tiistai 16. huhtikuuta 2013

Alppilan koulukohun mätäpaise puhkeaa

Yllä oleva otsikko ei viittaa missään nimessä oppilaaseen, jonka opettaja Korhonen joutui järjestyksen turvaamisen vuoksi poistamaan yläasteen ruokalasta. Sen sijaan otsikko viittaa koko jupakan taustakertomukseen, jota ei ole käsitelty missään vakavasti otettavassa mediassa johtuen tietyistä arkaluontoisista asioista, joihin jokainen voi tutustua mm. googlella ja sen välimuistia kaivelemalla.

Tämä blogi ei varsinaisesti käsittele sitä, että ruokalassa häiriökäyttäytyneen oppilaan turkkilaistaustainen isä istuu juuri nyt vankilassa tuomittuna lastensa vuosia jatkuneista törkeistä pahoinpitelyistä, törkeistä seksuaalisista hyväksikäytöistä ja raiskauksista, kuten tapauksen julkinen, käräjäoikeuden tuomiolauselma - jota en linkitä tähän - neljän vuoden takaa kertoo.

Tämä blogi käsittelee pojan äidin ja koulun rehtorin törkeää pojan hyväksikäyttöä henkilökohtaisen koston sekä poliittisen ja idelogisen edun vuoksi, sekä sitä että äiti antoi isän pahoinpidellä ja raiskata lapsiaan, koska monikulttuuri on niin ihqua.

Ensinnäkin pojan äiti on/oli oman vanhan vaalisivunsa (jota en linkitä tähän) mukaan: 

Monikulttuurinen osaaja, jolla on kokemusta eri kulttuureista.Filosofian maisteri, kulttuurievälisen viestinnän asiantuntija, kulttuuritulkki ja kielenkääntäjä. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin Amoral-hankkeen kouluttaja-konsultti. Lions-järjestössä aktiivinen vaikuttaja ja hyväntekijä. Viiden lapsen yksinhuoltaja, helsinkiläinen nainen."

Tämä hyvin verkostoitunut kokoomuslainen ihmisoikeusaktivisti, joka on syvällisesti perehtynyt mm. lasten oikeuksiin koulussa, toiminut aktiivisesti Ihmisoikeusliitossa ja ollut mukana vetämässä MLL:n kunniaväkivallan vastaista hanketta, ei huomannut kymmenen vuoden aikana tapahtuneita, viikottaisia, isän lapsiinsa kohdistamia seksuaalirikoksia.


Kaikesta päätellen toisten ihmisten ihmisoikeudet ovat olleet hänelle olennaisempia kuin omien lasten.

Toisekseen Alppilan yläaste ei ole ns. normaali koulu, vaan "monikulttuurisen samanaikaisopetuksen pilottikoulu". Entinen rehtori Sari Aarniokoski oli ollut keskeisesti mukana tähän pilottikokeiluun hakemisessa. Kokeilussa "samanaikaisopetuksessa" on ajatuksena tavallisten oppilaiden ja "erityistuen tarvitsijoiden" yhtäaikainen opiskelu siten, että luokassa toimii kaksi opettajaa (aineopettaja ja erityisopettaja) ja oppilaita voidaan jakaa myös tavallinen opiskelija ja tuentarvitsija -pareiksi, jolloin myös tavallinen oppilas osallistuu erityistuen tarvitsijan opettamiseen.

Kokeilun tavoitteena on estää oppimisvaikeuksia ja ehkäistä erityistuensaajien syrjäytymistä yhteiskunnasta. Alppilan Yläasteen 340 oppilaasta 70 oppilasta on "erityistukipalveluiden saajia". Käytännössä tämä tarkoittaa joko vaikeasti oppimisongelmaisia tai maahanmuuttajataustaisia.


Sari Aarniokosken toimiessa rehtorina Alppilan koululla järjestettiin vuonna 2012 Young European School Conference, johon kuului mm. kansainvälisiä ryhmätöitä ja apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasen emännöimä vastaanotto. Yhtenä tapahtuman sponsoreista oli Lions Club Helsinki / Hakaniemi ry. Ruokalasta poistetun oppilaan nyttemmin vankilassa istuva isä on LC Helsinki/Ruoholahden jäsen ja 23.11.2008 asti piirin ARS-toimikunnan (Arne Ritari säätiö) puheenjohtaja. Myös pojan äiti kuuluu kyseiseen Lions Clubiin.

Ruokalasta poistamisessa oli kyse on siis siitä, että maahanmuuttajataustainen - hyvävelikerhoon kuuluvien vanhempien poika - sai saman kohtelun häiriköinnistä kuin kuka tahansa muu, riippumatta häiriökäyttäytymisen inhimillisesti erittäin ymmärrettävistä syistä.
Opettaja Korhosen irtisanominen tuli siis siksi että hyvävelikerhoon kuuluvan monikulttuurimatkasaarnaajan mamu-taustaisen lapsen "töniminen" sai aikaan rasismi-syytösten pelossa raivokkaan ketjureaktion Helsingin opetustoimessa, jota johtaa arkkimokuttaja Ritva Viljanen. Olihan sentään menty "tönimään" merkittävän monikulttuuri-politrukin poikaa. Ja kaiken lisäksi kyseessä oli vielä rehtorin henkilökohtaisen tuttavan - niin politiikasta kuin lionseistakin - poika. Eihän sellaista saa tehdä.

Tämän lastensa hyväksikäyttöä sivusta katselleen mokuttajatädin ja miehensä nimi on ollut käräjäoikeuden tuomiolauselman julkaisusta alkaen aivan julkista tavaraa, siis oikeudenkäynnistä saakka. Sen "levittäminen" ei ole mitenkään rikollista tai luvatonta. En silti laita heidän nimiään, enkä linkkejä tähän blogiin. Jokainen voi käyttää googlea.

Rehtori varmasti tiesi, tai ainakin hänen olisi pitänyt ymmärtää, että opettaja Korhosen potkiminen pois virastaan johtaisi tapauksen kaikkien iljettävien taustojen kaivelemiseen esiin. Sekä äidin että rehtorin olisi pitänyt pojan ja hänen sisarustensa kärsimyksen lisäämisen välttämiseksi edes harkita sitä nykyisen nettimaailman todellisuudessa erittäin todennäköistä mahdollisuutta, että perheen historia tulee esiin jos he aloittavat eromenettelyn ja ajojahdin poikaa "töninyttä" opettajaa vastaan.

On luultavaa, että sekä rehtori että pojan äiti kyllä tiesivät, että perheen tausta ja isän rikokset olisivat tulleet esille aivan taatusti, kunhan pelasivat pojalla omia pelejään. Lisäksi olisi pitänyt olla selvää, että äidin ja rehtorin rooli sekä toiminta tapauksen taustaa vasten joutuisi netin kriitikkojen ruodittavaksi. On
kuitenkin luultavaa, että rehtorille riitti kuitenkin syyksi se, että Korhonen oli aiemmin tehnyt hänestä valituksen. Siksikö rehtori hyväksikäytti hyväksikäytettyä lasta oman kostonsa välikappaleena?
Rehtorin lisäksi myös äiti on tässä mukana, aivan varmasti. Ilman hänen suhteitaan ja vaikutusvaltaansa ei koko koneisto olisi toiminut noin nopeasti ja rajusti opettaja Korhosta vastaan.

Pojan äiti lähti kuntavaaliehdokkaaksi neljä vuotta sitten juuri samaan aikaan kun hänen miehensä jäi vihdoin kiinni. Millaista "luonteenlujuutta" vaatii lähteä pyrkimään politiikkaan, kun on juuri kymmenen vuotta seisonut tumput suorina aviomiehen hakatessa ja raiskatessa omia lapsia? Virallisesti äiti ei tiennyt tai tajunnut asiaa, mutta koulutuksensa, asemansa ja osaamisensa valossa naisen olisi pitänyt tajuta mitä mies tekee, varsinkin kun väkivallan käyttö lasten kurittamisessa oli hänen gradunsa (Suomalais-turkkilaisten avioliittojen viestintäproblematiikasta, jota en linkitä tähän, ks. google) kertoman valossa hänelle ilmiselvää jo ainakin kahdeksan vuotta ennen isän kiinni jäämistä(!). Lasten fyysinen kuritus kun kuuluu pojan äidin pro gradu tutkielman mukaan islamilaiseen lastenkasvatukseen(!).

Lapset oli tässä vaiheessa otettu huostaan ilmeisen häiriintyneet isän tekojen ja äidin vastuuttomuuden takia, mutta silti äiti jatkoi poliittista uraansa saarnaten mm. monikulttuurin ihanuudesta.Vain Suomessa moinen sai jatkaa töissä, jopa MLL:ssä ja Ihmisoikeusliitossa. Tulee mieleen tapaus Fritzl Itävallasta. Toisin kuin Suomessa, siellä äiti olisi saanut jopa 6-8 vuotta vankeutta.  

Monissa maissa, mm. Britanniassa, jos lastensuojelun kanssa tekemisissä olevan henkilön omassa perheessä tapahtuu törkeitä rikoksia, se olisi julkista tietoa ja hänen nimensä julkaistaisiin. Suomessakaan äidin ja isän nimet eivät käytännössä (mm. google) ole salassa, ja ne ovat sekä tuomioistuimen lausuman että äidin oman poliittisen toiminnan takia julkisia, vaikkei niitä uhreiksi joutuneiden lasten suojaamiseksi julkaistakaan lehdissä. 

Kuinka alaikäistä voi suojella, jos häntä käytetään kilpenä äidin poliittisen ideologian edistämiseen ja työpaikkakiusaamiseen? "Rohkeaa", "vastuullista" ja "oikeudenmukaista" toimintaa äidiltä, rehtorilta ja heidän kavereiltaan, etten pahemmin sano.

Ruokalasta poistettu poika on kokenut hirvittävää väkivaltaa, poika on kärsijä, mutta se ei oikeuta häiriköimään ruokalassa. Silti ainoa oikea osoite kärsimyksen aiheuttajaan on raiskari-isä ja sivustaseuraaja äiti, sekä poikaa oman kostonsa välikappaleena käyttänyt rehtori, ei opettaja Korhonen. Ja tietenkin vastuussa on myös Helsingin opetustoimi, josta virkavastuussa tapahtuneen aikaan oli johtaja Ritva Viljanen.

Eräs tuttuni osuvasti sanoi, että jos joku kirjoittaisi kirjan, jossa esiintyy joku, joka olisi monikulttuuriasiantuntija, kulttuurienvälisen viestinnän ekspertti, kulttuuritulkki ja kunniaväkivallan vastaisen hankkeen kouluttaja-konsultti, ja lasten oikeuksien asiantuntija, mutta joka sulkisi silmänsä omassa, monikulttuurisessa perheessään tapahtuvalta omien lastensa törkeältä seksuaaliselta hyväksikäytöltä, niin eihän kenenkään mielikuvitus riittäisi keksimään jotain noin sairasta.

Mutta todellisuus on sairaampaa kuin fiktio.

------------------------------------------------------------------------------------------
[edit. lisäys 17.4.];

Lainaus alla kommenttiosiossa viitattuun asiaan eräästä toisesta blogista, joka voi myös kiinnostaa lukijoita;

"Lakimies Tiina Nystén edusti alaikäisiä lapsia turkkilaismiehen oikeudenkäynnissä. Hän on myös tällä hetkellä luokasta poistetun oppilaan asianajaja. Hän on Kauniaisten Suomenkielisen opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen RKP:n mandaatilla. Sattumalta Alppilan yläasteen entinen rehtori Sari Aarniokoski palkattiin Kauniaisiin opetuspäälliköksi sen jälkeen, kun hän oli eronnut rehtorin virasta."
--------------------------------------------------------------------------------------------

[edit. korjaus 18.4.];

Vankilassa istuva isä on edelleen LC Helsinki/Ruoholahden jäsen, ja jäsennumerokin on tiedossa.
--------------------------------------------------------------------------------------------

[edit. linkkisuosituksia 20.4.];

Valtakunnansyyttäjän toimia kyseenalaitava, järjestöneuvos Heikki Santalan kirjoitus:
http://heikkisantala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/138279-nyt-sekoilee-valtakunnansyyttaja
"Tällä kerralla sekoilee valtakunnansyyttäjävirasto, Helsingin Alppilan koulun opettaja Antti Korhosesta, opetusviraston poliisille tekemän rikosilmoituksen / tutkintapyynnön kanssa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske käynnisti Antti Korhosta vastaan "on syytä epäillä, että rikos on tehty" tarkoittavan esitutkinnan. Poliisi oli kuitenkin jo selvityksessään todennut, ettei rikosta ole tapahtunut; eikä esitutkintaan siten ole laillisia edellytyksiä (esitutkintalaki 449/1987).

Esitutkintalain 13 §:n mukaisesti "Esitutkinnan toimittaa poliisi, jollei erikseen ole toisin säädetty (muut viranomaiset ovat rajavartio-, tulli- ja puolustuslaitos)."

Kuvio purettuna auki Ruukinmatruunan blogissa "koodikielellä" (viitaten ilmeisesti myös allekirjoittaneen blogiin?) :
http://takkirauta.blogspot.fi/2013/04/alppilan-kouluskokora-osa-iv.html

Kannataa katsoa myös matruunaan aiempi aiheesta:
http://takkirauta.blogspot.fi/2013/04/alppilan-koulusokora-osa-iii.html
32 kommenttia:

Sattuma.Omega kirjoitti...

Soppaan sopii myös Halonen ja Himanen.

Meillä on kunnia isännöidä presidenttiparin kouluvierailua liittyen World's Dignity Day teemaan. Vierailuun kuuluu tohtori Pekka Himasen esitelmä ja keskustelutilaisuus.

Vierailun johdosta koulu alkaa klo 9.00 kotiryhmissä. Lukujärjestyksen mukainen opiskelu alkaa 11.15.
Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 18.10.2010
Presidentti Halonen vierailee Alppilan koulussa, toimintakeskus Iiriksessä ja Sipoonkorvessa
Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi tekevät pääkaupunkivierailun torstaina 21. lokakuuta 2010. Ohjelmassa ovat vierailut Alppilan yläasteen koulussa, näkövammaisten toiminta- ja palvelukeskus Iiriksessä sekä Sipoonkorvessa.
Alppilan koulussa presidentti Halonen osallistuu yhteiseen aamunavaukseen sekä ihmisarvoa ja arvokasta elämää käsittelevään keskustelutilaisuuteen oppilaiden kanssa.

Seurailija kirjoitti...

Olennaisilta osiltaan yhdyn tuohon. Jos tarkoituksena oli lapsen suojelu, niin siinä epännistuminen oli täydellinen. Tiina Nystén on tullut esiin pojan asianajajana. Hän edusti kärsinyttä osapuolta v. 2009 oikeudenkäynnissä, mikä johti miehen 12 v tuomioon - asiakirjat salaisia vuoteen 2069. TN on Kauniaisten opetuslautakunnan jäsen. Alppilan rehtori siirtyi Kauniaisiin päällikkötason virkaan opetusvirastossa. Kukin voi tehdä omat päätelmänsä tästä.

Turjalainen kirjoitti...

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2009/01/781896

Turre kirjoitti...

Mitä jos annettaisiin pojalle vihdoinkin rauha. Käsittääkseni kyseessä ei ole mikään häirikkö vaan tavallinen, rauhallinen ja hyvä oppilas jonka koulunkäyntiin tämä pyöritys ei voi olla vaikuttamatta.

Nyt sitten vielä joku bloggarinpaska kaivelee esiin vanhoja juttuja vanhemmista ja levittelee niitä pitkin nettiä. Asioita, jotka hän varmasti haluaa unohtaa ja pitää omana tietonaan.

Turjalainen kirjoitti...

Niin, siis tässä on hyväsiskoverkosto yrittämässä piiloutua hyväksikäytetyn pojan selän taakse, ja Viljasen sekä kumppaneiden monikulttuurimafia yrittää samaa.

Toisin kuin ylilaudan ja murha.infon anonyymikirjoittajat, "bloggaripaskat" eivät julkaise pojan tai hänen perheenjäsentensä nimiä.

Tässä yksi "meistä paskoista":

http://vasarahammer.blogspot.fi/2013/04/alppilan-tapahtumista.html

"Lakimies Tiina Nystén edusti alaikäisiä lapsia turkkilaismiehen oikeudenkäynnissä. Hän on myös tällä hetkellä luokasta poistetun oppilaan asianajaja. Hän on Kauniaisten Suomenkielisen opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen RKP:n mandaatilla. Sattumalta Alppilan yläasteen entinen rehtori Sari Aarniokoski palkattiin Kauniaisiin opetuspäälliköksi sen jälkeen, kun hän oli eronnut rehtorin virasta.

MustaOmega kirjoitti...

Minusta on hyvä, että näitä asioita kaivellaan pintaa syvemmältä.
Hyvä kannanotto!

Ötökkä kirjoitti...

Surullista luettavaa. Nämä ovat henkilön yksityisyyden suojaan kuuluvia asioita. Totta tai ei, niin siltikin alaikäinen on joutunut varmasti kokemaan pienen elämänsä aikana vaikka ja mitä. Sitten vielä joku mielikuvia käyttäen akiteeraa puoli Suomea poikaa vastaan. On kumma jos ei järki lähde! Nämä Alppilan nuoret ovat todellisia elämän sankareita ja selviytyjiä! He todellakin ansaitsevat paljon paljon enemmän, kuin kunnian- ja yksityisyydenloukkauksia julkisia tiedotusvälineitä pitkin levitettynä, kuten tämäkin blogikirjoitus on.

