maanantai 18. elokuuta 2008

Taantuma on täällä ja nyt

Nyt sen näkee jo sokea Reettakin:

"Taantuman merkit huolestuttavat suomalaisia. Jopa 70 prosenttia Taloussanomien verkkokyselyyn vastanneista pelkää talouden ajautuvan alamäkeen.

Taloussanomien verkkosivuilla viikonlopun ajan olleeseen kyselyyn vastanneista 70 prosenttia pelkää Suomen talouden tai oman taloudellisen tilanteensa heikkenemistä.

Vastaajat näkevät maailmalla vallitsevan taloustilanteen heikkona, ja taantuman tuulten nähdään puhaltavan Suomeenkin päin.

– Emme ole erillinen saareke, vaan talouden kehitys näkyy myös meillä ennen pitkää, yksi vastaaja linjaa. [...]

Taantuman merkit huolestuttavat

Kyselyyn vastanneista 37 prosenttia pelkää sekä oman että Suomen talouden heikkenevän.

– Kaikki merkit nyt viittaavat siihen suuntaan. Kavereita on jäänyt jo työttömiksi ja he yrittävät myydä liian isoja talojaan, turhaan. Itselläni alkavat yt:t, perustelee lukija, joka näkee talouden alamäen jo alkaneen.
Myös Tilastokeskuksen heinäkuisen kuluttajabarometrin mukaan kuluttajien luottamus talouteen on alamaissa. Kuluttajien odotukset Suomen talouden kehityksestä olivat synkimmät sitten vuoden 1990.

Taloussanomien kyselyn mukaan yleisen taloustilanteen heikkenemisen lisäksi vastanneita huolestuttivat ruoan ja energian hintojen nousu, inflaation kiihtyminen, työllisyystilanteen heikentyminen ja kasvavat tuloerot. "


Eli kun kaksi kolmasosaa pelkää taantumaa, niin silloin se taantuma myös tulee, haluttiin sitä eli ei.

Ja asuntokuplan romahtaminen on selvää jo:


"Lontoon asuntohinnat lähtivät luisuun

Auntojen hintapyynnöt ovat laskeneet 5,3 prosenttia Lontoossa kuukauden aikana. Joillakin alueilla lasku on ollut lähes kahdeksan prosenttia."


Aloin kirjoittelemaan ja varoittelemaan talousongelmista ja taantumasta/lamasta joskus vuosi sitten. Katson, että asia on jo tullut selväksi, ja olen kyllästynyt itsekin näiden negatiivisten uutisten postaamiseen. Siksi aion lopettaa näiden "talouskatsausten" kirjoittelun blogiini, ellei mitään maata mullistavaa aiheesta ilmene.

Ei kommentteja: