torstai 20. maaliskuuta 2008

Venäjä: Suomi on jo NATOn jäsen

Kaikille tiedoksi: Suomi on jo NATO:n jäsen.

Nimittäin venäläisten mielestä. Venäläisten silmissä Suomi on jo käytännössä ollut NATO-maa vuodesta -95. Sen takia rajoillemme on keskitetty enemmän rautaa jo yli kymmenen vuotta. Olemme mukana jo neljässä viidestä NATO:n yhteistoiminta-artiklasta, ja puolustusvoimamme ovat käytännössä täysin NATO-yhteensopivat.

Venäläisten silmissä on enää ihan yksi hailee olemmeko virallisesti NATO-jäsen, vai jatkammeko nykymenolla, jossa käytännössä olemme NATO-jäsen mutta ilman sotilaallista puolustuartiklaa, koska joka tapauksessa kuulumme Baltian maiden kanssa ensi-isku-vyöhykkeeseen.

Jos Venäjän ja NATO:n välille syntyy avoin sotilaallinen konflikti, Suomi ja Baltia ovat strategisista syistä Venäjän ensi-iskun kohteina, eli niskaamme tulisi ns. strateginen isku, jossa itänaapuri miehittäisi maahanlasku- ja erikoisjoukoin tärkeimmät liikenteelliset ja hallinnolliset keskukset ennenkuin härmäläinen valtiojohtomme ehtisi sanoa "Aijaa?". Näin siksi, että alueellista puolustuskykyämme ja valmiuttamme on ajettu alas jo yli kymmenen vuotta.

Näin ollen on mielestäni nykyään ihan sama, liitymmekö NATOn täysjäsenyyteen (viidennen artiklan yhteistyö), vaiko emme. Ainakaan NATOn täysjäsenyys ei juurikaan enää pahentaisi asemaamme sodan tullen.

Puolueettomia emme siis käytännössä enää ole, eikä meillä ole kaiken alueellisen puolustuksen alasajon jälkeen enää edes osittain uskottavaa omaa puolustuskykyä, joten olemme pisteessä johon ns. natottajat ovat tietoisesti maatamme ajaneet jo 90-luvun alkupuolelta lähtien eli Suomi on pakkoraossa: on mentävä NATO:n täysjäseniksi, jotta saataisiin tarvittaessa apua lännestä, kun omaa puolustuskykyä ei tahallisen alasajon jälkeen käytännössä enää ole. Tämän uskon olleen natottajien tarkoituskin.

Näin ollen meidän olisi jo kai, ikävä kyllä, ihan sama mennä virallisestikin NATOn täysjäseniksi. Kun on kaulaansa myöten turvallisuuspoliittisessa NATO-kusessa, on ihan sama vaikka vielä päälle alkaisi sataa taivaalta lisää kusta, lopputulos on kuitenkin sama. Eli kusessa ollaan, varsinkin jos sota tulee.

Ja vielä suuremmassa kusessa tulee olemaan nykyinen länteen suuntautunut valtaeliittimme tilanteessa, jossa hallitus maassamme vaihdetaan miehittäjän toimesta...

Ei kommentteja: