tiistai 17. helmikuuta 2009

Timo Soini ovelana: Rasistit ulos puolueesta

Jess! Timo Soini tekee, kuten ovelan ja älykkään poliitikon kuuluukin. Hän kusettaa mediaa sen omilla aseilla:

"Rasistit ulos puolueesta

Perussuomalaisten puheenjohtaja
Timo Soini sanoo IS:lle, että jos puolueen toiminnassa mukana oleva henkilö saa oikeudessa tuomion rasismista, hän saa lähtöpassit puolueesta.

- Mielestäni on selvää, että jos tulee lainvoimaisia tuomioita, niin toivon, että siinä vaiheessa ihmiset ymmärtävät, että vastuun kantaminen on myös sitä, että vetää johtopäätökset. Se koskee kaikkia, Soini korosti.

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon blogikirjoittelu on paraikaa syyteharkinnassa. Häntä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Mahdollinen syyte ja tuomio johtaisivat Soinin näkemyksen mukaan siihen, että Halla-aholle osoitettaisiin ovea.

Soini ei halunnut ottaa kantaa Halla-ahon mielipiteisiin. Hän vetoaa keskeneräiseen oikeusprosessiin. [...]

- Tyhmiä voi ihminen puhua. Nämä ihmiset häpäisevät itsensä, eivät minua ja puoluetta. En lähde virvatulten ja yksittäisten ihmisten perään kulkemaan. Mutta on täysin selvää, että tällaisilla tyypeillä ei ole puolueessa tulevaisuutta.

Soini kertoi olevansa tuohtunut siitä, että hänet ja perussuomalaiset yhdistetään rasismiin.

- En ole rasisti enkä suvaitse ihmisvihaa. Toivon, että jos tällaisia ihmisiä on keskuudessamme, niin he poistuvat."

Niin, ja tiedoksi kaikille, jotka eivät faktoja jaksa muistaa:

Ensiksikin: Jussi Halla-aho ei ole Perussuomalaiset rp.n jäsen, joten puhe hänen mahdollisesta puolueesta erottamisesta on kuin puhuisi siitä, että Sauli Niinistö saatettaisiin erottaa Vasemmistoliitosta.

Toiseksi: Suomen lain mukaan rasismi ei ole rikos. Pykälä, johon nojataan on "Kiihotus kansanryhmää vastaan". Ei ole olemassa mitään rasismi-pykälää. Suomen oikeuslaitos ei näin ollen voi tuomita ketään rasismista tai rasistisista mielipiteistä, varsinkaan kun niitä ei esim. Halla-ahon kohdalla ole. Media sen sijaan näyttää tuomitsevan sitäkin innokkaammin.

Kolmanneksi: Sanoessaan, että rasismista tuomitut erotetaan puolueesta, Soini on hiton ovela. Hän ei tuossa lausessa puhu erityisesti Halla-ahosta, vaan puolueen jäsenistöstä yleensä. Hän tekee selvän rajanvedon rasismiin tietäen, ettei se haittaa oikeasti Halla-ahoa pätkän vertaa, paitsi median mielestä.

Ovelaa, kerrassaan. Hyvä Timo! Soinin jokainen sana asiassa on tarkkaan harkittu. Tosiasiahan on, että Halla-aho ei ole syyllistynyt kiihotukseen kansanryhmää vastaan. Jokainen, joka on hänen kirjoituksiaan lukenut, voi todeta itse saman. Häntä vastaan tehtiin tutkintapyyntö poliittisin tarkoitusperin, ja jos tulee syyte, niin se luultavasti kaatuu oikeudessa, ellei sitten lakia ole yllättäen alettu tulkita ihan oudolla, ennestään tuntemattomalla tavalla.


Edit klo 20:00 M O T : Linkki

"Soini kummeksuu erottamispuheita

Ilta-Sanomien mukaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on valmis erottamaan Jussi Halla-ahon puolueesta, jos tämä saa tuomion blogikirjoitustensa takia. Soini kummeksuu Ilta-Sanomien Halla-aho uutisointia.

Soini ei allekirjoita erottamispuheita.

- Halla-aho ei ole edes Perussuomalaisten jäsen, joten miten minä voisin hänet erottaa, Soini kummastelee.

Halla-aho pääsi Helsingin kaupunginvaltuustoon Perusuomalaisten listoilta. Puoluekannaltaan hän on kuitenkin sitoutumaton."

4 kommenttia:

Turjalainen kirjoitti...

Timppa pyyhkii taas Ilta-Sanomilla persettään =)

Mikko Ellilä kirjoitti...

Minusta Soini ei tässä yhteydessä todellakaan kuseta mediaa. Soini aikoo nimenomaan antaa kenkää niille, jotka ovat saaneet tuomion "kiihotuksesta kansanryhmää vastaan".

Turjalainen kirjoitti...

Kyllä, kaikille jotka saavat tuomion. Siihen on kyllä hitosti matkaa, ja kyllä joutuu suvaitsevaisto kaapimaan PS:n laarinpohjalta viimeiset liimanhaistaja-skinit sitä varten. Halla-aholla ei ole hätää, ellei, kuten sanoin, lakia yllättäen lueta draconialaisittain.

Vasarahammer kirjoitti...

Lakia on luettu draconialaisittain tähän mennessä.

Kiihotus kansanryhmää vastaan on niin epämääräinen pykälä, että sen perusteella voidaan tuomita melkein kuka tahansa.

Kokonaan toinen juttu on, miten tuomiot pitävät ylemmissä oikeusasteissa.