perjantai 24. lokakuuta 2008

Perussuomalaiset nousevat Oulun kapunginvaltuustoon

Uusin YLE:n gallup lupailee Perussuomalaisille 5,2%:n valtakunnallista kannatusta näissä kuntavaaleissa. Sanomalehti Kalevan paikallinen kuntavaaligallup viime viikolta taas lupaili Perussuomalaisille Oulussa kahta valtuustopaikkaa. Oululaiset antavat vaaleissa noin 50 000 ääntä, ja kaupunginvaltuuston jäsenmäärä nousee Ylikiimingin kuntaliitoksen jälkeen 67 valtuutettuun. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtä paikkaa kohti pitää saada noin 750 ääntä ja 1,5%:n kannatus. Kalevan gallup ennustaa meille siis vähintään 1500 ääntä ja vähän yli 3%:n kannatusta.

Oulun seudun perussuomalaisten piirissä viime kesänä tekemiemme omien laskelmiemme mukaan yleinen kannatus Oulun seudulla olisi jossain 4-5%:n kieppeillä, ja viitasi siihen, että tulisimme saamaan vähintään kolme paikkaa valtuustoon. Virallinen tavoitteemme on 4-5 valtuutettua ja 6-8%:n kannatus. Kova tavoite. Kolme valtuutettua irtoaa noin 2300 äänellä, ja viiteen pitäisi saada jo 3800 ääntä. Saapa nähdä, miten sunnuntaina käy.

Jos oletamme, että tulemme saamaan tuon arvioimamme vähintään kolme paikkaa, niin ketkä sitten tulisivat menemään läpi? Se onkin kinkkinen kysymys, sillä listalla on 20 ehdokasta, joista mielestäni 8:lla tai 9:llä on mahdollisuus päästä yli 200 äänen rajan. Ehdokkaista neljällä on mielestäni mahdollisuus saada yli 400 ääntä. Tämä on ihan näin oman karkean arvioni mukaan.

Se on kuitenkin todennäköistä, että joukossa on vähintään yksi nainen, vähintään yksi nuori, ja luultavasti yksi ylikiiminkiläinen, mikäli ylikiiminkiläiset perussuomalaisten äänestäjät keskittävät äänensä jollekulle ylikiiminkiläisistä ehdokkaistamme. Mikäli saisimme valtuustoon jopa 5 valtuutettua, mahdollisuuksien skaala nousee siten, että joukossa olisi todennäköisesti vähintään kaksi nuorta ja kaksi naista.

Nyt siis kaikki äänestämään joukolla uurnille, syysmyrskystä välittämättä!

Ja tiedoksi, että Perussuomalaisten Oulun piirin vaalivalvojaiset järjestetään sunnuntaina 26.10. Opteamin tiloissa, Puistokatu 34, alkaen klo 20.00.

3 kommenttia:

Pekka H kirjoitti...

Loistavaa! Hienoa kuulla, että suomalaisten silmät ovat pikkuhiljaa avautumassa noiden PS:n kannatuslukujen huiman nousun perusteella. Ei muutakuin entistä innokkaammalla mielellä lähden kyllä huomenissa äänestämään.

Tavataan vaalivalvojaisissa!

Ebe kirjoitti...

Terve, kävin jo ennakkoon äänestemässä "mutulla" sinua ja näköjään aika hyvin osui. Niin onks tonne valvojaisiin "vapaa pääsy"?

Turjalainen kirjoitti...

Joo, on vapaa pääsy on valvojaisiin. Tervetuloa.