keskiviikko 19. elokuuta 2009

Qu'est-ce que je dis!

Eli mitäs minä sanoinkaan?:

"Stora Enso jatkaa tehtaiden sulkemisia Suomessa

Stora Enso aikoo sulkea Sunilan sellutehtaan Kotkassa ja Tolkkisten sahan lähellä Porvoota. Myös Varkauden tehtaiden sulkemista harkitaan. Yhtiö kertoi kesällä osavuosikatsauksensa yhteydessä, että leikkauksia on tulossa.

Sunilan sellutehdas suunnitellaan suljettavan vuoden 2010 toisella neljänneksellä. Tolkkisten saha suunnitellaan suljettavan 2009 loppuun mennessä. Muilla sahoilla jatkuvat seisokit.

Lisäksi Kotkan tehtaiden myyntiprosessi käynnistetään uudelleen. [...]

Stora Enson mukaan Varkauden tehtaat suljetaan vuoden 2010 loppuun mennessä, elleivät päällystämättömän hienopaperin kysynnän ja tarjonnan tasapaino ja hinnat selvästi parane. Suunnitelmat vaikuttaisivat noin 450–1100 työntekijään Suomessa riippuen Varkauden tehtaita koskevien suunnitelmien toteutumisesta ja ilman Kotkan tehtaiden myyntiprosessin mahdollista vaikutusta.

”Olemme muuttaneet yhtiötä viimeisten kahden vuoden aikana parantaaksemme yhtiön pitkän aikavälin kannattavuutta, joka on jokaisen yrityksen tulevaisuuden perusta. Olemme toimineet niin nopeasti kuin mahdollista, mutta sekään ei ole riittänyt”, sanoo toimitusjohtaja Jouko Karvinen."

Kun kirjoittelin jokin aika sitten, että metsäteollisuuden alasajo Suomessa on alkanut, minua pidettiin liian pessimistisenä, no, on rankkaa olla oikeassa, silloin kun ennakoi ikäviä aikoja.

Ei kommentteja: