torstai 2. elokuuta 2012

Sukupolvemme koiran kasvot

Sananl. 11:14; "Johtoa vailla kansa kulkee tuhoon, neuvonantajien viisaus tuo menestyksen."
Sananl. 29:18; "Missä ilmoitus puuttuu, siinä kansa käy kurittomaksi" 

Siellä missä ei ole joko jumalallista näkyä eli visiota, kansat kulkevat ohjausta vailla kohti tuhoa. Tämä tarkoittaa, että kansakunta ilman pysyvää arvopohjaa tai perustusta tai ilman jonkinlaista ohjaavaa suunnitelmaa tai kehystä on kuin laiva tuuliajolla, heittelehtien sinne tänne tuulten mukana.

Heikki Nurminen kirjassaan Sanat aamun kullassa, kirjoittaa toiseen ylläolevaan Raamatun kohtaan liittyen:

"Sekä Vanhasta että Uudesta Testamentista on luettavissa, että tuollainen kurittomuus lisääntyy viimeisinä aikoina. Myös Talmudissa on synkkä kuvaus viimeisestä sukupolvesta; "Tuon sukupolven kasvot ovat kuin koiran kasvot". Tätä lausumaa on selitetty niin, että kyse ei ole koiran näköisistä ihmisistä, vaan koiran käytöksestä. Se vilkuilee koko ajan sivuilleen ja taakseen eikä sillä ole itsenäistä kulkusuuntaa. Kun koira lönköttelee metsässä isäntänsä edellä, se kääntää katseensa vähän väliä taakseen nähdäkseen, mihin suuntaan isäntä on menossa. ..viimeisinä aikoina ihmiset ovat riippuvaisia yleisestä mielipiteestä ja vallitsevista tavoista. Heidän kompassinsa ei ole Jumalan sana. Tämä sopii hyvin Gallup- ja mediasukupolveen."

Tämä pätee myös ja varsinkin politiikkaan. Ei Timo Soini turhaan toistele; "Jos sinulla ei ole omaa suunnitelmaa, olet osa toisten suunnitelmaa"

Näin on myös meidän aikanamme, ja myös Suomessa. Meiltä - Suomen kansalta - on hämärtynyt kansallinen itseymmärrys eli visio tai selitys olemassaolollemme, joka antaisi suuntaa ja merkitystä. Lisäksi meillä ei ole hallitusta, vaan sekalaisten eturyhmien yhteenliittymä, jossa kukin ministeri ja puolue tekee omilla sektoreillaan mitä lystää, eikä puutu toistensa asioihin edes yhteisen suunnitelman nimessä, ettei hauras koalitio vain hajoaisi. Vain EU-politiikan suhteen ollaan samaa mieltä, ylpeyden vuoksi, koska jos myönnettäisiin suunnan olevan väärä, menettäisi kokonainen sukupolvi poliitikkoja kasvonsa. Suuntaa ei muuteta samasta syystä - ylpeydestä - aivan kuten kuin ei tehnyt Titanicin kapteenikaan.

Ilman omaa suunnitelmaa Suomi on osa muiden, pankkiirien ja eurostohallituksen suunnitelmaa ja ajauttuu muiden imussa ja vanavedessa kohti yhteistä tuhoa. Vision ja kurin - sekä myös nöyryyden - puute, niin ruohonjuuritasolla kuin hallitustasollakin, merkitsee lopulta kansakunnan olemassaolon lakkaamista.

Mikä siis on Suomen rooli, asema ja suunta?

Taitaa olla niin, että suunta ja viisaus ei ainakaan löydy hallitukselta.

Ei kommentteja: