keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Tutkimus: Suuri osa amerikkalaisista uskoo Iranin jo voittaneen ydinkiistan

Vasta julkaistun kyselytutkimuksen mukaan jopa 78% amerikkalaisista on sitä mieltä, että Iran on voittanut kiistan ydinohjelmastaan, ja uskoo että maa pystyy piakkoin saavuttamaan ydinohjelmalleen asetetut tavoitteet.

Tutkimuksen mukaan 49% amerikkalaisista on myös sitä mieltä, etteivät he halua USA:n auttavan Israelia sen mahdollisessa ilmahyökkäyksissä Iranin ydinlaitoksia vastaan. Yllättävää kyllä tätä mieltä oli useampi republikaanien kuin demokraattien kannattaja.

Edelleen tutkimuksessa tuli ilmi, että 47% amerikkalaisista uskoo, ettei USA kykene estämään Irania saavuttamasta tavoitteitaan ydinteknologian hankkimisessa, ja jopa 45% kannattaa demokraatten presidenttiehdokkaan Barack Obaman ehdotusta avata suorat neuvottelut Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejadin kanssa.

Kyselytutkimuksen tiedot julkaisi Iran Daily, lähteenään kuwaitilainen Al-Watan Daily, joka on amerikkalaisen International Herald Tribunen julkaisema.

Linkki


(En löytänyt suoraa linkkiä Kuwaitilaislehteen, mutta jos uutinen pitää paikkansa, en kyllä yhtään ihmettele, miksei sitä ole julkaistu amerikkalaisissa lehdissä).


Ei kommentteja: