tiistai 21. heinäkuuta 2009

Mitä tapahtuu kun monikulturismi johtaa yhteiskuntasopimuksen hajoamiseen?

Jokin aika sitten HS kirjoitti Tanskan jengisodista:

"Lähes kaksi kolmannesta tanskalaisista pelkää, että maassa voi puhjeta vakavia rotulevottomuuksia Kööpenhaminassa meneillään olevan jengisodan seurauksena.

Hiljattain julkaistu mielipidetiedustelu kertoo kansalaisten kasvavasta huolesta, kun maahanmuuttajajengit ja Helvetin enkelit jatkavat herkeämättä yrityksiä murhata toistensa jäseniä. [...]

Samaan aikaan konfliktin etninen ulottuvuus on kärjistynyt Helvetin enkelien julkaistua verkkosivuillaan huomiota herättäneen ja avoimen rasistisen "Sakaalimanifestin". Julistus hyökkää voimakkaasti arabitaustaisia maahanmuuttajia, "sakaaleja", vastaan ja julistaa Helvetin enkelit tanskalaisen elämäntavan puolustajaksi poliisin ja valtiovallan epäonnistuttua tehtävässään."

HS kirjoittaa tuttuun tapaan omasta näkökulmastaan. En rupea nyt vatvomaan Tanskan HA:n manifestin väitettyä rasismia (jokainen tehköön itse omat johtopäätöksensä), vaan oleellinen asia on jutun taustalla piilevä tanskalaisen yhteiskunnan kriisi.

Nimittäin kun tavalliset tanskalaiset kokevat rikollisjengin poliisia tai viranomaisia paremmaksi tai luotettavammaksi itsensä suojelijaksi. Jotain on tuossa yhteiskunnassa mennyt jo pahasti poskelleen. Nimittäin erään eläkeläisrouvan kommentti kertoo karua kieltä tilanteen vakavuudesta:

"Nainen asuu epäonnekseen vastapäätä yhtä kööpenhaminan helvetin enkeleiden klubitaloa. 'Paradoksaalisesti koen, että tässä on aika turvallista asua. Somalien ja muiden maahanmuuttajien jengit pysyvät pois tältä kadulta'."

Samoin eräs toinen vanhempi naishenkilö kommentoi:

"'En minä oikeastaan pelkää tässä asua. Tavallaan heidän läsnäolonsa rauhoittaa aluetta. Heidän juhlissaan koristukset ovat vulgaareja ja möykkä jatkuu aamuun saakka, mutta ei minua pelota'."

Yhteiskunta on päälaellaan, jos tavallinen kaduntallaaja kokee järjestäytyneen yhteiskunnan ulkopuolelle asettuneet Helvetin Enkelit paremmaksi turvaksi kuin poliisin tai muut viranomaiset.

Karua kieltä tapauksesta kertovat gallupit. Nimittäin tanskalainen Ekstra Bladet -lehti teki kyselyn, että kuin moni äänestäisi Hell's Angelsia seuraavissa vaaleissa jos "helkkarit" olis ehdolla. Samaan yhteyteen oli myös tehty kysely puolueiden äänestyksestä:

"Ville du stemme på Hells Angels, hvis de stillede op til Folketinget?

Ja 29,04 %
Nej 53,79 %
Måske - men jeg hælder til nej 5,39 %
Måske - men jeg hælder til ja 11,64 %

Hvad stemte du ved sidste valg?

Dansk Folkeparti 28,22 %
Radikale 3,79 %
Venstre 18,94 %
Socialdemokraterne 17,51 %
Enhedslisten 5,43 %
Konservative 9,16 %
SF 14,91 %
Liberal Alliance 2.04 %"

Eli kolmasosa tanskalaisista luottaa enemmän ammattirikollisista koostuvaan motoristijengiin kuin poliisiin?


Niin, mitä tapahtuukaan kun monikulturismi johtaa yhteiskuntasopimuksen hajoamiseen?

O tempora o mores.

3 kommenttia:

Matti Pinola kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Turjalainen kirjoitti...

Tanskanmaassa on jotain mätää, sanoi jo Hamletkin...

Jarkko Pesonen kirjoitti...

Helvetin enkelit ovat vigilantteja. Vigilanttien ryhmien muodostuminen on normaalia tilanteessa, jossa virallinen valtiovalta ja sen järjestelmät eivät enää nauti kansan yleistä luottamusta. Koska Helvetin enkelit ovat tavallisen kansalaisen kannalta vaarattomia (olettaen että ei sotkeudu Helkkareiden sisäisiin asioihin) ja toisaalta tavallisille kansalaisille vaaralliset somali- ja arabijengit pysyvät heidän takiaan poissa, on luonnollista, että Helkkarit ovat pienempi paha. He saattavat meluta ja käyttäytyä vulgaaristi, mutta heidän kontribuutionsa on silti positiivinen yhteisön turvallisuuden kannalta.