tiistai 7. elokuuta 2012

Eurokriisi - Populistien syytä!

Saksalaisen Der Spiegel lehden tekemä musta lista "Euroopalle" eli EU-projektille vaarallisista poliitikoista pistää miettimään, onko kyseessä oireellinen esimerkki päätään nostavasta propaganda-aallosta, jonka tarkoituksena on kaataa syyllisyys eurokriisistä sen kriitikkojen ja vastustajien, erityisesti populistien niskoille?
Listahan oli pikku sivu-uutinen Der Spiegelin nettiversion artikkelissa, ei siis mikään merkittävä nosto heidän puoleltaan, mutta Helsingin Sanomat tarttui siihen kuin kyseessä olisi vähintään lehden pääuutinen.

Tehostaakseen viestiään, Pravda(HS) laittoi uutisen kuvitukseksi kuvan Timo Soinista takaapäin kurkkaamassa vasemmalta, jolloin syntyy mielikuva poispäin kääntyneestä ja/tai pakoreittiä hakevasta henkilöstä.

Toisaalta kuvasta syntyy myös mielikuva koulun pihalla toisesta selän takana pahaa puhuvista pissiksistä, mikä HS:n Perussuomalaisiin kohdistama uutisoinnin linja sekä sen toimittajakunnan laatu ja asenteet tuntien onkin varsin osuva mielikuva.

Kaiken kaikkiaan vaikuttaa siltä, että kun EU:n ja hallitusten harjoittama politiikka menee reisille, taktiikaksi otetaan se, että ammutaan totuuden torvia ja kriitikoita, ja koitetaan tehdä heistä syntipukkeja. Näinhän kävi viime laman aikaan, jolloin lamaan syyllisistä tehtiin sankareita, ja kriitikoista sekä varoittelijoista roistoja.

Henri Myllyniemi kirjoittelikin jo taannoin varsin kaukonäköisesti aiheesta, epäillen, että Perussuomalaisista leivotaan syntipukkeja, eli käytetään niin sanottua  "shooting the messenger" -propagandatemppua. Eli "Se on Perussuomalaisten ja populistien syytä. Kehtasivat maalailla piruja seinille!"

Syykin tähän kampanjaan on tiedossa, kuiten kansanedustaja Tossavainen US:n bloginsa kommenttiosiossa totesi:

"MTV3:n ohjelmassa johtaja Jaakko Kiander kertoi juuri mistä lopulta on kysymys.
Tavoitteena on velkojen yhteisvastuullisuus. Monet pelkäävät, että hanke karahtaa kiville. Siksi eräät poliitikot, kuten Soini, leimataan vaaralliseksi.
Ja jos velkojen yhteisvastuullisuuteen ei päästä, se on vaikea kivi kengässä kun tavoitteena on liittovaltio."

Totuudenpuhujia mustamaalataan, ja tämä mitä nyt on nähty, on vielä pientä kunhan paniikki Brysselin käytävillä kohoaa. Jos eläisimme Neuvostoliitossa, Soini, Farage ja Wilder, sekä muut olisi aikaa sitten vähintäänkin karkoitetu EU:n aluellta, kuten Solzhenitsyn.

Ei kommentteja: