perjantai 4. marraskuuta 2011

Vielä kerran: Gaza-laivue ja tapaus Mavi Marmara

Kirjoitin kesällä 2010 kommenttini koskien Gazan saarron rikkomista yrittänyttä kansainvälistä avustuslaivuetta ja Israelin laillista ratsiaa laivueseen (Ks. linkki yllä). Koska tapaus on viime aikoina nettikeskusteluissa taas nostettu esiin, kun on lämmitelty Israelin tekemää "merirosvousta" ja "sotarikosta", niin laitampa tähän erikseen lisätietoa tapauksesta. Tuolloinhan "rauhanaktivistit" väittivät kivenkovaan, että aluksilla oli lastina vain humanitaarisia avustustarvikkeita.

Tämä taisi mennä ohi?

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=3423928

"HEAVY WEAPONS FOUND IN THE CARGO OF THE M/S. MAVI MARMARA FLOTILLA VESSEL."
(Videolla aluksi kosmetiikkamainos, jota ei valitettavasti voi ohittaa)
Videolla ranskalaiset näyttävät miten purettaessa Mavi Marmara aluksen lastia Ashdodin satamassa löytyi viljasäkkien takaa laatikoittain raskaita aseita ja ammuksia: kranaatinheittimiä, tykinammuksia, sinkoja, puhumattakaan kontista, jossa oli yli miljoona euroa rahaa. Lasti oli tarkoitettu Gazaa hallitsevalle terroristijärjestö Hamasille.

Yllä linkitetty video todistaa, miksi Israelin merikommandot käskettiin tarkistamaan laivueen kuusi alusta, mukaan lukien Mavi Marmara. Israelilla oli nimittäin täysi syy epäillä, myös tiedustelutietojen puitteissa, aseiden salakuljetusyritystä.

Lasti oli lastattu Turkissa. Video on myös yksi todiste siitä, miten Turkki, sitä hallitsevan islamilaisen AKP-puolueen johdolla, katsoo vähintäänkin läpi sormien aseiden salakuljetusta Hamasille. Turkin Mavi Marmaran tapauksesta nostama iso äläkkä olikin pääasiassa mediakohun nostatusta, ettei kansainvälinen vain kohdistaisi epäilyksiään maan viranomaisia vastaan.

5 kommenttia:

Turjalainen kirjoitti...

Ihan vain mahdollisen kommentti- ja kritiikkivyöryn ennakoimiseksi:

Minä en itse mitenkään "ylistä" tai aseta jalustalle Israelin valtiota, tai pidä sitä parempana valtiona kuin muut.

En myöskään ihannoi sitä aatetta, jota paremman käsitteen puutteessa kutsuttakoon "Ben-Gurionilaiseksi Sionismiksi" (yhdellä i:llä), joka on eräiden teorioiden mukaan lähinnä samaa agendaa kuin ns. NWO (tai New Age), vaikka tunnustankin nationalistina juutalaisten kansallissaatteen, siionismin (kahdella i:llä) oikeutetuksi ja puolustettavaksi.

En myöskään peittele silmiäni Israelin viranomaisten tai siirtokuntalaisten militantti-aktivistien tekemiltä väärinkäytöksiltä, tai maassa esiintyviltä sosiaalisilta- tai muilta ongelmilta.

Mutta suhteellisesti, verrattuna kaikkiin Lähi-idän alueen valtioihin - ja myös ottaen huomioon jopa Länsirannan ja Gazan asukkaiden tilanteen ja olosuhteet - Israel on _niistä_huolimatta_ koko Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian alueen demokraattisin, vapain ja tasa-arvoisin yhteiskunta (Esim. Sveitsiin ei tietenkään käy vertaaminen).

Ja tapaus Mavi Marmara oli mielestäni vain yksi esimerkki siitä, miten länsimedia ja länsimaiden vasemmistot tanssivat yleensä pää kolmantena jalkana SS:n propagandan tahtiin (PLO:n ytimen, Al-Fatahin, perustivat entiset SS-miehet, mikä on asia jonka palestiina-aktivistit" haluavat unohtaa, varsinkin kiihkoillessaan fasistijärjestö Irgunin roolista Israelin asevoimien eräitä osia aikoinaan perustettaessa).

Mutta kaikesta huolimatta allekirjoittanus osti IDF:n nettikaupasta (jos ei muuten niin jo kettuilun vuoksi) Mossad-hupparin ja IDF-paidan, ja kantaa niitä toisinaan yhtä "ylpeästi" kuin jotkut Che-paitojaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Mutta kaikesta huolimatta allekirjoittanus osti IDF:n nettikaupasta (jos ei muuten niin jo kettuilun vuoksi) Mossad-hupparin ja IDF-paidan, ja kantaa niitä toisinaan yhtä "ylpeästi" kuin jotkut Che-paitojaan.

Olin pari kesää sitten yksissä taiteilijastallaribileissä IDF-paita päällä. Yks Che Guevara -paitainen kysyi, että kuinka voin tukea väkivaltaa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

"Olin pari kesää sitten yksissä taiteilijastallaribileissä IDF-paita päällä. Yks Che Guevara -paitainen kysyi, että kuinka voin tukea väkivaltaa..."

Toi kohtaaminen olis pitänyt saada videolle ja youtubeen.

Kumitonttu kirjoitti...

On videolla, mutta ei tule youtubeen. Oli sen verran paljon silmäätekeviä paikalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ok. Ymmärrettävää. Vaan ajatus on kyllä herkullinen.