lauantai 2. kesäkuuta 2012

Espanja ja Italia muuttuvat Kreikoiksi - Lamakuntavaalit ja uusi hallitus 2013

MMS - Se on käyttämäni lyhenne sanoista "Mitäs mä sanoin".

Jälleen kerran joudun sanomaan MMS.

Olen useaan kertaan blogeissani kertonut mitä on tulossa. Nyt pitäisi olla sokealle Reetallekin selvää, että Espanja tekee Kreikat. Se on väistämätöntä. Ja Italia tulee perässä, ja se on vielä pahempi.

Euroalue tulee kokemaan kollektiivisesti, mitä on yli 30% inflaatio kuluttajahinnoissa hyvin lyhyessä ajassa, ja voi käyvän rahan arvosta hävitä jopa yli 40%. Ja minä en siis puhu vain tuontitavaran hinnasta, vaan siitä, mitä EKP:n tukiostot ja LOTRaukset ja muu tulevat saamaan aikaan. Euro on valuuttana hötön päällä ja kriisi maksatetaan kansalaisilla inflaatiolla.

On suunnatonta tahallista vihjeettömyyttä ja typeryyttä valtiojohdoltamme olla myöntämättä, mihin ollaan menossa. Toisaalta heillä on pelissä paljon: Uskottavuus meni jo, ja poliittinen tulevaisuus on pahasti uhattuna.

Puhun kuntavaaleista. Niistä on tuleva protestivaalit. Jo marraskuussa kirjoitin, että hallituksemme tulee kaatumaan ennen ensi eduskuntavaaleja. Helmikuun alussa esitin ennusteen, että viimeistään ensi vuoden 2013 ensimmäisenllä neljänneksellä meillä tulee uusi hallitus.

Näin siksi, että kuten olen kirjoittanut, Espanja tulee syliin viimeistään loppukesästä, ja Italia siitä 1-6 kk:n sisällä. Italia voi kaatua jo ennen kuntavaaleja, ja siinä vaiheessa koko Euroopan talous, myös Saksan, on lamassa. Kuntavaaleista tulee lamavaalit. Vasemmistoliiton ja SDP:n poliittinen kunto ei tule riittämään hallituksessa jatkamiseen kuntavaalien jälkeen, sillä kuntavaaleissa oppositio iskee niiltä kyljet auki.

Kokoomuksen kanssa sovitut salaiset, vielä julkaisemattomat, leikkauslistat, jotka hallituksen oli tarkoitus lyödä pöytään persujen pelossa vasta kuntavaalien jälkeen, jäävät ensin taskuun vaikka Kokoomus niitä pöydälle vaatii, ja viimeistään siinä vaiheessa kun asia tulee julki, loppuu hallituskunto perinteisiltä vasemmistopuolueilta. Poliittinen itsesuojeluvaisto se on demarillakin, vassarista puhumattakaan.

Suomen konkurssipesän hoitajiksi tulevat PS ja Keskusta, mutta se on varmaa, ettei oppositiopuolueet suostu pesänhoitajiksi, ellei Kokoomus suostu mukaan siivoamaan kaikkea sitä sontaa, jonka se on lattialle kriisieuroopasta lapannut. Mutta jatkaako Katainen enää ministerinä? Tuskin.

Mutta palatakseni Euroopan kuvaan, voin vain sanoa; Tervetuloa uudelle 30-luvulle. Eurooppa kokonaisuutena joutuu kokemaan pahimmillaan taloudellisesti sen, mitä Saksa 1920 ja -30 -luvuilla. Tällä kertaa vain (euro)natsit, nuo Brysselin mustasieluiset Bilderperkeleet, istuvat jo valmiiksi imperiumin vallan kahvassa.

Ei kommentteja: