torstai 16. heinäkuuta 2009

Palestiinalaiskysymyksen lopullinen ratkaisu?

Tässä oma kantani ns. "Palestiinan" ongelmaan:

1. Palestiinaa ei ole olemassa - Maan nimi on Israel

Palestina ("Filistea") on nimi, jonka roomalaiset antoivat Juudean ja Samarian alueille vuosien 68-71 juutalaissotien jälkeen, ihan vain vittuillakseen juutalaisille. Filistealaisethan (tuolloin jo täysin sukupuuttoon kuollut kansa), olivat olleet muinoin 1200-700 e.Kr. israelilaisten yksi pahimpia viholliskansoja.


2. Yhtenäistä "Palestiinan kansaa" ei ole olemassa, eikä yhtenäinen Palestiinan valtio ole mahdollinen

Suurin osa Länsirannan eli Samarian Ja Juudean ns. "palestiinalaisväestöstä" on beduiini- ja arabitaistaisia ihmisiä, joiden esi-isistä noin puolet on alkujaan ensimmäisillä kristillisillä vuosisadoilla kristinuskoon ja sittemmin islamiin kääntyneitä juutalaisia, aramealaisia ja kreikkalaisia. Gazan kaistan väestä huomattava osa on egyptiläistaustaisia fellaheja, jotka muuttivat alueelle viljelijöiksi 1800-luvulla. Iso osa heistä on myös egyptistä 1924 karkotettuja turkkilaisia. Näiden kahden etnisesti erilaisen populaation välillä on koko ajan keskinäinen kyräily ja vihanpito, mikä heijastuu poliittisella tasolla Hamasin ja Fatahin kilpailuna. Palestiina on jo jakautunut kahtia, eikä elinkelpoinen "Palestiinan valtio" olisi näin ollen edes mahdollinen.


3. Palestiinalaispakolaisten ongelman loivat arabimaat, ja ne ovat siitä myös vastuussa

Israel ei karkoittanut palestiinan arabeja, vaan hyökkäävät Syyrian, Egyptin, Jordanian ja Irakin armeijat. Israel lupasi alueen arabi- ja beduiiniväestölle kotipaikkaoikeudet, ja että kenenkään ei tarvitse muuttaa pois. Hyäkkäävät arabivaltioiden armeijat taas uhkasivat, että elleivät arabisiviilit lähde etenevien armeijoiden jaloista, heitä pidetään pettureina, ja kohdellaan kuten juutalaisia. Seurauksena puoli miljoonaa arabia lähti pakoon kodeistaan, ei juutalaisten takia, vaan arabiarmeijoiden pelosta. Nykyisten "palestiinalais"pakolaisten leirien ylläpito pitäisi siirtää YK:lta näille valtioille, sillä koko pakolaisongelman synty ja sen ylläpito ovat moraalisesti niiden vastuulla.


4. Kun Israel perustettiin, tapahtui väestönvaihto, ja se pitää tunnustaa

Israeliin karkotettiin Lähi-Idän alueelta enemmän juutalaisia kuin mitä maasta lähti pakolaisina pois palestiinan arabeja. Arabimaiden toimesta on siis tapahtunut väestönvaihto. "Palestiinalaiskysymyksen" lopulliseksi ratkaisuksi kelpaisi minulle näin ollen se, että Egypti, Jordania, Syyria ja Iran tunnustavat suhteessa vastaavan määrän nykyisiä palestiinalaisia kansalaisikseen, ja ottavan nämä asukkaikseen, kuin mitä karkottivat juutalaisia 40-luvun lopulla. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki leireillä olevat yli 2 miljoonaa "palestiinalais"pakolaista pitäisi sijoittaa ja asuttaa ympäröiviin arabimaihin. Israeliin jäävien "palestiinalaisten" on tunnustettava Israelin valtio, hyväksyttävä sen olemassaolon oikeus ja alistuttava joko sen kansalaisiksi tai alamaisiksi. Muussa tapauksessa muuttakoot ympäröiviin arabimaihin.


P.S. Kyllä, olen kettuuntunut koko palestiinaan.

P.P.S. Lähi-Itä laajemmaltikin on mielestäni yksi homeinen p**släpi

1 kommentti:

Kumitonttu kirjoitti...

Hyviä kirjoituksia, en ole aiemmin löytänyt tänne. Toivottavasti päivität hiukan taajempaan kuin pari kertaa kuukaudessa.