tiistai 1. kesäkuuta 2010

Israelin operaatio Gaza-saattuetta vastaan oli laillinen, ja aktivistit saavat syyttää itseään

Suosittelen aluksi tutustumana oheiseen videolinkkiin.

Siinä näytetään, miten Israelilaisen merivoimien sotilaat, jotka yrittivät tehdä laillista ratsiaa Gazaa lähestyvään turkkilaisalukseen, joutuvat ns. "rauhan"aktivistien hyökkäyksen kohteeksi. Aluksen kannelle laskeutuvat sotilaat isketään heti alkuun ystävällisesti ja rauhanomaisesti rautakangella tajuttomaksi, jonka jälkeen heitä aletaan joukolla hakata ja potkia, käyttäen apuna rautatankoja ja puukkoja.

Toisella videolla taas näkyy, miten "rauhan"aktivistit olivat valmistautuneet ratsian vastaanottamiseen polttopulloin ja kranaatein, sekä yrittävät kidnapata yhden sotilaista.

Loppujen lopuksi, kun terroristit"rauhanaktivistit" saavat yhdeltä tajuttomaksi isketyltä merikommandolta otettua haltuunsa aseen, ilmeisenä aikomuksenaan ampua merisotilaita, sotilaat ovat pakotettuja avaamaan tulen:

He ryntäsivät päälleni, hakkasivat minua kepeillä ja veivät kiväärini. Vedin pistoolini esiin, eikä minulla ollut muuta vaihtoehtoa kuin ampua”, kertoi operaatioon osallistunut merisotilas.

Merisotalain ja kv-lain mukaan kaikilla yksittäisillä valtioilla on oikeus konfliktitilanteessa julistaa saarto ja pysäyttää sekä tarkastaa rannikkoaan tai satamiaan lähestyvät laivat, myös aluevesirajansa ulkopuolella ja myös kansainvälisellä merialueella, jos laiva on lähestymässä aluetta, joka katsotaan sotatoimialueeksi. Ainoastaan toisen valtion aluevesillä ei saa operoida. Ratsia ei tapahtunut toisen valtion vesillä.

Mitä kansainvälisiin vesiin tulee, niin Välimerellä ei edes ole kansainvälistä merialuetta, toisin kuin isoilla valtamerillä. Koko Välimeri on jaettu aluevesi- ja talousvesivyöhykkeisiin eri alueen valtioiden kesken. KV-lain ja merilain mukaan kansainväliseksi merialueeksi katsotaan vain alueet, jotka eivät ole jonkin valtion aluevesiä tai talousvesiä. Israel ei siis suorittanut saartoon liittyvää ratsiaansa kv-vesillä, ja vaikka se niin olisi tehnyt, sillä olisi ollut siihenkin oikeus.

Israelia on tapauksen vuoksi kehdattu terroristijärjestöjen"rauhantahtoisten" avustusjärjesteön toimesta jopa syyttää merirosvouksesta. Tiedoksi, että siinäkin tapauksessa, että tapaus olisi sattunut oikeasti kansainvälisellä merialueella, ja vielä johonkin alukseen joka ei olisi ollut matkalla Gazaan, niin silloinkin kv-lain mukaan merirosvouksesta voidaan puhua vain "yksityisten" toimijoiden osalta. Valtioiden osalta ei.

Kun vastassa on laillista meriratsiaa tekevä merivoimien aseistettu sotilas, vain terrorristit ja hullut käyvät kimppuun kivin ja kepein. Mikäli nyt sattuu olemaan, etteivät ns. "aktivistit" olleet terroristeja (näin ainakin jos terroristijärjestö Hamasia uskomme, ja miksi emme uskoisi?), niin luodista saaneille kivenheittäjille ja putkenheiluttajille voitaisiin myöntää Darwin-palkinto.

Gaza-saattueen järjestäjät ovat mediassa syyttäneet koko ajan Israelia siitä, että se ei päästä apua Gazaan, ja näännyttää lapsia nälkään. Tosiasiassa Israel ja YK toimittavat Gazaan ruokaa, lääkkeitä ja muuta humanitaarista apua 15 000 tonnia joka viikko. YK:n oman ilmoituksen mukaan sen varastot Gazassa ovat tällä hetkellä niin täynnä, että lisää ei olisi mahtunut. Saattue olisi tuonut Gazaan vain 10 000 tonnia apua, kertaluontoisesti, ja vähemmän kuin Israel toimittaa joka viikko.

Israel oli moneen otteeseen varoittanut etukäteen saattuetta, että sitä ei tultaisi päästämään saartorenkaan läpi ja tarjonnut mahdollisuutta kuljettaa avustustarvikkeet Ashdodin sataman kautta maateitse Gazaan. Ratkaisu ei kelvannut, koska saattueen ja "rauhan"aktivistien ilmeisenä tarkoituksena ei ollutkaan humanitaarinen apu, vaan yksinkertaisesti tahallinen, väkivaltainen provokaatio.


P.S.  http://www.heraldsun.com.au/opinion-old/dont-fall-for-islamist-hype/story-e6frfhqf-1225874185912


P.P.S. Gaza-saattueen järjestäneet järjestöt kuten ISM ja  IHH ovat viranomaislähteiden mukaan sekaantuneet terrorismin tukemiseen. IHH tukee (ja rahoittaa) terroristijärjestö Hamasia, ja ISM:n aktivistit taas ovat jääneet kiinni sekä terroristien rahoittamisesta että naiivien länsimaisten idioottien toimittamisesta ihmiskilviksi terroristeille.

--------------------
Edit 2.6 Luettu lakia

------------------------------

Edit 4.6. Lisätty "rautalangasta", lainaus Jouni Suonsivu via Jouko Piho:
-----------------------------


Vaikka Israel olisi toiminut kv-vesillä olisi se ollut lain mukaista.

"1. Israel on tällä hetkellä aseellisessa konfliktissa Gazaa hallitsevan Hamasin kanssa. Gazasta on toistuvasti pommitettu Israelissa sijaitsevia siviilikohteita asein, jotka on salakuljetettu meren kautta.

2. Merisaarrot ovat kansainvälisen lain mukainen legitiimi ja tunnustettu toimenpide, jota voidaan käyttää osana aseellista konfliktia.

3. Saarto voidaan saattaa voimaan merellä, mukaan lukien kansainväliset vedet, niin kauan kun se ei estä pääsyä puolueettomien valtioiden satamiin.

4. Länsimaiden laivastokäsikirjat katsovat merisaarron tehokkaaksi laivastotoimeksi ja määrittelevät useita kriteerejä jotka saarrossa on otettava huomioon.

5. Israel julkisti saarron voimassa olon ja saartovyöhykkeen tarkat koordinaatit hyväksyttyjä, kansainvälisiä, ammattikäytössä olevia meriliikenteen kanavia käyttäen. Israel teki myös asiaan kuuluvat ilmoitukset.
http://info.mot.gov.il/EN/inde…;Itemid=12

6. Kansainvälisen tapaoikeuden (customary law) mukaan tietoa saarron olemassaolosta voidaan pitää varmistettuna sen jälkeen kun saarto on julistettu ja asianmukainen varoitus on annettu ylläolevalla tavalla.

7. Kansainvälisen merilain mukaan, kun merisaarto on voimassa, mikään alus ei voi saapua saarretulle alueelle. Tämä koskee sekä siviilialuksia että vihollisen aluksia.

8. Mikä tahansa alus joka loukkaa tai yrittää loukata merisaartoa voidaan ottaa haltuun, tai sille voidaan hyökätä kansainvälisen lain mukaan. Aluksen katsotaan yrittävän saarron murtamista siitä hetkestä lukien kun se jättää satamansa aikomuksena ohittaa saarto.
http://www.icrc.org/ihl.nsf/FULL/560?OpenDocument

Oli rikollista a) yritää rikkoa saartoa ja b) ryhtyä väkivaltaan tarkastusviranomisia vastaan.

Eli lopetetaan se höpinä ”laittomasta hyökkäyksestä kansainvälisillä vesillä”. Israelilaiset ovat tarjonneet avustuskuljetuksille toisen reitin lähisataman kautta, jossa suoritetaan tarkastustoimet, jonka jälkeen ne voidaan toimittaa eteenpäin vaikkapa YK:n toimesta.
Tämä ei kuitenkaan kelvannut ”rauhanaktivisteille”."

15 kommenttia:

sipila kirjoitti...

Pieni termitarkennus tähän väliin, vain...

Kansainvälisellä merialueella tapahtunutta väkivaltaista vieraan laivan haltuunottoa on tavattu kutsua nimellä merirosvous. Tätä vastaan puolustautumista on tavattu kutsua itsepuolustukseksi.

Merirosvouksessa ei ole mitään laillista. Itsepuolustusta taas pidetään jokaisen ihmisen oikeutena.

Simo kirjoitti...

Noissa olosuhteissa israelilaisten olisi ollut EDESVASTUUTONTA JÄTTÄÄ HUOMIOTTA tuo MAHDOLLINEN ASETOIMITUS Gazasta suoritettua jatkuvaa siviileihin kohdistuvaa rakettitulitusta vahvistaviin toimiin. Siispä TARKISTUS OLI TÄYSIN PERUSTELTAVISSA. Jos tuo laivasaattue olisi totellut Israelin vaatimusta ja tarjottua vaihtoehtoa, ei mitään tuollaista olisi tapahtunut.
Kyseessä on SELVÄ VALTIOTERRORISMI: IRAN ja sen yllyttämät muslimihullut. Turkki (Toogarma) kuuluukin ajautua siihen Israelin saartorenkaaseen, mistä Hesekiel ennusti. Asetelma alkaa olemaan valmis LOPULLISTA RATKAISUA VARTEN. Mutta SE 'lopullinen ratkaisu' ei olekaan hitleriläisten ARJALAISTEN (PERSIA - IRAN) käsissä, vaan "korkeemmas käres"!

Turjalainen kirjoitti...

Sipila:

Väärin. Kyseessä oli nimenomaan kansainvälisen lain ja kansainvälisen merilain mukainen ratsia alukseen, joka yritti toimittaa lastia sotatoimialueelle.

Lisäksi, mikäli tapaus olisi sattunut kv-merialueella, ja alukseen, joka ei olisi ollut matkalla Gazaan, niin silloinkin KV-lain mukaan merirosvouksesta voidaan puhua vain "yksityisten" toimijoiden osalta. Valtioiden osalta ei.

Tuomas kirjoitti...

- Israelilla ei ole kertakaikkisesti mitään oikeutta saartaa Gazaa.

- Avustuslaivojen kimppuun hyökkääminen on merirosvousta.

- Tässä tapauksessa kyse oli harkitusta valtioterrorismista. Eli valtion suorittama väkivallanteko omien poliittisten päämäärien saavuttamiseksi.

Olen pitemmän aikaan seurannut blogiasi ja pitänyt sitä varsin hyvätasoisena.
Miten ihmeessä olet voinut päätyä puolustelemaan valtioterrorismia ja selittelemään mustaa valkoiseksi?

Kokeile sellaista ajatusleikkiä, (on muuten sama menetelmä millä rikkinäisen vatupassin tunnistaa) jossa vaihdat iskun kohteen ja tekijän. Eli Israeliin on saapumassa avustuslaiva tai vaikkapa sotalaiva ja palestiinalaiset, jotka ovat huolissaan turvallisuudestaan, haluavat tarkistaa laivan mahdollisen valkoisen fosforin varalta. Laivalla tapahtuu täysin samat tapahtumat kuin mitkä nyt tapahtuivat, mutta tekijät vaihdettuina. Mikäli päätelmäsi tuottaa alkuperäisestä keissistä eroavan lopputuloksen, on vatupassisi rikki.

Ja loppuun lyhyt viite, josta voipi lukaista varsin kiihkottoman version hyökkäyksestä (kirjoittaja on amerikan juutalainen, jos se vaikka laskisi kynnystä tutustua viitteeseen:
http://chomsky.info/articles/20100602.htm

Turjalainen kirjoitti...

Tuomas:

Oikeusoppineiden, kansainvälisen lain, ja kansainvälisen merilain mukaan Israelin operaatio oli laillinen.

Saarron laillisuuskin täyttää lain kirjaimen, joskaan ei sen hengen mukaiset kriteerit.

MTV:n aamuteeveessä näistä puhui Helsingin yliopiston oikeustieteen proffa.

Turjalainen kirjoitti...

ELi siis kyse on mielipide-erosta vs. juridisesta todellisuudesta.

Israel epäonnistui operaatiossaan, koska ihmisiä kuoli. Komentaja teki virheen laskiessaan sotilaat köydellä keskelle riehuvaa joukkoa. Näin ollen paikallinen merivoimien komentaja aloitti tapahtumaketjun, joka johti ihmisten kuolemaan.

Itse operaatio, eli ratsia, oli sinänsä laillinen.

