maanantai 14. heinäkuuta 2008

USA: 150 pankkia menossa konkurssiin

No huh huh!:

"Luottokriisin leviäminen voi kaataa Yhdysvalloissa lähikuukausien aikana jopa 150 pankkia, [...]

Yhdysvaltain viranomaiset varautuvat pankkien kaatumisiin asuntojen hintojen laskun jatkuessa edelleen. Yhä useammat lainanottajat eivät enää selviä lainamaksuistaan. [...]

Suurten asuntoluotottajien Fannie Maen ja Freddie Macin kohtalo on oleellisen tärkeä pankeille, jotka ovat ostaneet suuren määrän niiden liikkeeseen laskemia velkakirjoja."


Sillä lailla. Vieläköhän jostain löytyy hyväuskoisia ihmisiä, jotka uskovat kun pankki- ja pörssisedät vielä toistelevat kuuluisia mantrojaan: "Pahin on jo ohi", "Kriisin pohja on jo ohitettu" ja "Odotettavissa voimakasta talouskasvua"?

Tosiasia on, että USA ja dollari tulevat romahtamaan ja maailmantalouden keskipiste tulee siirtymään Eurooppaan seuraavan 10 vuoden aikana. Paluuta vuoden 1945 jälkeiseen aikaan ei enää ole, sillä maailma on siirtymässä uuteen aikakauteen taloushistoriassa.

"Bye bye beautiful!"


Vinkki: Jos jollakulla on ylimääräistä rahaa, niin talouskriisin ohessa riehuvan elintarvikekriisin vuoksi antaisin ilmaisena sijoitusvinkkinä, että kannattaa ostaa maatalousmaata tai kaivososakkeita, erityisesti fosfaattikaivokset tulevat olemaan in. Myös öljy-yhtiöiden osakkeita kannattaa ostaa, varsinkin vakaiden öljyntuottajamaiden yhtiöiden, mm. Statoilin ja BP:n, sekä tietty venäläisten alan yhtiöiden osakkeita.

Ei kommentteja: