torstai 11. lokakuuta 2007

Islamismin jälkilöylyt

Sen jälkeen kun kirjoitin julkisuudessa kannanottoni Euroopan islamisoitumisesta, olen jatkuvasti saanut palautetta ja yhteydenottoja aiheeseen liittyen. Se on lähes järjestään ollut myönteistä. Internetissä monikin kirjoittaja on huolissaan asiasta ja pitää aihetta esillä, mutta muualla valtajulkisuudessa asiasta vaietaan edelleen.

Sanomalehti Kaleva julkaisi kirjoitukseni, jonka jälkeen sain sähköpostiini ja kännykkääni palautetta asiasta. Odotin, että aiheesta syntyisi enemmänkin keskustelua, sillä olen aivan 100%:n varma, että Kalevan toimitukseen on tullut monia yhteydenottoja ja ainakin pari vastinetta. Kaleva ei kuitenkaan halua asiasta ilmeisesti enempää keskustelua, joten mitään kommentteja yhtä julkaistua tekstiviestiä lukuun ottamatta ei lehdessä ole asiasta ollut.

Viime eduskuntavaalien aikaan otin myös kantaa islamin uskonnon arvoihin liittyen Oulua kuohuttaneisiin raiskaustapauksiin. Tällöin sain asiasta jopa vihaistakin palautetta, lähinnä islamilaistaustaisilta henkilöiltä, mutta paljon positiivista palautetta oululaisilta naisilta.

Euroopassa yleisesti ollaan heräämässä islamin vyöryyn. Viime vuonna Hollannin väestökäyrä kääntyi ensimmäistä kertaa laskuun sitten vuosisatoihin. Maasta muutti ulkomaille yli 400 000 ihmistä, ja maahan muutti ulkomailta yli 160 000 ihmistä. Maahanmuuttajista enemmistö oli islamilaisista maista tulleita, ja maasta ulkomaille muuttajista enemmistö taas valkoihoisia, etnisesti hollantilaisia, ihmisiä, jotka ilmoittivat poislähdön syyksi, ahtauden ohella, yleisesti kasvaneen turvattomuuden ja levottomuuden. Ja mistähän tämä turvattomuus johtuu?

Sama juttu Britanniassa. Britanniasta muutti viime vuonna ulkomaille myös satoja tuhansia ihmisiä, ja enemmistö maasta muuttaneista oli valkoihoisia etnisiä englantilaisia. Hekin ilmoittivat muuton syyksi lisääntyneen turvattomuuden ja väkivallan. He eivät halua kasvattaa lapsiaan maassa, jonka he kokevat turvattomaksi ja huonoksi kasvatusympäristöksi. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta hekään eivät ole uskaltaneet kertoa muuton johtuvan siirtolaisuudesta. Kukaanhan ei halua leimautua rasistiksi. Sen sijaa syyksi ilmoitetaan se, että "vanhemmat haluavat lastensa saavan kasvaa englantilaisessa kulttuurissa". Kertonee aika paljon siitä, ettei moni britti koe maataan enään omakseen.

Saa nähdä miten tilanne kehittyy. Veikkaanpa että ensi vuonna vauhti kiihtyy. Ja kun lukuun ottaa vielä sen, että siirtolaisuuden kasvu jatkuu ja maahanmuuttajien syntyvyys pysyy korkealla, niin entisistä kotimaistaan pois muuttavat eurooppalaiset nopeuttava vanhojen kotimaidensa islamisoitumista.

Henkilökohtaisesti koen jotenkin vaikeana ja epämiellyttävänä sen, että minun täytyy ottaa kantaa islamiin ja maahanmuuttoon. Näin siksi, että asiaa kritisoiva helposti leimautuu rasistiksi ja ties miksi, vaikka kuinka selittäisi, että kyse on eräästä uskonnosta, sen kehittymättömyydestä ja länsimaiselle demokratialle sekä oikeus- ja ihmiskäsitykselle vihamielisistä arvoista, jotka oleellisesti liittyvät kyseisen uskonnon siihen suuntaukseen, joka on Eurooppaan rantautumassa.

Ja minä sentään tunnen henkilökohtaisesti islaminuskoisia ihmisiä, jotka ovat fiksuja, sopeutuneita eivätkä fundamentalisteja, enkä haluaisi uskontoa kritisoidessani loukata heidän vakaumustaan. Mutta he itsekin myöntävät, että se islamin muoto, radikalisoitunut fundamentalismi, joka nopeimmin maailmassa leviää, ja jonka agitaattorit valtaavat vanhan Euroopan aikaisemmin maltillisten muslimien hallussa olleita moskeijoita ja koraanikoulujen johtopaikkoja, on jäänne keskiajalta eikä toimi yksiin ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja sananvapauden kanssa.

Englannissa turvallisuuspalvelu MI5 teki vastattain selvityksen, että Englannin 17 koraanikoulusta, joista aikaisemmin luultiin että ne ovat maltillisten muslimien käsissä, peräti 13 oli fundamentalistien miehittämiä, niin opetus- kuin johtopaikkojensa puolesta. Koulut ovat tähän asti saaneet valtion tukea. Brittihallitus aikoo ilmeisesti jäädyttää tuen toistaiseksi.

Ja miten käy Euroopan Unionille? No, eihän se ole tähänkään asti ollut mikään demokratian riemuvoitto, joten ehkäpä islamisoituminen ja byrokratia sopivat toisilleen. Jos nimittäin emme eroa EU:sta, niin se on tervemenoa kohti Islamilaista Euroopan Unionia.

Ei kommentteja: