tiistai 28. heinäkuuta 2009

EU syytää satoja miljoonia euroja propagandaan

Euroopan Unioni käyttää vuosittain satoja miljoonia euroja veronmaksajien rahoja propagandaan:

"Ruotsalainen ajatushautomo Timbro arvostelee selvityksessään kovin sanoin sitä, että EU käyttää vuosittain satoja miljoonia euroja verovaroja luodakseen myönteistä kuvaa unionista.

Euroopan unioni pyrkii kirkastamaan mainettaan sadoilla miljoonilla euroilla vuosittain. Näin väittää ruotsalainen ajatushautomo Timbro tuoreessa selvityksessään.

Timbron mukaan rahasummaa on vaikea arvioida, mutta vuosittain se ”ylittää selvästi 213 miljoonaa euroa”. Jaettavan rahamäärän arviointia hankaloittaa se, että iso osa rahasta jaetaan muualta kuin varsinaisesta viestintäbudjetista.

Selvityksen mukaan viestinnän tavoitteena on, että EU:n jäsenmaiden yhä tiiviimmälle poliittiselle ja taloudelliselle yhteistyölle syntyisi myönteinen ilmapiiri. EU on luonut muun muassa omia tv-kanaviaan ja toimittajille suunnattuja koulutusohjelmiaan.

Unioni jakaa Timbron mukaan rahaa ajatushautomoille ja organisaatioille, jotka ovat tiiviimmän eurooppalaisen yhteistyön kannalla. EU-kritiikki ei rahaa saa.

Selvityksessä sanotaan, että materiaalia ei aina voi sanoa faktatiedoksi, vaan pikemminkin markkinoinniksi – ellei peräti propangadaksi. Selvityksen tekijät eivät pidä demokratialle hyväksyttävänä, että veronmaksajien rahoja käytetään mielipiteenmuokkaukseen."

Tämänhän ei luonnollisestikaan pitäisi olla mikään yllätys, ei ainakaan kaltaiselleni EU:n vastustajalle.

2 kommenttia:

Matti Pinola kirjoitti...

Eipä kyllä ole yllätys minullekkaan, mutta hyvä että asiaa pidetään ilmoilla :)

Jarkko Pesonen kirjoitti...

Hassusti tulee mieleen eräs kotimainen julkisrauhoitteinen viestintälaitos tästä mieleen.