perjantai 20. maaliskuuta 2009

LEAP varoittaa: Talouskriisi uhkaa venyä vuosikymmenen mittaiseksi - FED paniikissa

LEAP-instituutin uusin raportti varoittaa, että että ilman kokonaan uutta globaalia finanssijärjestelmää, nykyinen talouskriisi tulee venymään jopa vuosikymmenen mittaiseksi:

"According to LEAP/E2020, there are only two options left for the G20 leaders who gather next April 2nd in London: either they rebuild a new international monetary system, creating the conditions for a new global system that involves all the main global players, and reducing the crisis to a maximum of 3 to 5 years; or they strive to prolong the current system, thrusting the world into a decade long tragic crisis starting at the end of 2009"

Eli tarvitaan kokonaan uusi rahatalousjärjestelmä, joka ei nojaa vain yhteen valuuttaan (dollari), tai muuten USA vetää koko maailman mukanaan superlamaan. LEAP syyttää myös Yhdysvaltoja ja Britanniaa väärien huhujen levittämisestä koskien Itä-Euroopassa muka-uhkaavaa pankkipommia:

"it represents in our opinion a deliberate attempt on the part of Wall Street and the City (2) to make the world believe in some rupture within the EU and to instil the idea that some « deadly » risk is weighing on the Eurozone, by endlessly conveying phony news on a “banking risk coming from Eastern Europe” and by stigmatizing a “cold-feeted” Eurozone as opposed to the “voluntarist” actions initiated by the Americans and the Bristish. One aim is also to divert the attention from the increasing financial problems encountered in New York and London, and to weaken the Europe position on the eve of the G20 summit."

LEAP:n mukaan Latvian, Unkarin ja Itävallan ongelmat ovat paikallisia, eivätkä vaikuta Euro-alueen kokonaistalouteen yhtään enempää kuin käsillä olevan kriisi yleisesti. Koko Itä-Euroopan bruttokansantuote ei yhteensäkään ole kuin vain 10% koko EU:n BKT:stä. Eli Wall Street ja Lontoon City koittavat vain "Eurooppalaisella pankkikriisillä" pelotella eurooppalaisia yhteiseen rintamaan pelastamaan heidän omia talouksiaan, eli sanonta "oma lehmä ojassa" pätee tässä harvinaisen hyvin. Mitään muuta Eurooppaa suurempaa pankkikriisiä tai asuntojen hintojen romahdusta ei Itä-Euroopassa ole odotettavissa. Raportti toteaakin, että koko operaatiossa on kyse vain Anglo-Amerikkalaisen blokin yrityksestä heikentää Euroa, ja että ellei G20 onnistu perustamaan uutta finannsijärjestelmää tällaiset eri blokkien väliset operaatiot lisääntyvät ja johtavat globaaliin hajaannukseen:

"If the G20 Summit fails to prevent the world entering into the phase of geopolitical dislocation, similar operations of manipulation and destabilization will increase in number, each regional block trying to discredit their opponent, like any zero-sum game: a player gains the other players lose."

Varoitus on sikälikin aiheellinen, että USA:n keskuspankki aikoo laskea entistä enemmän rahaa liikenteeseen:

"Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserve (Fed) ilmoitti keskiviikkona käynnistävänsä mittavat liittovaltion velkakirjojen ostot, ja kasvattavansa asuntoluottolaitosten velkakirjaostoja merkittävästi.

Valtion velkakirjojen ostoihin eli niin sanottuun setelirahoitukseen Fed käyttää 300 miljardia dollaria. Asuntoluottoarvopapereiden ostoja se kasvattaa 750 miljardilla dollarilla yhteensä 1,25 biljoonaan dollariin. Liittovaltion takaamien asuntorahoittajien arvopapereita Fed ostaa 100 miljardilla dollarilla."

FED siis painoi paniikkinappulaa (taas). Käsillä on suurin talouslamasta sataan vuoteen, infla heiluu 5% vuositasolla, ja Fed laittaa vaan isomman vaihteen päälle rahan luonnissa. Liikenteessä oleva dollarikanta on tällä hetkellä noin 900 miljardia. Liikkeelle laitettava 300 mrd aiheuttaa siis kiertoon päästessään suoraan 30%:n inflaation. Ja vauhti tulee kiihtymään kun lainatakaukset, pääomitus ja arvopaperiostot alkavat vaikuttaa. Inflaatio tulee karkaamaan käsistä, ja korot samalla, mikä tulee, romauttamaan dollarin ja USA:n talouden.

Tilanne on jo niin paha, että ulkomaiset sijoittajat ovat jo alkaneet vetää varojaan USA:sta. CFR:n mukaan ulkomaiset sijoittajat ovat vetämässä tukensa amerikkalaisilta velkakirjoilta. Saman on huomannut myös Wall Street Journal:

"Foreign Capital Flees the U.S.

Outflow Hits Record $148.9 Billion as China Reloads

Foreigners sold a net $60.9 billion in long-dated U.S. securities in January, after buying $24.3 billion in December. Including changes in banks' dollar holdings, short-term securities and nonmarket transactions, net foreign capital outflows totaled a record $148.9 billion in January, compared with $86.2 billion in inflows in the previous month."

Niin, lainatakseni Jani Karjalaisen vertauskuvaa, niin tähän talouskrapulaan ei enää FED:n krapularyypyt auta. Päin vastoin, tällaisella rahan pumppaamisella loiventaen tämä talouden synkkä, pakkaskylmä ja päänsärkyinen maanantai-aamu tulee kestämään vielä todella kauan, ja FED:n harjoittama omiin housuihin kuseminen vain pahentaa amerikkalaisten ja koko maailman tilannetta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Seon justiinsa noin. Tästä lamasta ei päästä jos ei meille tule uusi finanssijärjestelmä ja sen myötä oikea raha. Nykyinen rahamme on luotonlaajennuksen vuoksi yli 90-prosenttisesti akuankkarahaa, jonka takeena on pelkkiä velkakirjoja, joiden takeena on velkakirjoja, joiden takeena on velkakirjoja jne.

Unknown kirjoitti...


Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 3000 € 3.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
Jumala siunatkoon teitä.