perjantai 13. helmikuuta 2009

Antirasistinen kuvakimara

Joskus yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Sen vuoksi ajattelin vaihteeksi postata blogiini hieman netissä vapaassa jaossa olevaa kuvamateriaalia.

Tässäpä näin aluksi kuvia, jotka sopii hyvin kommentiksi nykyiseen maahanmuuttokeskusteluun, ja varsinkin viimeviikkoiseen YLE TV2:n Pressiklubi-ohjelmaan, jossa "keskusteltiin" maahanmuutosta. Jokainen ohjelman katsonut tajuaa kyllä, mistä siinä oikeasti oli kyse, eli Jussi Halla-ahon grillaamistahan siinä tehtiin, eikä keskusteltu mistään.

Varsinkin humanisti ja ihmisoikeustaistelija Leif Salmén tuntui suorastaan tihkuvan uhkaavaa vihaa ja ennakkoluuloja tavalla, joka jätti mielestäni varjoonsa jopa useimmat höyrypää-liimanhaistelija skinheadit. Vihan kohde vain oli eri. Kaikkein absurdeinta oli kun Salmén naama vihasta ja raivosta punaisena vauhkosi Hallikselle, että "Sinä ratsastat vihalla ja olet fasisti!".

Uusin vaihe käsillä olevassa naurettavien farssien sarjassa, jota maahanmuuttokeskusteluksi kutsutaan on tänä aamuna uutisissa ollut kohu suositusta Facebook- yhteisöstä, jota koitetaan leimata rasistiseksi. Facebook-ryhmän "Autetaan somali-ystävämme takaisin kotiinsa" leimaaminen rasistiseksi ja koko aiheesta noussut kohu on mielestäni jälleen uusi osoitus siitä, että euro-suomettuneessa Suomessa sananvapaus on uhattuna. Vaikka osa yhteisöön liittyneistä varmasti omaakin rasistisia asenteita, suuri osa yli 16 000 suomalaisesta, jotka yhteisöön ovat liittyneet, ovat tehneet niin ihan ystävällisin ja positiivisin asentein suomeen tulleita somalipakolaisia kohtaan. Vaikuttaa siltä, että nykyään kaikki asenteet, puheet ja kommentointi, joka ei suhtaudu yltiöpositiivisesti maahanmuuttajiin, maahanmuuttoon, ulkomaalaisiin tai muihin kulttuureihin yleensä, tulkitaan automaattisesti rasismiksi. Sananvapaus ei näköjään koske ns. "rasisteja"?Vaarallisinta tällaisessa "rasismin vastustamisessa" mielestäni on, että tällainen ulkomaalaisten, vieraiden kulttuurien ja maahanmuuttajien ja heidän ihmisyytensä ylidramatisointi vain lisää rasismia, varsinkin ns. käänteisen rasismin muodossa.

Rasismin ja pelätyn äärioikeistolaisuuden noususta kohkatessa unohdetaan, että totalitaarinen fundamentalismi kytee ihan muualla kuin konservatisoituneen X-sukupolven nettikirjoittelussa. Radikalisoitunut islam on poliittisesti lyönyt hyntyyt yhteen vanhojen fasististen aatteiden kanssa.


Kuinka moni tietää, että Syyriaa nykyisin hallitseva, ja Irakia Saddamin aikana hallinnut Baath-puolue perustettiin 30-luvulla esimerkkinään Saksan natsipuolue NSDAP, ja että esim. palestiinalaisjärjestö Hamas, sekä Libanonin Hizhbollah käyttävät usein mielenosoituksissaan avoimesti natsisymboleja ja tervehdyksiä? Hakaristi-lippuja nähtiin vastattain mm. Gazan mielenosoituksissa. Kuinka moni tietää, että Hitlerin "Mein Kampf" on jo vuosia ollut arabimaiden, Iranin ja Turkin kirjamyyntilistojen TOP-20:ssä?

Jostain syystä jälkineuvostolainen ja 70-luvun kylmän sodan henkisiin "Palestiina=sosialismi=hyvä - Israel=imperialismi=paha"-poteroihin jämähtänyt suomalainen toimittajakunta ja media ei Lähi-Idän kriisiä vatvoessaan mielellään näitä asioita tuo esiin.

Lisätietoa aiheesta löydätte mm. tästä linkistä.


Ja lopuksi vähän (kirjaimelliseti) väritettyä otetta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen julistuksesta:

"Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestönosaa".

Näin ollen myös islamin ja monikulttuuri-ideologian kritisointi, tai Mohammed- pilapiirrokset, loukatessaan ihmisiä kuuluvat siis erottamatta sananvapauden piiriin. Ei ole olemassa tahoja, jotka olisivat toisia "sananvapaampia", jos on, niin se ei ole sananvapautta.Edit 14.2 korjattu ja tarkennettu pari kohtaa

3 kommenttia:

aquatoid kirjoitti...

Ihan hyvä kirjotus, tuli vaan pari juttuu mieleen.

Hizbollah ei oo palestiinalaisjärjestö.

Palestiinalaiset on enimmäkseen sunnimuslimeja. Hizbollah on libanonissa ja ne on shiiamuslimeja. Noi kaks uskonnonhaaraa vastustaa toisiansa.

Hamas jota israel autto luomaan joskus 30 vuotta sitten niin on sunnimuslimi ja se on ainoa järjestö jota saattaa palesiinalaisilla alueilla nähdä. Joskus ne heiluttaa hizbollahin keltasta lippua. Hizbollahilla ei ole kumminkaan mitään jalansijaa länsirannalla tai gazassa.

Se suurin vihollinen ei oo ite maahanmuuttaja, maahanmuuttaja on vaan taudin oire. Tauti on suomen jäsenyys eu:Ssa ja kansanedustajat jota suomea siellä pitää. Jos ei oltais eu:ssa ja olis suomesta välittäviä kansanedustajia niin sillon ei tänne otettais pakolaisiakaan.

Esim sveitsi ei oo eu:Ssa ja ne pärjää hienosti ja siellä kansa saa päättää, kansa siis pitää huolen että ne saa päättää melkeen kiakesta. Sinne ei tuu paljoa mitään pakolaisia, siks koska kansa pitää maata hallinnassa.

Suomi joka on niin alkoholisoitunut ja menettänyt kosketuksen todellisuuteen niin onkin sitten taas helppo ohjata. Pari korruptoitunutta poliitikkoa ja yksipuoluejärjestelmä takaa että siinä pysytään jos suomi ei siitä herää.

Suomessa on siis vaan yks puolue käytännössä ollu sodan jälkeen ja sen nimi on sdp-keskusta-kokoomus.

Perussuomalaiset on ehkä ainoa este mutta jos suomalaiset esim huomenna haluais erota eu:Sta ja alottais boikotoinnin sen puolesta ni kaikki ongelmat katoais aika nopeasti.

Turjalainen kirjoitti...

Totta, pitääpä korjata tuo epäselvyys. Hamas heilutteli natsilippuja, Hizhbollah heilaa natsitervehdyksiä.

ämpee kirjoitti...

"Hamas jota israel autto luomaan joskus 30 vuotta sitten..."

Kannattaa "hieman" päivittää tietoja tuosta Hamasin synnystä, siihen ei Israelilla ole mitään osuutta.

Tämä "liftaritarina" lähti liikkeelle jonkun amerikkalaisen uutistoimiston toimesta joskus, ja sille ei ole koskaan saatu mitään vahvistusta mistään.

Tosiasiassa Hamasin perustivat sellaiset palestiinalaiset joiden mielestä Israelin kanssa neuvoteltiin liikaa, heidän mielestään neuvotella ei pidä ollenkaan, asia joka on kirjattu Hamasin peruskirjaan.

Israelin vastaiset "liftaritarinat" elävät kyllä omaa elämäänsä, vaikka niitä miten korjaisi, asialle kun on olemassa tilausta niiden parissa joilla on missio joka ei turhia piittaile tosiasioista.