sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Venäjän asevoimat nyt Neuvostoliiton tasolla – Suomen NATO-politiikka äärettömän typerää ja lyhytnäköistä

Merkittävä uutinen, joka kaikkien olisi syytä lukea:

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/24673-kaskeala-venajan-a...

Puolustusvoimien komentaja amiraali Juhani Kaskeala arvioi Ylen Lauantaiseurassa, että Venäjän asevoimat ovat nousseet NL:n hajoamisen alennustilastaan samalle tasolle, millä ne olivat ennen NL:n hajoamista

Tämä on erittäin merkittävä uutinen, jonka jokaisen pitäisi painaa kalloonsa, sillä elämme mielenkiintoisia aikoja. Tämä tarkoittaa sitä, että jos Venäjä kokee itsensä uhatuksi eikä sen valituksia oteta vakavasti, Venäjällä on nyt kyky vastata sanoistaan sotilaallisesti täysimittaisesti, mikäli se niin haluaa.

Kaskeala sanoi ohjelmassa, ettei Venäjä muodosta Suomelle minkäänlaista uhkaa. Hän on sekä oikeassa että väärässä. Oikeassa hän on siinä mielessä, että Venäjän strategisissa intresseissä ei ole Suomen valloittaminen. Sen sijaan väärässä hän on siinä mielessä, että Venäjä on mutkan kautta uhka Suomelle, mutta tämä taas ei johdu Venäjästä vaan meidän omien poliitikkojemme ja valtiojohtomme edesottamuksista.

Tarkoitan NATO-intoilua. Suomi on jo 4/5 NATO-maa. Olemme mukana rauhankumppanuusohjelmassa, rauhanturvaohjelmassa, ja jopa NATO:n nopean toiminnan joukoissa. Jopa armeijamme on saatettu standardeiltaan, järjestelmiltään ja kalustoltaan täysin yhteensopivaksi NATO:n kanssa. Ainoa asia, mikä enää erottaa, on NATO:n täysjäsenyys. Venäjän silmissä tällä ei kuitenkaan ole enää merkitystä. Moskovan näkökulmasta olemme olleet NATO-maa jo vuosikausia, ja sotilaallisen kriisin yllättäessä olemme Baltian tavoin Venäjän ensi-iskun kohteena; alueena, jonka varmistaminen ja puhdistaminen NATO:n läsnäolosta on kriisin tullen Moskovan ensimmäinen toimi.

Jopa lännen mielestä Suomi on käytännössä NATO-maa. Eräs sveitsiläislehti kirjoitti jokin aika sitten, että Suomi on käytännössä NATO-maa olematta sitä virallisesti. Ainoastaan suomalaisten itse haluavat uskoa vielä olevansa liittoutumattomia, ja suomalaiset poliitikot varovat kieli keskellä suuta sanomasta asian todellista laitaa ääneen. Suomalaiset kun ovat NATO-vastaisia, ja kukaan ei halua menettää ääniä tulevissa vaaleissa.

Sotilaallisesti tilanne on siis se, että Suomi on uhattuna, ja se on Suomen valtiojohdon ja poliitikkojen omaa syytä. Jos ja kun kriisi iskee, Venäjä joutuu pakosta neutraloimaan asevoimamme, miehittämään tärkeimmät kaupunkimme, ja miehittämään koko Lapin pidemmäksi aikaa läpikulkualueeksi turvatakseen pääsyn ja huoltoreitit Norjan rannikolle. Tällöin minä en ole syyttämässä tilanteesta ensisijassa Venäjää (enkä NATOa, sillä sehän vain otti tilaisuudesta vaarin kun Suomi hinkui mukaan), vaan nykyistä vallassa olevaa hallitusta ja omia poliitikkoja, jotka ovat maamme tilanteesta vastuussa.

Valtiojohtomme pitäisi kuunnella enemmän kansaa NATO-asiassa. Meitä suomalaisia on varoitettu, ja minä myös varoitan täten erittäin vakavasti Suomen valtaapitäviä nykyisen erittäin epäviisaan sotilaallisen liittopolitiikan jatkamisesta.

Ei kommentteja: