tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kataistrofi - Kun päivänpolitiikka menetti merkityksensä

Suomi on pahemmassa kusessa kuin koskaan viime sodan jälkeen, tai itse asiassa sitten sortovuosien.

Suomi, sen talous, yhteiskunta ja ihmiset ovat suistumassa erittäin pahaan taloudelliseen ja sitä myöten myös yhteiskunnalliseen kriisiin, eikä tätä kriisiä voida enää välttää. Ei, vaikka maahan saataisiin mikä hallitus hyvänsä, sillä tärkeimmät strategiset päätökset tuhon varmistamiseksi on jo tehty.

Kataisen hallituksen viimeisten kahden vuoden aikana tekemät ratkaisut ovat merkitsevät sitä, että olemme kaikki samassa veneessä - tai pikemminkin orjakaleerissa - jossa Suomi-neito on kahlittu JykäJutan toimesta eurotalouden uppoavan orjakaleerin soutupenkkiin, ja laiva on juuri seilannut vasta talouden trooppisen hurrikaanin laidalle, sillä kriisi tulee kestämään vielä vuosia.

Kyse ei ole vain pahimmasta talouskriisistä sitten 30-luvun laman, kyse on maailmanlaajuisesta järjestelmäkriisistä, joka tekee lopullisesti selvää vuonna 1945 syntyneestä maailmanjärjestyksestä - myös taloudellisesti. Se, mitä nyt ollaan näkemässä, vetää vertoja vähintäänkin NL:n romahtamiselle, mutta ei - valitettavasti - siten että EU romahtaisi, vaan siten että Euroopan kansojen vapaus, itsenäisyys ja hyvinvointi romahtavat. Ne, samoin kuin kaikki muukin mahdollinen, tullaan uhraamaan sen eteen, että Eurostoliitto saadaan pidettyä kasassa.

Kun talous viimeinkin, joskus aikaisintaan 3-4 vuoden - todennäköisesti vasta 5 vuoden - päästä alkaa näyttää pieniä elpymisen merkkejä, on Euroopan kansojen varallisuus, merkittävä osa kansalaisvapauksista, demokratia sekä kansallisvaltiot ja niiden itsenäisyys uhrattu talouden molokin alttarilla, ja kansat sekä niiden vauraus tyhjiin ammenettuina tippuvat kuin kuolleet lehdet, suoraan suurpankkiirien syliin - juuri sen saman banksteri- ja euroeliittiporukan joka alusta alkaen suunnitteli euroon ja talousjärjestelmään ne muka näennäiset "valuviat", joiden he lopulta tiesivät kaatavan kaiken heidän syliinsä.

Tervetuloa Uuteen Uljaaseen 2020 luvun Eurooppaan, joka on maailmantalouden keskus ja talouden Supervalta, mutta jossa "demokratia" on yhtä onttoa ja "uskottavaa" kuin kuin Neuvostoliitossa, työntekijöiden palkat ja työolot kehnot kuin Kiinassa, tuloerot kuin Brasiliassa, ja poliisi pamputtaa yhtä kovaa kuin Venäjällä.

Ja kun me olemme kaikki yhdessä saapuneet - tai siis raahustaneet peloteltuna - sisään tähän ihanuuden gulagiin, kiittäkäämme aivan erityisellä lämmöllä euroblondia ja Pöljän lapsineroa siitä, että he johdattivat meidät - vähän kuin Mooses (muttei sinne päinkään) - luvatusta maasta orjuuden pesään - Uuteen Eurooppaan.

Sen pituinen se.

4 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Ei tässä toivon mukaan sentään niin käy että elintasomme romahtaa mutta suhteessa siis Amerikkaan ja Aasiaan jäämme jälkeen. Joskus 20-30 vuoden kuluttua on luksusta matkustaa Thaimaahan jossa infra on samalla tasolla meidän kanssamme. Amerikka ei varmaan ota tällaisia keppikerjäläisiä edes vastaan elintasopakolaisuutta pelätessään. Amerikassahan on jo nyt 50% korkeampi kansantuote per lärvi kuin Suomessa ja ostovoimakorjattuna tuplat, kun mikään ei maksa mitään, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

Hyvä termi tuo kataistrofi, miksihän kukaan ei ole keksinyt sitä aiemmin?

Turjalainen kirjoitti...

"Kansainvälinen Punainen Risti varoittaa: väkivaltaisia kansannousuja nähdään pian Euroopassa


”Eurooppa on jo meidän silmissämme kriisialue, jonka avustamiseen varaudumme”, sanoo Punaisen Ristin Kansainvälisen Komitean (ICRC) pääjohtaja Yves Daccord.

Kansainvälinen Punainen Risti havaitsi viime vuoden loppupuolella, että Espanjan Punaisen Ristin varat kuluivat jo kokonaan kahden miljoonan oman kansalaisen hädän lievittämiseen. Kansainvälisiin kriisikohteisiin rahaa ei enää herunut. Kreikan Punainen Risti puolestaan on jo konkurssikypsässä tilassa.

Euroopasta, perinteisestä hädänalaisten avunantajasta on tullut autettava. Talouslama on ajanut miljoonat eurooppalaiset niin syvään ahdinkoon, että ICRC laatii ensi kertaa toisen maailmansodan jälkeen Eurooppaan strategiaa, jolla varaudutaan torjumaan ja lieventämään mahdollisesti väkivaltaisia nälkäkriisejä.

Samaan aikaan kuilu hädänalaisten ja eliitin välillä on kasvanut vaaralliseksi. Mikäli korjaustoimiin ei ryhdytä, Euroopan on varauduttava Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän kaltaisiin väkivaltaiset mellakoihin ja kansannousuihin, Daccord varoittaa.

”Toistaiseksi kansalaisten suuri enemmistö kunnioittaa lakia. Jos heille ei tarjota mitään, moni saattaa kokea, ettei mikään enää kannusta lainkuuliaisuuteen.”"

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/kansainvalinen-punainen-risti-varoittaa-vakivaltaisia-kansannousuja-nahdaan-pian-euroopassa

Kumitonttu kirjoitti...

Juu, etelässä voi hyvinkin roihahtaa, mutta onneksi täällä Härmässä päästään tarvittaessa irti eurosta ja Ruotsin peesiin.

Turjalainen kirjoitti...

Kyllä täälläkin voidaan nähdä, jotain paljon pahempaa kuin basic rähinä, kiitos "semi-slaavilaisen" mentaliteettimme.

Toki se voidaan estää mm. huumeiden valtionmonopolilla, tms. ja laajalla jakelulla. Dissidentit eivät lähde rähisemään, jos saavat riittävästi pössyä.

Siksi NL:ssäkin oli (halpa)viinakauppa joka korttelissa, ja vaikka leipä oli lopussa, alkoholia oli takuuvarmasti, siitä ei tingitty, valtiovalta varmisti asian.

Raittiisiin dissidentteihin tämä ei tietenkään päde.

Mutta siis inhorealismista päivää ;)