tiistai 6. toukokuuta 2008

Ruoan hinta nousee Suomessa nopeammin kuin muualla Euroopassa

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Ruoan+hinta+nouse...%3C/a

Ruoan hinta nousee Suomessa muuta Eurooppaa nopeammin

Ruoan hinta nousi maaliskuusta 2007 maaliskuuhun 2008 Suomessa 7,3 prosenttia. Kun samaan aikaan köyhin viidennes suomalaisista "rikastui" 1,5% ja rikkain viidennes 4,5%, niin tosiasiaksi jää, että köyhin viidesosa meistä on viimeisen vuoden aikana köyhtynyt 5,8% ja rikkain viidesosakin 2,8%.

Samaan aikaan "Suomella menee paremmin kuin koskaan", ainakin virallisen liturgian mukaan. Kuka enää uskoo tätä median praavdaa Suomen talouden tilasta? Arkitodellisuus lyö jo vasten kasvoja ja ero mediapropagandan hehkuttaman kuvan kanssa on silmiin pistävä. Mielestäni tämän propagandan uskottavuus on mennyt jo ajat sitten.

Lisäksi tulee vielä alueellisten elintasoerojen kasvu. Uutiset hehkuttavat työvoimapulasta. Ehkä näin onkin pääkaupunkiseudulla, mutta maakunnissa jokaista avointa työpaikkaa kohti tulee keskimäärin 40 työhakemusta. Alkaa tuntua siltä, että ongelma ei ole työvoiman saannissa, vaan sen hinnassa. Epäilen, että Suomeen halutaan 300 000 vierastyöläistä juuri siksi, että he voisivat tehdä 2-4 euron tuntipalkoilla sen mitä suomalainen duunari tekee nyt 8-14 eurolla per tunti.

Ajan henki puhaltaa kylmää viimaa Hyvinvointi-Suomen haudalla...

Ei kommentteja: