sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Vanhasen mennyt uskottavuus

Suomea on ravistellut viimeisen viikon aikana monenlaiset poliittiset kohut jopa siinä määrin, ettei niihin jaksaisi enää kiinnittää edes huomiota. Alkaa tulla kyllästymiskiintiö täyteen lahjusjupakoita, vaalirahoitussotkuja ja muuta likapyykkiä.

Lienee kuitenkin syytä kommentoida pääministeri Matti Vanhasen toimintaa. Uutisten mukaan Vanhanen on koko ajan tiennyt kohun keskellä esiin nostetusta Kehittyvien maakuntien suomi r.y:stä ja ollut mukana sen perustamisessa. Yhdistyshän on kerännyt vaalirahaa Keskustan kansanedustajille yrityksiltä ja yhteisöiltä, jopa vaalien jälkeen, mikä haiskahtaa jo pahasti lahjonnalta.

Vanhasen toimintaa asian tiimoilta ei voi kuin ihmetellä. Siis mitä hittoa kokenut ja asiallinen poliitikko on oikein ajatellut? Hänen olisi pitänyt jo heti kohun alettua tuoda asia julkisuuteen ja sanoutua siitä irti. Hänen olisi pitänyt tietää, mitä seuraa siitä että asiaa vielä pimitetään. Samaan syntiin on langennut myös kepun puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Ovatpa molemmat vielä olleet mukana yhdistyksen taustalla alusta asti.

Asiasta on tehtävissä vain kaksi johtopäätöstä; Ensinnäkin suomalaisessa politiikassa rehottaa hämärä rahoitus ja lahjonta, jonka on mahdollistanut ihmisten hyväuskoisuus järjestelmää kohtaan, ja toiseksi se, että Matti Vanhasen uskottavuus pääministerinä on mennyt.

Vasemmiston ei ole kuitenkaan syytä hykerrellä mielihyvästä kun porvarihallitus ui omassa liemessään, sillä esim. demareilla on kaapeissaan ihan vastaavat rahoitus- ja lahjontaluurangot. Oman mediavaikutusvaltansa turvin he tosin ovat toistaiseksi välttyneet asioidensa isommalta penkomiselta. Tunnettuahan on, että puoluekannoilla mitattuna yleisesti demarit, vihreät ja vasemmistoliitto ovat toimittajien keskuudessa ne suosituimmat puolueet.

Ei kommentteja: