteen. 1800-luvulla maaseutuväki kannatti Suomalaista puoluetta, sittemmin vanhasuomalasia, mutta 1900-luvun alussa puoluekenttä hajosi, ja silloin vasta perustettu Maalaisliitto onnistui vakiinnuttamaan asemansa Suomalaisen puolueen seuraajana maaseudun väestön keskuudessa.

Monille - erityisesti pohjoissuomalaisille - keskustalaisille Keskustapuolueen kannattaminen on sydämenasia, josta on tullut osa omaa identiteettiä ja maailmankuvaa hyvin vahvasti. Asiaan liittyy uskonnollinen herätysliikekytkös. Vanhoillis-lestadiolaisuuden piirissä Keskustan äänestämisessä on ollut, ja joissain paikoin on edelleen, kyse elämän ja kuoleman kysymyksestä, taivaasta ja helvetistä. Osa liikkeen jäsenistä toki äänestää ja tukee myös Kokoomusta, mutta tätä sallittiin menneinä vuosikymmeninä lähinnä vain sen vuoksi, että Rauhanyhdistysten piirissä oli pieni poliittinen mutta vaikutusvaltainen joukko varakkaita, Kokoomusta mutta myös rauhanyhdistyksiä, tukevia maanviljelijöitä.

Suurin peikko oli kuitenkin kommunismi, jonka varjolla alettiin pitää katrasta ruodussa. 70-luvulla seuroissa peloteltiin ihmisiä, että SMP on sosialistien puolue, ja kuka ikinä äänestää vasemmistoa tai SMP:tä, erotetaan herätysliikkeen piiristä eli "Jumalan valtakunnasta", ja ellei tee parannusta eli palaa Keskustan riveihin, joutuu helvettiin. Jos joku vanhoillinen liittyi SMP:hen, hänet erotettiin Rauhanyhdistyksestä, herätysliikkeen piiristä, ja julistettiin perisyntiseksi.

Tällaisia ihmisiä oli paljon. Kymmenissä lasketaan niiden ihmisten määrä pelkästään keskisellä Pohjois-Pohjanmaalla, jotka poliittisista syistä julistettiin "spitaalisiksi". He menettivät yhteyden entisiin ystäviinsä, sukulaisiinsa, ja jopa perheenjäseniinsä. Niin kova oli RY-vatikaanin kirkonkirous, että jopa itsemurhiin asti ihmisparkoja ajettiin.

Eikä näitä sotkuja ole selvitelty vielä tänäkään päivänä. Viime eduskuntavaalien alla pelko Keskustan persiissä oli niin kova, että äänenpainot kovenivat taas. Esim. Lumijoella kertoi eräs kuulija Rauhanyhdistyksen seuroissa saarnatun, että Perussuomalaiset ovat kadotettu puolue, ja joka äänestää Perussuomalaisia, joutuu helvettiin. Kertoipa eräs toinen ystäväni, että hänen entisellä kotipaikkakunnallaan ei kannattanut mainostaa olevansa perussuoamalaisten jäsen, koska muuten ei olisi ollut enää turvallista liikkua yksin iltaisin kylänraitilla.

Moni harras katolilainen kritisoi äänekkäästi kirkkoaan, mutta käy silti kiltisti ripillä ja messussa, eikä uskalla kääntää selkäänsä kirkolle. Keskustalaisuudessa on paljon samaa. Erityisesti herätysliikkeiden piirissä tämä puolueuskollisuus on lisäksi iskostettu selkärankoihin uskonnollisen perinteen ja, kuten edellä mainitsemani esimerkit osoittavat, joillain seuduilla myös painostuksen ja välillä suorastaan terrorin keinoin. Nykyään onneksi vanhat muurit murtuilevat. Enää vastaava painostus ja poliittinen terrori kuin vielä 70-luvulla ei ole vastaavassa mitassa mahdollista, ja esimerkiksi viime eduskuntavaaleissa jopa vanhoillisten piirissä oli siirtymää äänestettäessä mm. Kokoomuksen suuntaan.

Ja vanha - mutta vanhoillislestadiolaisten piirissä häveliäästi vaiettu - totuus on, että joillain Pohjois-Pohjanmaan paikkakunnilla on VL:ien piirissäkin äänestetty vasemmistoa. Korpikommunismi ja herätyskristillisyys synnyttivät poikkeavia uskonnollis-poliittisia muotoja. Koilismaalta ja Kainuusta löytyy esimerkkejä taloista, joiden seinillä koreili yhtä aikaa sekä Marxin että Jeesuksen kuvat - Löytyypä taloja, joissa muutoin pidettiin seinällä Hyvän Paimenen taulua, mutta vappuna nostettiin Stalin esiin.

Nykyaikana onneksi painostuksen muurit murtuilevat. Esimerkkeinä mainittakoon, että esim. allekirjoittaneen ja kahden muunkin Oulun läänin persuehdokkaan kannattajia oli viime vaalien aikaan vanhoillislestadiolaisen liikkeen piiristä.

Uskonnollisen liikkeen ja poliittisen puolueen sekoittuminen ei rajoitu vain Rauhanyhdistysten piireihin, sillä toinen vahva Keskustan uskonnollinen tukijalka on Herännäisyys. Sen piirissä politiikkaa ei kuitenkaan ole yhtä kovalla kädellä sekoitettu osaksi uskonnollisen liikkeen poliittista identiteettiä, mistä syystä myöskään ei voida sanoa, toisin kuin Vanhoillislestadiolaisista, että 4/5 herännäisistä äänestäisi keskustaa. Kaupunkeihin muutettuaan toisen ja kolmannen polven herännäiset eivät enää ole kokeneet samaa lojaliteettia Keskustaa kohtaan kuin mitä heidän vanhempansa tunsivat Maalaisliittoa kohtaan.

Myöskin Kristillisdemokraattien kohdalla on vahva kytkös herätysliikkeen jäsenyyden ja puolueen äänestämisen välillä. Tähän liittyy myös yksi kristillisen poliittisen konservatismin suuri jakolinja Suomessa.  KD:n olemassaolo kilpailevana konservatiivipuolueena on epämukava asia Keskustalais-lestadiolaiselle akselille. Hyvin pieni vähemmistö omasta katraasta kun on antanut pitkään äänensä heille, tosin mainostamatta sitä isoon ääneen.

Entä jos Keskustan rivien hajotessa tämä KD:tä äänestävien määrä kasvaa? Näin varsinkin kun Keskusta on arvoliberalisoitumassa kovaa vauhtia. Ongelman ydin Rauhanyhdistyksille tässä on se, että perinteisesti Kristillisdemokraatit on nähty vanhoillislestadiolaisissa piireissä "harhaoppisten" eli toisten herätysliikkeiden puolueena, jota "oikeiden uskovaisten" tuli siksi kartaa (Tämän huomasin itse suhtautumistavoissa ollessani vielä Kristillisdemokraattien jäsen ja toimiessani KD-nuorten Oulun piirin hallituksessa 2000-luvun alkupuolella).

Vanhoillislestadiolaisia on paljon, varsinkin Pohjois-Pohjanmaalla. Virallisesti jäsenistössä on noin 100 000 henkeä, mutta kaiken kaikkiaan liikkeen piirissä on noin 300 000 suomalaista. Ja kun mukaan lasketaan toinen ja kolmas sukupolvi, jne., on laskettu, että ilman heitä ja heidän syntyvyyttään viimeisten sadan vuoden ajalta, koko Pohjois-Pohjanmaan väkiluku olisi vain noin 55 000 henkeä. Kun ottaa sitten huomioon, että Maalaisliiton ja sittemmin Keskustan äänestäminen tulee kodin perintönä, niin alkaa ymmärtämään puolueen kannatuksen vahvuutta.

Keskustan kannatus on ollut alimmillaan Väyrysen ollessa puheenjohtaja, jolloin se tippui 17%:n pintaan. Todellinen kipuraja, jota alemmas kannatus ei voi tippua ilman että merkittävä osa puolueen uskonnollista kannattajakuntaa ja vanhempia kannattaja sukupolvia joko äänestäisi jotain muuta puoluetta tai todennäköisemmin jättäisi äänestämättä, on kuitenkin noin 14-15%:n pinnassa. Tästä syystä Keskusta tulee pysymään aina ns. kolmen suuren joukossa, ellei jokin pienemmistä puolueista pääse noiden kannatuslukemien yläpuolelle, tai Suomeen tule kaksipuoluejärjestelmää, mikä sekin on EU:n politiikan myötä mahdollista.

Vedenjakaja lienee kuitenkin alkavan vuosikymmenen kehitys. Ensi, ja sitä seuraavissa vaaleissa nähdään, ketkä Keskustalaisista äänestävät puoluettaan poliittisista syistä, ja ketkä uskonnon vuoksi. On nimittäin vaikea kuvitella, että maaseudun vanhoillislestadiolainen suostuu enää äänestämään piakkoin arvoliberaalia city-puoluetta, ellei hän tosissaan usko joutuvansa muutoin helvettiin.

Usko, uskonto ja politiikka olisi syytä oikeasti erottaa vihdoin viimein myös maaseudun pienissä Rauhanyhdistyksissä.


P.S. Koska kuitenkin elän Pohjois-Pohjanmaalla ja noin joka neljäs Oululainenkin on vanhoillislestadiolainen, ilmoitettakoon varmuuden varalta, että en halua kirjoituksellani kaivaa verta nenästäni ;)

maanantai 24. toukokuuta 2010

Vihreillä ei ole kaikki muumit laaksossa - Mutta Mörkö löytyy!


"Vihreät hyväksyivät poliittisen ohjelman: Yhteiskunta on peruskorjattava lempeämmäksi, tasa-arvoisemmaksi ja ympäristöystävällisemmäksi 

Vihreät hyväksyivät puoluekokouksessaan poliittisen ohjelman, jossa määritellään puolueen keskeisimmät linjat seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. [...]

Ketään ei saa syrjiä

Suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituksiin on saatava sukupuolikiintiöt."

Siis täh? Kappale alkaa komeasti otsikolla "ketään ei saa syrjiä", mutta heti ensimmäinen virke kuuluu "Suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituksiin on saatava sukupuolikiintiöt." Ei ole edelleenkään mennyt kaaliin, että myös ns. positiivinen syrjintä on syrjintää. Syrjintä ei muutu tasa-arvoksi, vaikka sen eteen laittaa sanan "positiivinen". Kuten Jiri Keronen ohjelmaa tuoreeltaan kommentoi: "Tasa-arvoon pyrkiminen syrjinnällä on yhtä fiksua kuin edistää naisten oikeuksia raiskaamalla ja sanomalla sitä positiiviseksi sukupuoliyhteyteen pakottamiseksi."

Ja tämä vain hetki sen jälkeen kun oli - ehkäpä vain julkisuuden pelosta - luovuttu mm. ruumiiden jauhamisesta lannoitteiksi.

Eli Vihreillä ei ole kaikki muumit laaksossa. Sen sijaan heidän Muumilaaksossaan näyttäisi olevan Mörkö:

"Lapsen hyväksikäyttäjä paljastui valtuustosta

Lappeenrannan kunnanvaltuuston sosiaali- ja terveyslautakunnassa vihreiden varajäsenenä toimineen Tufairi Kawawan kerrottiin viime viikolla saaneen tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2008. Paljastuksen jälkeen Kawawa jätti eroanomuksensa - tosin vedoten muuttoon pois paikkakunnalta.

Uuden Suomen blogissaan asiasta kirjoittaneen lappeenrantalaisen kaupunginvaltuutetun Satu Virtalan (peruss.) mukaan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää antoi viime viikolla Kawawalle maanantaihin asti aikaa anoa eroa. Nyt ero on jo myönnetty. [...]

Erikoiseksi tapauksen tekee se, että Kawawa oli hyväksytty vihreiden listoille Lappeenrannan kuntavaaliehdokkaaksi lokakuussa 2008, vaikka hänet oli tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä jo saman vuoden elokuussa."
 
No niin, näyttävät Vihreät saaneen oman ramisipilänsä. Katsotaanpa vaatiiko media nyt suureen ääneen Sinnemäkeä vastuuseen kuten Sipilän tapauksessa vaadittiin Timo Soinia? Veikkaan että ei, koska pedari löytyi tällä kertaa väärästä - tai oikeasta - puolueessa (näkökulmasta riippuen).

Nyt olisi suuri kiusaus kirjoittaa, että Vihreiden vallan kasvu johtaa pedofilian lisääntymiseen. Tämän voisimme vaikka päätellä mm. skolastisesti seuraavalla tavalla:

Vihreät kannattavat avointa maahanmuuttoa + Maahanmuutto islamilaisista maista tuo mukanaan myös enemmän ihmisiä, jotka hyväksyvät lapsiseksin ja lapsiavioliitot = Vihreiden vallan kasvu johtaa pedofilian lisääntymiseen.

Tietenkään tämä ei voi pitää paikkaansa, sillä Vihreiden vallan kasvu ei kyseisen olettaman valossa johda pedofilian lisääntymiseen, vaan ainoastaan sen siirtymiseen - islamilaisen kulttuuripiirin maista tänne Suomeen.

Onko Vihreiden uusi seksuaali- ja kehitysapupoliittinen linjaus siis:

"Tulkaa meidän tykömme te kolmannen maailman lapsia hyväksikäyttävät, ettette ahdistelisia viattomia lapsukaisia kotimaissanne, sillä meillä saatte korkeintaan sakkoja ja ehdollista." ?



P.S. Lapsia ahdisteleviin ns. moniosaajiin liittyen: 
 


Kajaanissa pikkutyttöön käsiksi käynyt mies on saatu kiinni.

Ulkomaalaisen miehen uskotaan tarttuneen jalkakäytävällä koulusta palaamassa olleen 7-vuotiaan tytön käsivarteen kiinni ja alkaneen vetää tyttöä pois jalkakäytävältä. Uhri ja tytön seurassa ollut toinen tyttö saivat huutamalla ja käskemällä miehen irrottamaan otteensa.

Tapaus sattui Kajaanissa Satumaantiellä kolmen jälkeen iltapäivällä.

Epäilty on noin 26-vuotias ja hän asuu Kajaanissa. Hänet otettiin kiinni Kajaanin keskustassa.

Poliisi tutkii tapausta pahoinpitelynä."


P.P.S.  Vihreät saivat itsensä hädin tuskin pidäteltyä innostumasta mm. näistä hyvin järjellisistä hankkeista:

"Metsänheimo vaatii myös, ettei ympäristönsuojelu saa olla ristiriidassa hyvien uskonnollisten ja moraalisten käytänteiden kanssa. Esimerkkinä näistä käytänteistä hän mainitsee siunaamisen, joka on "ehkäissyt kummitteluakin kuoleman jälkeen."



torstai 20. toukokuuta 2010

Perustuslain muutos: Suomi valmistautuu EU-liittovaltioon vuodesta 2012 alkaen

Tässäpä meille suomalaisille ihan !#%&#!:n huonoja uutisia.

Eli sikäli jos joiltakuilta on mennyt ohi, niin tiedoksi, olkaapa hyvä:

"Oikeusministeriö
12.5.2010 14.00
Perustuslain muutosesitys eduskunnalle

Hallitus päätti tänään perustuslain muuttamista koskevan lakiesityksen sisällöstä. Esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle presidentin esittelyssä perjantaina 14. toukokuuta. Esitys vastaa perustuslain tarkistamistarpeita pohtineen ns. Taxellin komitean helmikuussa tekemää ehdotusta.

Jos eduskunta hyväksyy muutosesityksen, se jää lepäämään, minkä jälkeen se on hyväksyttävä vähintään kahden kolmasosan enemmistöllä ensi kevään vaaleissa valittavassa eduskunnassa. Jos perustuslain muuttamiseen päädytään, muutokset tulevat voimaan vuoden 2012 maaliskuun alusta.[...]

Keskeiset muutokset

Pääministerin tehtäviä koskevaan perustuslain kohtaan lisättäisiin säännös, jonka mukaan pääministeri edustaa Suomea Eurooppa-neuvostossa ja valtion ylimmän johdon edustusta vaativassa Euroopan unionin muussa toiminnassa.

Perustuslakiin otettaisiin myös nimenomainen säännös Suomen jäsenyydestä EU:ssa. Perustuslakiin kirjattaisiin myös Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien muiden EU:n kansalaisten äänioikeus Euroopan parlamentin vaaleissa."



Suomen Eurosto-hallitus siis on antanut esityksen perustuslain muuttamiseksi siten, että Suomen jäsenyys ja asema EU-liittovaltion osavaltiona sinetöidään perustuslailla. Näin estetään tehokkaasti mahdollinen eroaminen unionista, sillä se edellyttäisi perustuslain muutosta, ja vaatisi siis kahden eri eduskunnan hyväksynnän.

Lisäksi Suomen kansan valitsemasta Suomen presidentistä tulee pelkkä keulakuva ilman mitään valtaa, koska meillä on jo uusi EU-presidentti, tuo Klonkun näköinen Herman Van Rompuy, jota mikään kansa ei virkaansa valinnut.

Yhdessä käsillä olevan talouskriisin myötä tapahtuvan EU:n taloudellisen toimivallan keskittämisen kanssa, uusi perustuslaki lyö viimeiset naulat menetetyn itsenäisyytemme ruumisarkkuun.

Tuomio maanpettureille! Ennen tehtiin näin:


Mitenkäs nyt? Elinkautinen ehdotonta turkkilaisessa vankilassa?



P.S. Jos lakiehdotus menee tosissaan läpi, niin itse kunkin suomalaisen lienee aika harkita yhteiskuntasopimuksen purkamista omalta osaltaan?


P.P.S. Riikka Söyring ehti ottaa asiaan kantaa vähän ennen minua: Linkki

Tänään on kansainvälinen Piirrä Mohammed -päivä


..joka on jo herättänyt hilpeyttä ainakin mm. Pakistanissa:

"Pakistan shuts down Facebook over 'Draw Mohammed Day'

Pakistan is blocking access to Facebook in response to an online group calling on people to draw the Prophet Mohammed, officials said Wednesday.


The Pakistan Telecommunication Authority issued the order a day before "Everybody Draw Mohammed Day," scheduled by a Facebook group with the same name.


"Obviously (the blocking of Facebook) is related to the objectionable material that was placed on Facebook. That is why it is blocked," said Khoram Ali Mehran of the telecommunication authority."


Jep jep, lainatakseni erästä tuttavaani: "Niin kauan kuin islamistit jatkavat kusipäistä toimintaansa, vittuilun on jatkuttava":


keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Rosenholtz-aineisto ja Tiitisen lista pysyvät salassa koska "Maassa maan tavalla".

Näin päätti Korkein Hallinto-oikeus tänä aamuna.

Syy siihen, miksi CIA:n luovuttama ei-salainen aineisto, jonka USA:n tiedustelu luovutti julkaistavaksi, jotta Euroopassa voitaisiin saattaa entiset totalitaarisen diktatuurin vakoojat ja asiamiehet edesvastuuseen, on edelleen mm. Suomessa salattu, johtuu siitä että niin suuri joukko edelleen valtiomme korkeissa johtotehtävissä olevista henkilöistä on listoilla.

On lähes julkinen salaisuus, että listoilla on nykyisen istuvan presidentin (Arja Talonen), yhden entisen presidentin (Nuivisto), kahden entisen pääministerin (Suorsa, Töppönen ) sekä ainakin neljän entisen ja nykyisen ministerin nimet (Duumaoja, Viärynen, P. Aasio ja Kännirvö).

Listalla myös eräitä muita silmää tekeviä. Bisnes-maailman puolelta nyvin todennäköisiä ovat sellaiset kuin J. Öllilä ja vanha nuorisostallari Wallrose. Ensin mainittu Aikon Oy:n ex-Tj. nähtiin DDR:n nuorisofestareilla kiihkoilemassa imperialismia vastaan, ja viimeksi mainittu on varsin tunnettu Lempo Pankin pomo.

Suluissa olevat nimet on tässä yllä muutettuna ettei vain tule sitä pelättyä "ajojahtia", jota verukkeena käyttäen nimilistaa salataan, ja jota varten CIA listat ja aineistot luovutti!

Ainoa syy, miksei aineisto ole täysin julkista, on se että listalla on liikaa isokenkäisiä, muitakin kuin vatsatanssia harrastava ”Mäntyniemen Mata-Hari”, ja salailu, peittely sekä samassa liemessä olevien kavereiden käsien pesu on ”maan tapa”.

Parikymmentä vuotta sitten Suomessa oli turha toivoa pääsevänsä pääministeriksi tai hallituksen avainpaikoille, ellei ollut vähintään KGB:n tai Stasin mäyrä (myyristä puhumattakaan).

Kaiken varalta julistan vielä, että julkaisemissani nimissä ei ole kyse edes Rosenholtz-aineistosta tai Tiitisen listasta, vaan täysin kuvitteellisesta Ebenholtz-aineistosta ja Tissiposkisen listasta, jotka minulle luovutti Mossad-niminen musta kissa unessa viime yönä! Niin kerta ettäs tiedätte!!11

Elämme naurettavassa demokratuurissa.

tiistai 11. toukokuuta 2010

Kännykkäsäteily tuhoaa aivoja, osa II

Kirjoitin otsikon aiheesta koosteartikkelin joulukuussa 2008. Sen jälkeen on tullut paljon uutta tietoa, joka vahvistaa aiemmat tutkimukset. Minuun otti artikkelin tiimoilta yhteyttä mm. Moskovan yliopiston radiologian laitoksen tutkija, joka kertoi omien tutkimustensa vahvistavan mm. kirjoittamani artikkelissa mainitut asiat.

Tietokirjailija Erja Tammisen artikkeli "Langattomat verkot, matkapuhelinsäteily ja nuorten terveys" Uudessa Suomessa on myös hyvin valaiseva. Siinä kerrotaan mm.  että:

"Fredrik Söderqvist Örebron yliopistosta tutki 15-19-vuotiaiden nuorten matkapuhelimen käyttöä. Nuorilla, jotka käyttivät kännykkää yli 15 minuuttia päivässä, oli enemmän allergiaoireita, huimausta, päänsärkyä ja keskittymiskyvyn ongelmia. He tunsivat itsenä myös väsyneiksi ja stressaantuneiksi. Saksalaistutkijoiden (Thomas & al.) selvitys 3000 lapsen reaktioista matkapuhelinsäteilylle osoitti, että suuremmille kenttävoimakkuuksille altistuvat lapset kärsivät käytöshäiriöistä kuten hyperaktiivisuudesta. Myös Venäjän tiedeakatemian mukaan paljon matkapuhelinta käyttävät lapset kärsivät oppimisvaikeuksista, unihäiriöistä, stressistä, masennuksesta ja epilepsiasta. Unihäiriöistä raportoi myös Sara Thomee Göteborgin yliopistosairaalasta. Hän havaitsi matkapuhelimen ja tietokoneen käytön yhteyden unihäiriöihin 18-25-vuotiailla miehillä."

Joulukuun 2008 jälkeen on allekirjoittanutkin huomannut yhtä ja toista. Asuntoomme nimittäin hankittiin langaton verkko, joka saattaa olla yksi syy siihen, miksi minulla, yli kolmekymppisellä ihmisellä, jolla ei juuri koskaan aiemmin ole esiintynyt voimakkaita päänsärkyjä, alkoi esiintyä voimakkaita, migreenityyppisiä päänsärkykohtauksia, oireina pahoinvointi, särky, valo- ja kuuloherkkyys, huimaus, näköhäiriöt, yms.

Yllättäen näiden kohtausten taajuus on korreloinut vahvasti sen kanssa, kun vähän toista kuukautta sitten lakkasin istumasta tunti kausia pöytäkoneeni ääressä, langaton tukiasema hyllyllä alle puolen metrin päässä minusta - särkykohtaukset vähenivät.

Keskittymiskykyni on muutaman vuoden takaiseen verrattuna myös heikentynyt, josta johtuen olen jopa käynyt tutkimuksissa, joissa epäiltiin ADD:tä. Nyt näyttää siltä, että syy keskittymisongelmiin voikin olla sähkömagneettinen.

Vielä lainaus Tammisen artikkelista:

"Langattomia tietokoneverkkoja (wi-fi, wi-max) onkin poistettu kouluista mm. Isossa-Britanniassa huonojen käyttäjäkokemusten vuoksi. Opettajat ja oppilaat saivat niistä oireita; päänsärkyä, huimausta ja kognitiivisen toiminnan häiriöitä. New Yorkissa ja Pariisissa kirjastonhoitajat kokivat vastaavia terveysongelmia, ja langattomasta netistä luovuttiin.

Ranskan ja Saksan hallitukset ovat kehottaneet oppilaitoksia siirtymään kiinteään kaapelitekniikkaan. Kanadassa myös yliopistot ovat heränneet asiassa. Suomessa puolestaan panostetaan mobiilioppimiseen ja langattomat verkot tuodaan jo päiväkoteihin."


Milloin Suomen viranomaiset lopettavat asiaan liittyvän tahallisen pelleilyn ja petoksen kansalaisten, erityisesti lasten turvallisuudella?

-----------------
Edit 12.5. Lisäys:

Englannissa on havaittu selvä yhteys mm. syöpätapausten lisääntymisen ja kännykkätukiasemien sijainnin välillä:

"Cancer clusters at phone masts

SEVEN clusters of cancer and other serious illnesses have been discovered around mobile phone masts, raising concerns over the technology’s potential impact on health. Studies of the sites show high incidences of cancer, brain haemorrhages and high blood pressure within a radius of 400 yards of mobile phone masts. One of the studies, in Warwickshire, showed a cluster of 31 cancers around a single street. A quarter of the 30 staff at a special school within sight of the 90ft high mast have developed tumours since 2000, while another quarter have suffered significant health problems. [...]

Dr John Walker, a scientist who compiled the cluster studies with the help of local campaigners in Devon, Lincolnshire, Staffordshire and the West Midlands, said he was convinced they showed a potential link between the angle of the beam of radiation emitted from the masts’ antennae and illnesses discovered in local populations.

“Masts should be moved away from conurbations and schools and the power turned down,” he said."

Kiitos nimimerkki "weli" :lle linkistä.

maanantai 10. toukokuuta 2010

EU:n hätätalouspaketti - Öljyä laineille ennen kuin talous uppoaa, LEAP ennustaa

Eilinen 750 miljardin tukipaketti on pelkkää piilotettua setelirahoitusta, eli käytännössä kaikki euromaat ja niiden kansalaiset maksavat Kreikan velat kohonneina hintoina eli heikentyvänä ostovoimana, joka käytännössä syö moneen kertaan viime vuosina toteutuneet palkankorotukset. Käytännössä tukipaketti tarkoittaa siis eräänlaista koko yhteisvaluutan devalvaatiota. Suhteessa muihin isoihin valuuttoihin tämä ei kuitenkaan tunnu kovin kummoiselta, sillä käytännössä niiden kohdalla on käynyt ja käy samoin. Eli vaikka kurssinousua ja vahvistumista suhteessa muihin valuuttoihin seuraa, se ei paljon merkitse.

Joka tapauksessa itse kriisiä paketti ei ratkaise, ainoastaan pitkittää edessä olevaa romahdusta. Kesäkuussa Portugalilla ja Espanjalla erääntyy yli 600 miljardin lainamaksut. Silloin vasta mitataan, miten käy. Mielenkiintoista kyllä, jo alkuvuodesta LEAP arvioi USA:n ja sitä myötä maailmantalouden todellisen syöksyn, W-käyräisen laman toisen ja syvemmän tiputuksen, alkavan kesällä tai sen jälkeen:

" ..the effect of States’ spending trillions to « counteract the crisis » will have fizzled out. These vast sums had the effect of slowing down the development of the systemic global crisis for several months but, as anticipated in previous GEAB reports, this strategy will only have ultimately served to clearly drag States into the crisis caused by the financial institutions

...a sudden intensification of the crisis in the second half of 2010, caused by a double effect of a catching up of events which were temporarily « frozen » in the second half of 2009 and the impossibility of maintaining the palliative remedies of past years..."

Uusin LEAP-raportti lupaa kylmää kyytiä. Kreikan kriisi on vasta ennakovaroitus isosta talouden liukumiinasta, joka on USA:n ja Britannian akseli:

"The fuss made over Greece by the English and US media in particular tried to hide from the majority of the economic, financial and political players the fact that the Greek problem wasn’t a sign of an upcoming Eurozone crisis (2) but, in fact, an early warning of the next big shock of the global systemic crisis, that is to say a collision between, on the one hand, the virtual British and US economies founded on untenable levels of public and private debt and, on the other hand, the double wall of borrowing, maturing from 2011 onwards, combined with a global shortage of available funds for refinancing at low rates

..one mustn’t forget that the current crisis has its origin in the collapse of the world order created after 1945, of which the United States was the support, assisted by the United Kingdom. Also, in order to understand the real effect of events caused by the crisis (the Greek case, for example), it is useful to relate their significance to the structural weaknesses which characterise the heart of the world in full meltdown: so, for our team, the « Greek finger » doesn’t cite the Eurozone as much as the explosive dangers of the exponential financing needs of the United Kingdom and the United States ".

Edellisessä kirjoituksessani mainitsemani kesäkuussa maksettavaksi tulevat Espanjan ja Portugalin 600 miljardin velat, jotka todella mittaavat EU:nkin voiman, ovat vielä pientä siihen määrään rahaa, mikä tulee palamaan savuna bittitaivaan tuuliin tässä kriisissä:

Kuten huomaamme, kuluvana vuonna arvioitu maailman johtavan mahdin eli USA:n kasvava velka muodostaa lähes puolet kaikkien muiden kasvavasta velasta. Arvioidaan, että yhteensä kuluvana vuonna 2010 maailman valtiot velkaantuvat noin 4500 mrd dollaria lisää. Tästä summasta noin 2000 mrd menee USA:n velaksi elämiseen.

Ongelman ydin on se, että maailmalla ei enää riitä normaalia, korkotuloina kassoihin virtaavaa likviditeettiä, jota lainata velkaantuville maille. Keskuspankkien on tällöin pakko alkaa laskemaan liikkeelle koko ajan vaan uutta rahaa, jolla ei ole enää substanssia eli suhteellista arvoa, eli seuraa inflaatio.

LEAP: "-who will be able/want to help the United Kingdom after the 6th May when its political chaos will inevitably expose the advanced meltdown of all its budget, economic and financial parameters?

-who will be able/want to back the United States once the British fuse has started burning, causing panic in the sovereign debt market in which the United States is, by far, the largest issuer?

as regards the United Kingdom, the IMF and the EU, perhaps and we’ll be watching, from this summer, the « Bank of England battle » to try and avoid a simultaneous collapse in Sterling and UK public finances. In all cases Sterling will not come out undamaged and the crisis in public finances will engender an austerity plan of unprecedented size.

..as regards the United States, no one; because the size of its financing requirements exceeds the capacity of other players (including the IMF (15)) and, in winter 2010/2011, this event will lead to the explosion in the US Treasury Bond bubble founded on a huge increase in interest rates to finance sovereign debt and private debt refinancing needs, causing a new wave of financial institution bankruptcies. But it isn’t only countries that can default on payment. A Central Bank can also go bankrupt when its balance sheet consists of « ghost assets (16) » and the Fed will have to face up to a real risk of bankruptcy".


Eli puntaa uhkaa vain valtava inflaatio, ja Iso-Britannia joutuu sitomaan valuuttansa Euroon, tai tulemaan mukaan valuuttaunioniin, mutta USA:ta uhkaa totaalinen vararikko.
Tämähän ei ollut mitään uutta, kun seuraa LEAP:n laskelmia, aina vuodesta 2006, joita olen suht taajaan kirjoituksissani lainaillut ja kommentoinut.

Mitäs minä sanoin: Empire Strikes Back - Kriisin varjolla EU:sta tehdään täysi liittovaltio

Viime päivät ovat olleet allekirjoittaneelle tuskallisen ärsyttävää aikaa seurata talouspoliittista uutisointia. Kuten on jo moneen otteeseen julkisuudessa esitetty, voi Kreikan luottokriisistä alkanut kehitys johtaa Euroopan Unionin poliittiseen tiivistymiseen, eli nykyisen väljän liittovaltiomallin tiivistämiseen täydeksi liittovaltioksi.

Sari Essayah kirjoittaa jälkimmäisessä linkissä:  "Vaikuttaa vahvasti siltä, että Kreikan kriisiä ollaan käyttämässä liittovaltiokehityksen voimistamiseen EU:ssa. Historia on opettanut, että talouskriisien aikana voidaan ajaa läpi muutoksia, jotka olisivat muutoin poliittisesti mahdottomia toteuttaa. Kreikan kriisistä on tullut Troijan hevonen, jonka varjolla ollaan tuomassa kansalaisten vieroksuma liittovaltiokehitys talous- ja finanssipolitiikkaan."

Ja Erkki Toivonen edellisessä:  "Kreikan kriisissä olemme tulleet vasta alun loppuun. Edessä on selvä valinta: Joko EMU hajoaa tai EU – ainakin euroalue - liittovaltioistuu yhteisen talous- ja finanssipolitiikan toteuttajaksi. - Thygesen myönsi, että rahaliiton toteuttamisessa edettiin ’väärässä järjestyksessä’, kun EMU-vankkurit valjastettiin vielä syntymättömän juhdan, Euroopan Yhdysvaltojen, eteen."

EU on projektina kulkenut runkkareidensuunnittelijoiden osoittamaa tietä vapaakauppa-alueesta talous- ja valtioliitoksi, ja pian olemme liittovaltion - Euroopan imperiumin - alamaisia. Alamaisia siksi, että kansalaisuudella on EU:ssa yhtä vähän merkitystä kuin Neuvostoliitossa, ja demokratiaakin on yhtä vähän. Timo Soini totesikin osuvasti nimittäessään EU:ta "Läntiseksi Neuvostoliitoksi".

Minä varoittelin asiasta, monien muiden tavoin, jo 90-luvulla. Ja kun olin ehdolla kansanedustajaksi vuoden 2007 vaaleissa, koko motivaationi pyrkiä eduskuntaan pohjasi siihen, että oli viimeiset hetket koittaa pysäyttää liittovaltiohanke, eli perustuslain (jota ensin nimitettin perussopimukseksi, sittemmin Lissabonin sopimukseksi) läpiajaminen, ja näin pelastaa rippeet Suomen itsenäisyydestä.

Perustuslakihankkeesta varoittaminen  oli koko kampanjani johtoajatus. Eliitin suunnitelma on edelleen ajaa EU liittovaltioksi 2012 mennessä, ja näyttää siltä, että tämä viime vuosikymmenen puolivälissä Bilderberg-kokouksen yhteydessä julki lipsahtama aikataulu pitää. Aikaa on tosin vielä vajaa pari vuotta, ja muutos tapahtuu yhdessä Pohjois-Amerikan yhteisvaluutan muodostamisen kanssa. Koska siis poliittinen taistelu Imperimua vastaan on tässä mielessä hävitty, en senkään vuoksi katso mielekkääksi yrittää ehdolle Suomi-nimisen Euroopan imperiumin maakuntaparlamenttiin tulevissa eduskuntavaaleissa.


----------------
-------

P.S. Retroilumielessä trippi viime vaalien aikaiseen, huumorilla höystettyyn, mainosviedooni: Linkki. (Enää tämä linkki jäljellä. Yhteensä videota katsottiin viime vaalien alla Youtubessa ja sivujeni kautta yli 32 000 kertaa ja se oli v. 2007 vaalien katsotuin yksittäinen nettimainosvideo).

torstai 6. toukokuuta 2010

Neuvosto-Suomi: Eva Biaudet vähemmistövaltuutetuksi ohi pätevämpien hakijoiden

Malliesimerkki suomalaisen politiikan rakenteellisesta korruptiosta:

"RKP:n entinen ministeri ja kansanedustaja Eva Biaudet on valittu vähemmistövaltuutetuksi.

Valtioneuvosto nimitti Biaudet'n torstaina tehtävään viiden vuoden määräajaksi. Biaudet'n nimitys herätti jonkin verran julkista keskustelua, koska hänelle myönnettiin erivapaus tehtävään vaadittavasta ylemmästä korkeakoulututkinnosta. Biaudet'n oikeustieteen opinnot jäivät aikanaan kesken."

Tähän on perin vaikea sanoa mitään rakentavaa. Epäpätevä, mutta "poliittisesti pätevä" hakija, jolle hallitus myönsi kansliapäällikkö Ritva Viljasen pyynnöstä ja RKP:n vaatimuksesta erivapauden hakea virkaa, valittiin ohi yli 30 pätevän hakijan, koska DEMLA ja koska razzizzmi! Niinpä niin, "In Vinlant vii hääv tis ting koolt 'muan tapa'".

Pätevien hakijoiden joukossa oli myös ainakin yksi maahanmuuttaja, ja useita eri vähemmistöjen edustajia. Löytyihän sitä rasismia ja syrjintää sittenkin Suomesta, kun oikein etsittiin: vähemmistövaltuutetun valinnasta! DEMLA-RKP -akselin periaatteena varmaan oli, että "Jävlare! Nu ska vi lyödä maahanmuuttajahomoille luu kurkkuun!"

Kertauksen vuoksi tiedoksi: Edellisetkin viranhaltijat; Suurpää, Puumalainen, jne., ovat olleet (ja ovat edelleen) aikoinaan stalinistien oikeuslaitoksemme syöväksi perustaman DEMLA:n eli (Kansan)Demokraattiset Lakimiehet -yhdistyksen jäseniä. Samoin on Halosen kansliapäällikkö Ritva Viljanen. Demla syntyi Kylmän Sodan aikana yhdessä muiden Neuvostoliitosta käsin rahoitettujen ja organisoitujen sekä NL:n totalitäärisiin päämääriin rauhan ja oikeudenmukaisuuden varjolla pyrkivien järjestöjen kanssa.

Alun perinkin epäiltiin, että DEMLA-akseli haki Biaudet:lle erivapauden hakea virkaa juuri paniikkireaktiona, koska pätevien hakijoiden joukkossa oli paljon ei-demlalaisia hakijoita. Lisäksi näiden joukossa, ilmeisesti pätevimmästä päästä, olivat myös Jukka Sakari Hankamäki ja Husein Mohammed, jotka ovat ansioituneet ihmisoikeuksien ja vähemmistöjen oikeuksien puolustajina, jälkimmäinen heistä on vieläpä puoluekannaltaan Vihreä ja toiminut vähemmistövaltuutetun toimistossa ylitarkastajana, eli teoriassa myös "poliittisesti pätevä". Yksi kauhu lienee ollut demlalaisilla ja RKP:llä aherissa, molemmat ovat maahanmuuttorealisteja.

Tämän "uhkan" selvittyä kuului RKP:n (Rasistinen Kansan Puolue) leiristä huuto: "Hjälp oss Tavja och Ritva!", ja Biaudet:lle haettiin ensin erivapaus hakea virkaa ilman muodollista pätevyyttä, ja sitten hallitus valitsi hänet, pressankanslian neuvosta, ohi pätevämpien.


P.S. Viljanen nimettiin virkaansa aikoinaan epäpätevänä, koska DEMLA.



--------
Lisäys 18.5.:

Prosessioikeuden professori Jyrki Virolainenkin on sitä mieltä, että Biaudet'n valinta oli röyhkeä poliittinen virkanimitys:

"Ministeri Astrid Thorsin perustelut olivat kummalliset: "Aivan kuka tahansa olisi voinut vapaasti hakea virkaa." MIksi siis virkan asetuksen mukaan vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto, jos kuka tahansa olisi kelvannut - jos vain olisi ollut oikeasta puolueesta? Tässä juuri ilmenee ylimielisyys ja röyhkeys, jota RKP:llä, tällä ikuisella hallituspuolueella, on otsaa esittää ja vaatia itselleen virkapaikkoja siinä missä isommatkin puolueet."

Professori Puttonen eläkejärjestelmästä: "Suomessa meneillään itsepetos"

'Tottuuvven' torvia alkaa onneksi olla jo useita:

"Tämä on liian hyvää ollakseen totta

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professori Vesa Puttonen arvioi tänään Helsingissä pidetyssä Uuden Suomen lukijatilaisuudessa, että suomalaisten eläke-etuuksia heikennetään edelleen. Rahat eivät yksinkertaisesti riitä.

- Kaikki jäljet johtavat siihen, että eläke-etuuksia tullaan heikentämään. Tämäkin järjestelmä, missä nyt ollaan, on liian hyvä ollakseen totta, hän varoittaa.

Puttosen mukaan Suomessa on eläkevarallisuutta noin 120 miljardia, mutta eläkevastuuta noin 450 miljardia. Rahaa puuttuu, eikä hän tiedä mistä sitä saataisiin lisää.

- Halutaan, että ihmiset pysyvät rauhallisina, eivätkä hätäile tämän asian suhteen. Ikään kuin nykyinen työeläke-järjestelmä pysyisi sillä pystyssä.

Ihmisten pitäisi itse varautua tulevaan eläkesäästämisellä. Paras keino varautua on Puttosen mukaan säästää nuoresta lähtien.

- 2000-luvun alussa luvattu 60 prosentin eläke elää ihmisten mielissä. He eivät sitä tule saamaan, mutta siitä ei haluta puhua, Puttonen varoittaa erityisesti nuoria.

Hallitus on jo kaavaillut suomalaisten eläkeiän nostoa, jotta nykyisen mallinen työeläkejärjestelmä pystyttäisiin rahoittamaan. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) totesi tänään Ilta-Sanomien mukaan, että asia jää todennäköisesti seuraavan hallituksen tehtäväksi."


Niinpä. Kuten olen aiemminkin todennut, suuret ikäluokat ovat viimeiset, jotka tässä maassa pääsevät yhteiskunnan järjestämälle eläkkeelle, ja heidänkin osaltaan tätä etuutta leikataan niin, ettei sillä elä. Todellisuudessa asia on niin, että jos Kreikan lainapaketti hyväksytään, suomalaisilla olisi enemmän kuin aihetta mellakoida kuten kreikkalaisillakin.

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Tiedoksi: Kreikalle annettu lainapaketti on laiton ja Kreikalla on varaa maksaa lainansa

Suomen lainapaketti Kreikalle on laiton!

Maastrichtin sopimus kieltää selkeän yksiselitteisesti keskuspankkeja ja hallituksia ottamasta kannettavakseen toisen EU-maan velkoja. (1) Samoin EU:n kehitys- ja vakauttamissopimus kieltää tämän. EU:n perustuslaki eli Lissabonin sopimus vielä vahvisti nämä edeltävien sopimusten kohdat kaikkia jäsenmaita sitoviksi laeiksi, joten kyseessä on laiton avustus.

Kreikan tukipaketti on perussopimuksen 125. artiklan vastainen eikä Suomen eduskunta voi sitä perussopimusta muuttaa, sillä 125. artikla on pakottavaa lainsäädäntöä:

"1. Unioni ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, joita jäsenvaltioiden keskushallinnoilla, alueellisilla, paikallisilla tai muilla viranomaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai julkisilla yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttamiseksi.

Jäsenvaltio ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, joita toisen jäsenvaltion keskushallinnoilla, alueellisilla, paikallisilla tai muilla viranomaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai julkisilla yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttamiseksi."

Lisäksi Kreikan lainapaketti on myös Suomen perustuslain vastainen. Suomi voi sitoutua kansainvälisiin sopimuksiin ja liittoihin vain jos sopimuksia noudatetaan, ja nyt niin ei tehdä, koska niin sanottu "laina" Kreikalle on vastoin Suomen hyväksymiä päätöksiä ja EU-sopimuksia.

Suomen päätös on vastoin perustuslakia myös siksi, että Suomella ei ole sopimusten nojalla oikeutta myöntää vastikkeetonta velka-avustusta toiselle EU-maalle. Koska nykyhallituksemme ei ole voinut todistaa, että lainalla on takuita, tai siis että sille saataisiin reaalisia takuita (pikemminkin päin vastoin), on se siksi tällainen laiton avustus.

Tukemalla Kreikkaa tuetaan samalla myös alijäämäisten valtioiden; Italian, Espanjan, Portugalin jne. jatkuvaa velkaantumista, mikä on myös EU:n sopimusten ja päätösten vastaisia.

Suomen valtio ja hallitus on yhdessä EU:n kanssa siis osallistumassa järjestelmälliseen, valtiotasoiseen, rikolliseen toimintaan.

Lisäksi Kreikalla on omaisuutta on peräti 300 miljardin euron arvosta eli kolme kertaa Kreikalle luvattujen hätälainojen verran! Tämän paljasti Alpha Bankin pääekonomisti Michael Massourakis Financial Timesiin helmikuussa kirjoittamassaan artikkelissa. Massourakisin tuolloisen arvion mukaan Kreikka olisi päässyt talousongelmistaan hallitulla privatisoinnilla.

Kreikka ei vain halua tehdä niin, eli he haluavat edelleen huijata muita!



(1. Lähde: Jukka Pekkarinen & Pekka Sutela: Kansantaloustiede, osa; "Talouspolitiikka talous- ja rahaliitossa".)



------------------
Edit. 6.5.2010 Muokattu

maanantai 3. toukokuuta 2010

Kreikka kaatuu varmasti ja vetää EU:n mukanaan hyperinflaatioon

EU-maat ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF ovat hommaamassa Kreikalle kolmivuotista 120 miljardin apupakettia. Pankki ja sijoitusalan jätti Bloomberg puhuu jopa 600 miljardin apupaketin tarpeesta. Suomen tuleva osuus tästä 120 miljardista olisi 1,7 miljardia euroa, eli noin 300€ jokaiselta suomalaiselta vauvasta vaariin.

IFO-instituutin tutkijalta ja taloustietelijä Hans-Werner Sinn:iltä kysyttiin, että maksaako Kreikka lainansa pois. Hän vastasi: ”Rehellisesti sanottuna, ei. Kreikka ei pysty panemaan budjettiaan kuriin ja joutuu pyytämään Saksalta, että lainat annetaan anteeksi”. Tämä on totuus, samaan aikaan kun Pääministeri Matti Vanhanen jatkaa valehteluaan, että Kreikan lainoittaminen olisi Suomelle "hyvä bisnes".

Syynä Kreikan tuhoon ovat Euroopan unionin löperö valvonta, Kreikan tietoinen valehtelu muille EU-maille ja Kreikan oma, suorastaan typerä talouspolitiikka. Kreikka kätki kansantalouden ja julkisen velan tilastoja manipuloimalla. Se halusi Euroopan unioniin, koska uskoi voivansa jatkaa talouspolitiikkaansa muiden euromaiden tarjoaman vakauden turvin. Kreikka halusi käyttää muita maita hyväksi ja sitä se haluaa jatkaa myös nyt.

Kreikka sai jatkaa holtitonta talouttaan, vaikka tilastovalehtelu paljastui jo vuonna 2004. EMU:n valvonta on ja kriteerit ovat viimeistään nyt paljastuneet kuolleeksi kirjaimeksi ja kusetukseksi. Edessä hyperinflaatio ja suomalaisen eläkesysteemin sekä hyvinvointivaltion tuho.

Kreikan valuutan arvo tulee romahtamaan, oli se sitten euro tai joku muu. Nykypolitiikalla purjehditaan iloisesti kohti varmaa euron hyperinflaatiota. Suomalaiset pankit ja eläkeyhtiöt menettävät miljardien pääoman, kun Kreikka menee konkurssiin. Tämä tekee selvää suomalaisesta eläkejärjestelmästä, eli koko eläkejärjesetelmämme tulee romahtamaan

Kun Kreikka kaatuu

Suurin syy sille, että Vanhasen-Stubbin akseli haluaa välttämättä polttaa suomalaisten varat. Kreikan - tuon Euroopan Wincapitan - roviolla, on se valtava moraalinen ja arvovaltatappio, jonka kepu, kok ja demarit eli puolueet jotka ajoivat Suomen EU:hun ja euroon, tulevat kärsimään euron hajotessa.

Syyrin syy taas sille, että EU haluaa jatkaa Kreikan tukemista on Portugalin, Espanjan ja varsinkin Italian pelko persiissä. Jos eli kun Kreikka kaatuu - Ne ovat seuraavina! Italian julkinen velka on 1,2 kertaa niin suuri kuin maan bruttokansantuote, Espanjan velka on vain 0,8 kertaa BKT mutta maan budjettivaje on tänä vuonna 12,5 prosenttia bruttokansantuotteesta. Kreikan budjetin vaje oli jopa 14 prosenttia bruttokansantuotteesta.


---------------------
Edit. 6.5.2010:

P.S. Mielenkiintoista on komissaari Olli Rehnin edelleen jatkuva pakkomielle saada kaksi roistovaltiota lisää eli Turkki ja Serbia mukaan unioniin. Nuo molemmat maat ovat hallinnon, politiikan ja taloudenhoidon korruption puolesta samaa tasoa kuin Kreikka eli täynnä huijareita ja lusmuja aina korkeimpaan johtoon saakka.