Tuomas kirjoitti...

Hyvä Turjalainen,

Kaikki suurimmat rikokset ovat aina laillisia, ainakin tekijöidensä/tukijoidensa mukaan. Se ei tietenkään tee niistä oikeutettuja tai eettisesti hyväksyttäviä.

En tunne kansainvälistä merilakia, mutta selvästi siellä tai sen tulkinnassa on vakavia virheitä (epäilen jälkimmäistä), jos sillä tai sen tulkinnalla on mahdollista siunata keskustelun aiheena oleva valtiollinen terrori-isku.

Israelin valtio on koko olemassaolonsa ajan rikkonut kaikkia ihmisoikeuslakeja mitä vain on voinut rikkoa ja osoittanut selvää piittaamattomuutta kansainvälisiä lakeja kohtaan. Israelin valtion suorittamia rikoksia ja terroritekoja on järjettömän pitkä lista. Sitä taustaa vasten on siis suorastaan naurettavaa miten raa'asta terrori-iskusta ja murharetkestä kikkaillaan lakiteknisesti "laillinen".

Tähän kun vielä yhdistää sen miten vähän Israelin valtiota noin ylipäänsä kiinnostaa kansainväliset ihmisoikeussopimukset, niin puheet iskun laillisuudesta alkavat olla jo melko tekopyhää hurskastelua.

Terrori-iskun yksityiskohdista keskustelu ei oikeastaan ole kokonaisuuden kannalta kiinnostavaa. Kiinnostavaa olisi käydä keskustelua niistä toimenpiteistä ja pakotteista, joilla Israelin jatkuvat ihmisoikeusloukkaukset ja yk:n päätösten välttäminen (mm. juutalaiset jatkuvasti laajentavat siirtokuntia, vaikka edellisetkin olisi pitänyt purkaa) saataisiin loppumaan.

Terrori-iskun Israel teki juuri niin kuin sen hallitus oli päättänyt. Tarkoitus oli osoittaa, että heillä on voimaa ja halua käyttää sitä ja että heidän asioihinsa sekaantuvat ulkomaalaiset voidaan tappaa. Tuo komentajan virhe on ihan naurettavaa shaibaa. Israel antoi eniten ulkolaisia tappaneelle sotilaalle mitalin, eikä esimerkiksi elinikäistä vankeutta tai kuolemantuomiota.

Mitä muuten sait tulokseksi ehdottamastani ajatusleikistä?

Simo kirjoitti...

Tuomaan "testit":
Otappas huomioon, että Israel on sodassa noita terroristeja vastaan. Heidän maataan miehittävä HAMAS ampuu jatkuvasti raketteja Sderotiin ja ellei niitä vihaamiasi tarkastuksia ja tunneleiden kautta tapahtuvaa asesalakuljetusta tarkisteta, on pian se vaara, että yksi kaunis kerta raketit lentävät Tell Aviviin, jopa Jerusalemiin.
Jos sinun lapsesi ja perheesi eläisi Sderotissa, kaiketi et itse tuomitsisi sitä Hamasin operointia!? Tai jos Ahvenanmaalta ammuttaisiin Turkuun jatkuvasti, perustellen, että me olemme oma valtiomme - ei teillä ole tänne mitään asiaa, kauanko manner-Suomi sitä sietäisi?
Israel teki KARKEAN VIRHEEN kun poistui Gazasta ja jätti sen terroristeille. Mutta tuon AIDSiin kuolleen RAUHANNOBELISTITERRORISTI Arafatin testamentti oli (tosin epävirallisesti), että "jutkut mereen", "juden heraus".
Et taida lainkaan seurata tuota tilannetta objektiivisesti, koska et tiedä muka tuosta asetoimitusriskistä: Iran, Pohjois-Korea, Venäjä, Syyria, Libya ja nyt myös Turkki. Raamatun tiedot tuosta tulevasta konfliktista alkavat olla pian viittä vaille valmiit, jolloin sota syttyy tosissaan.

Tuomas kirjoitti...

Parahin simo,

- Hamas on israelin luomus, he tukivat ja aseistivat Hamasin saadakseen palestiinalaiset taistelemaan keskenään. Ns. perinteinen hajoita ja hallitse niksi.

- Teroritekojen määrällä ja tuhoilla mitattuna Israelin valtio on aivan ylivoimainen terroriteoissaan kuin vähäinen ja voimaton Hamas.

- juutalaiset tappavat palestiinalaisia viikossa sen mitä palestiinalaiset raketeilla viimeisen 10 v aikan. Teurastusretki Gazaan (jossa mm. suomalaisten rahoittama sairaala tuhottiin) paljastaa hyvin sen suhteen, jolla väkivaltaan alueella ihmisiä kuolee: 1000 palestiinalaista vs yksi juutalainen.

- Alueella oli aselepoa juuri niin pitkään kunnes israel sen rikkoi.

- Jos minun perheeni asuisi Israelissa, tuomitsisin Israelin valtion toimet ja jatkuvan palestiinalaisten nöyryyttämisen ja tappamisen vielä innokkaammin kuin nyt. Sota- ja sortotoimet alueella jatkuvat juuri niin kauan kuin israelin valtio haluaa.

- Eivät ne palestiinalaiset huvikseen niitä raketteja ammu tai tee itsemurhaiskuja. Heidän tilanteensa on vain kertakaikkisen epätoivoinen. Sotilaallisesti ylivoimainen varastaa heiltä maat, rajoittaa ruuan ja tarvikkeiden saantia, suorittaa sattumanvaraista terroria, laajentaa siirtokuntia ja räjäyttelee taloja. Muu maailma näyttää vain hymistelevän. Mitä itse tekisit heidän asemassaan?

- Raamattu ei ole hyvä lähde alueen tulevien tapahtumien arvailuun.

Puhut israelin kannalta mahdollisista riskeistä, joiden ehkäisemiseksi pidät kyykyttämistä oikeutettuna. Palestiinalaisten kohdalla riskit realisoituvat päivittäin, jos vaadit Israelille oikeutta tarkastaa palestiinalaisten kuljetukset on samalla uskomattoman tekopyhää olla vaatimatta samaa oikeutta palestiinalaisille.

-Mitäpä, jos asuisit perheinesi Gazassa ja kuulisit uuden taisteluhelikopteri- ja fosforipommitilausten juuri saapuneen jenkkilästä.

Simo kirjoitti...

Parahin Tuomas!

Ensin, mitä Raamattu, Sefanjan kirja, sanoo: "1. Menkää itseenne, kootkaa ajatuksenne, te häpeämätön kansa,
2. ennenkuin neuvopäätös on synnyttänyt - päivä kiitää pois kuin akanat - ennenkuin teidän päällenne tulee Herran vihan hehku, ennenkuin teidän päällenne tulee Herran vihan päivä.
3. Etsikää Herraa, kaikki maan nöyrät, te, jotka pidätte hänen oikeutensa. Etsikää vanhurskautta, etsikää nöyryyttä; ehkä te saatte suojan Herran vihan päivänä.
4. Sillä Gassa on oleva hyljätty ja Askelon autio, Asdod ajetaan pois keskipäivällä, ja Ekron hävitetään.
5. Voi meren rannikon asukkaita, kreettien kansaa! Herran sana on teitä vastaan, Kanaan, filistealaisten maa; ja minä hävitän sinut asujattomaksi.
6. Ja meren rannikko on oleva laitumina, joilla on paimenten vesikuoppia ja lammastarhoja.
7. Ja rannikko joutuu Juudan heimon jäännökselle. Siellä he laiduntavat; Askelonin huoneisiin he asettuvat makaamaan illoin. Sillä Herra, heidän Jumalansa, on pitävä heistä huolen ja kääntävä heidän kohtalonsa.
8. Minä olen kuullut Mooabin häväistykset ja ammonilaisten pilkat, joilla he ovat häväisseet minun kansaani ja ylvästelleet sen aluetta vastaan.
9. Sentähden, niin totta kuin minä elän, sanoo Herra Sebaot, Israelin Jumala, on Mooab tuleva Sodoman kaltaiseksi ja ammonilaiset Gomorran kaltaisiksi, nokkospehkojen maaksi, suolakuopaksi, autioksi iankaikkisesti. Jääneet minun kansastani ryöstävät heitä, ja minun kansakuntani jäännökset ottavat heidät perintöosaksensa."

Totean vain, ettei Hitler, Stalin, Luther tai muutkaan, onnistuneet tuota JUMALAN SILMÄTERÄÄ tuhoamaan lopullisesti, vaikka yrittivätkin. Eivätkä ystäväsi iranilaiset onnistu Hamasin tuellakaan sitä tekemään.

Historiaa po. asioista et näy tuntevan, joten opiskele ensin, mitä YK, Balfourin julistus ja ne tapahtuneet sodat opettavat; sitä ennen on keskustelu kanssasi turhaa. Myös se auttaisi Sinua, arv. Tuomas, asioissa eteenpäin, jos lukisit Pekka Sartolan asiantuntevat kirjat tai tutustuisit Israelissa pitkään asuneen Roni Smolarin tiedot asioista. Vaikka turhaksi on minun toiveeni todettava, sillä ateistinen asenteesi tuomitsee Hamasin tavoin "jutkut mereen"...

Turjalainen kirjoitti...

Tuomas: "Kaikki suurimmat rikokset ovat aina laillisia, ainakin tekijöidensä/tukijoidensa mukaan. Se ei tietenkään tee niistä oikeutettuja tai eettisesti hyväksyttäviä."

Minä olen nimenomaan puhunut juridisesta laillisuudesta, en etiikasta. Sinä olet sekoittanut laillisuuden ja etiikan keskenään, en minä.

"- juutalaiset tappavat palestiinalaisia viikossa sen mitä palestiinalaiset raketeilla viimeisen 10 v aikan. Teurastusretki Gazaan (jossa mm. suomalaisten rahoittama sairaala tuhottiin) paljastaa hyvin sen suhteen, jolla väkivaltaan alueella ihmisiä kuolee: 1000 palestiinalaista vs yksi juutalainen."

Väärin. Palestiinalaisten keskinäisissä kahinoissa on kuollut viimeisten 50 vuoden aikan enemmän palestiinalaisia, kuin Israelien sotilaiden ampumana.

"- Alueella oli aselepoa juuri niin pitkään kunnes israel sen rikkoi."

Väärin. Hamas oli järjestelmällisesti rikkonut aselepoa, ja ampunut Israelin puolelle raketteja, tahtiin toistakymmentä per päivä jo usean viikon ajan, ennenkuin IDF hyökkäsi. Tämä on fakta.

Ja mitä yleensä sotiin tuolla alueella, niin kaikista sodista v. 1947 alkaen ainoastaan 6-päivän sodassa Israel oli hyökkääjä, ja siinäkin vain teknisesti (vähän ennen kuin Egypti aikoi hyökätä). Kaikki muut sodat ovat aloittaneet arabit.

Simo kirjoitti...

Lisää aiheesta, Tuomasko vieläkin epäilee:

"Debka File: Erikoisraportti klo 22.51 20.06.2010
Israel voitti tänään informaatiosodan Mavi Marmarasta: Sen jälkeen, kun Mahmoud Abbas ilmoitti, että hän tukee Gazan merisaartoa; sekä Yhdysvallat, Euroopan Unioni, Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteerin virasto New Yorkissä että UNIFIL Libanonissa ovat ilmoittaneet, että he kannattavat Gazan kansainvälisen merisaarron jatkamista siten että Gazaan toimitetaan maitse avustustarvikkeita. Tämän seurauksena Libanon, Kypros ja jopa Syyria ovat kieltäneet satamiensa käytön Free Gaza-liikkeeltä. Ainoastaan Turkin satamat ovat käytettävissä. Mutta Libanonista lähtevien laivojen kristilliset nimet Maria ja Julia tekevät sen vaikeaksi Turkille.

Mavi Marmaralla surmansa saaneista kahdeksan kuuluivat terroristijärjestö IHH:n. Vain yksi oli sivullinen, joka joutui vahingossa ristituleen."

Olisi hyvä, jos pysyttäisiin sentään totuudessa. Olisi hyvä myös Tuomaankin muistaa, että Israel tarjoaa humanitaarista apua, kuten sairaalapalveluita ja kaikenlaisia tarvikkeita noille Hamasin ja Hizbullahin ORJUUTTAMILLE PALESTIINALAISILLE. Myös työtä olisi heille tarjolla, mutta kun Hamas-terroristit aiheuttivan nuo tiukat rajakontrollit (pakkohan se oli tehdä ne turva-aidatkin!), niin työssäkäynti on vaikeata sillä puolen. Niin ikään asunnot, jotka Israel jätti Gazaan, revittiin heti, vaikka asunnontarvitsijoita olisi ollut palestiinalaisissa vaikka kuinka paljon.

Mitä tulee siirtokunta-asutukseen, se on elinehto niille Venäjältä ja ympärysvaltioista pakoon päässeille ja karkotetuille juutalaisille; heiltä esim. ARABIT riistävät kaiken omaisuuden pois, kun he lähtevät. Humaania toimintaa, eikös vain - Tuomas!??

Tuomas kirjoitti...

Parahin Simo,

Jätän raamattuhapatuksen pois (ei kai tarvitse perustella). Sen jälkeen jäljelle jää väitteesi siitä, että miehitettyjen alueiden asuttaminen juutalaisilla on elinehto. Tietysti se ei sitä ole. Israel on jo ottanut alueen parhaat alueet itselleen ja voisi hyvin asuttaa uudet muuttajat alueelleen. Kansainväliset lait kieltävät miehitettyjen alueiden asuttamisen omilla asukkailla. Tässä Israelin tapauksessa Yk on erikseen tehnyt päätöksen, että siirtokuntia ei saa tehdä ja olemassa olevat tulee purkaa.

Tuomas kirjoitti...

Hyvä Turjalainen,

Alkuperäinen idea kirjoitetulla lailla oli laittaa muistiin yhteisön säännöt. Säännöt olivat sellaiset, että ne vastasivat yhteisön ymmärrystä oikeasta ja väärästä. Liittyivät siis kiinteästi etiikkaan. Tuolta ajalta on periytynyt ajatus (jota propagandassa jauhetaan), että tapahtuman laillisuus olisi jotakin hyvää. Nykyisin lakeihin on mukaan ujutettu voittajien lakia ja vahvemman lakia. Siinä vahvempi tekee juuri niin kuin haluaa (esim. hyökkää avustuslaivalle ja tappaa avustustyöntekijöitä) ja sitten jahvestelee homman lailliseksi.

Palestiinalaisten keskinäisissä rähinöissä kuolleiden määrä ei liity asiaan mitenkään. Esille nostamassani uhrilukujen suhteessa oli idea kuvata numeroin Israelin ja Palestiinan välistä sotilaallisen voiman suhdetta. Alueella Israel on sotilasmahti, joka kyykyttää naapureitaan sen mitä rahkeet myöten antavat. Se propagandassa jauhettu suojaton Israel aggressiivisten arabien keskellä on pelkkää skeidaa.

Pysyn väitteessäni, että nyrkkisääntöisesti Israel aloittaa sodat ja rikkoo aselevot. Esimerkit Israelin aloittamista sodista ovat Gazan murharetki (sodaksi kutsuminen on kyllä melkoista sievistelyä) ja Libanonin sodat (2006 ja -82). Israel on kariuttanut kaikki rauhanneuvottelut. Kerran heidän pääministerinsä olisi ollut valmis neuvottelemaan rauhasta. Mutta sitten hänet ammuttiin. http://en.wikipedia.org/wiki/Yitzhak_Rabin)

En muuten pidättele hengitystäni odotellessani ajatusleikin tuloksia. Siinä leikissä siis testataan kaksien standardien käyttöä ja taipumusta Orwelilaiseen kaksoisajatteluun.

Simo kirjoitti...

Arv. Tuomas?

Jätän perustelemattomat perustelusi Raamatun pois jättämisestä: sanoinhan ATEISTISEN KANTASI TULLEEN JO SELVÄKSI. Siis Sinun "humaani" näkemyksesi juuri tuosta israelilaisesta valtiosta lepää VAIN omien tulkintojesi ja suomalaisen VIRALLISEN median varassa - ts. "tietosi" ovat sitä luokkaa asiasta, ettei niillä ole painoarvoa. Niinpä näen pyrkimyksenäsi olevan sen saman kuin oli aikanaan natseilla:
http://www.israeluutiset.fi/images/u5uu55uu5u55uu5.

Koska ET HALUAKAAN TIETÄÄ tilanteen syntyjuuria ja totuutta asioista, olen ymmärtänyt sinut RASISTIKSI, joka haluaa "JUDEN HERAUS"... Kristitty et ole, koska Raamattua vihaat. Ja koska vihallasi on kohde, Raamatun ja kristittyjen Jumala, olet siis saatanan asialla. Ja se on VALHEEN ISÄ, joten teet isäsi tekoja, kun haluat Hamasin ja kumppaneiden jatkavan noita juutalaisten asuinalueiden pommituksia. Olet pahan kerran PETETTY MIES. Valitan...