Unknown kirjoitti...

Joillain menee nyt puurot ja vellit sekaisin. Blogissa ei ole periaatteessa muuta uutta kuin näkökulma. Nimet ovat olleet jo julki ja tapaus mediassa leväällään. Blogistia on turha haukkua kenenkään kunnian tai yksityisyyden loukkaamisesta. Ei ole kunniaa mitä loukata.

Pitäisikö pojan häiriökäytöstä jotenkin puolustella, ettei vaikuttaisi siltä että puolta suomea lietsotaan häntä vastaan? Poika on asiassa pitkälti uhri, se on selitys asialle muttei puolustus. Häiriökäytökseen pitää puuttua ja opettaja toimi mielestäni oikein.

Rehtorin toimintaa en lähtisi puolustamaan varsinkaan jos tausta todella on tämä. Oppilaat ansaitsevat todellakin enemmän - enemmän kuin eriarvoistavan hyväveli-järjestelmän joka sallii käänteissyrjinnän.

Tepi kirjoitti...

Ilmeisesti Turre ja Ötökkä eivät kumpikaan lukeneet tätä ylläolevaa juttua loppuun... tai eivät ymmärtäneet lukemaansa ollenkaan. Oi voi... tässä nimenomaan ihmetelläänki sitä, että miten helvetissä voi olla mahdollista että tämä mamu-taustainen vaikuttaja-äiti saa vielä jatkaa virassaan kaiken tämän jälkeen. Ai niin joo, tämä on suomi. Vain täällä tämmönen kieroutunut paska on mahollista. Ja kaikkein hauskinta on se, että yllättävän suuri osa meistä on semmosia s****nan hyssyttelijöitä ja kukkahattutätejä että mistään ei saa puhua, ketään ei saa arvostella, rikollisten nimiä ja kuvia ei saa julkaista koska heidän oikeusturva on kymmenen kertaa parempi kuin meidän tavallisten ja jokseenkien lainkuuliaisten lampaid... ihmisten.

Tämmöisen hyväveli/sisko -verkoston takia opettaja, joka vain teki työtään ja ajattaeli muiden luokassaolevien parasta, menetti työnsä. Ainakin toistaiseksi, toivottavasti hän saa työnsä pikaisesti takaisin. Se, että tämän häiriköineen oppilaan kotona on/on ollut ongelmia, selittää häiriköinnin muttei silti mitenkään sitä oikeuta. Opettaja teki asiassa ihan oikean ratkaisun. Tämä häiriön aiheuttanut poika on nyt vain tahtomattaan joutunut pelinappulaksi paljon isompaan jupakkaan kuin mitä julkisuudessa on annettu tietoon.

Eden kirjoitti...

No voi Tepi,
älä nyt anna vääriä tietoja sinäkään.
Äiti on supisuomalainen, epäonnistunut liitto ulkolaisen miehen kanssa ei tee mamu-taustaiseksi. Äiti ei ole töissä enää MLL:ssa, vaan tekee aivan muita töitä. Eikä ole enää lastensa huoltaja.

Antti Korhoselle työpaikka takaisin ja heti! Tosin Antti oli vain määräaikainen sijainen, jatkoa on ehkä turha toivoa ainakaan Alppilan yläasteelta :)- No, pääasia on, että mies saisi oikeutta!

Anonyymi kirjoitti...

Mistähän Eden tietää tuollaisia yksityiskohtia? Naisten vehtailut ulkolaisten kanssa tuppaavat yleensä päättymään juuri noin mutta silti naiset jostain syystä kerjäävät mustaa munaa. Itseäni hävettäisi tuollainen mamu-pelleily ja lapsen teko sikojen kanssa.

Valtamedia ei vahemmän yllättäen uskalla tarttua pojan mamu-taustaisuuteen lööpeissään. Jos niin tekisivät niin persujen kannatus nousisi heti 100% ja sitähän ei kokkaritaustaiset iltalehdet toivo lainkaan.

Korhoselle addressia vaan ja oikeutta.

melina kirjoitti...

Tämän blogipostauksen ansiosta onnistuin selvittämään isän ja äidin nimet, löysin naamakuvat ja löytyipä perheen vanhin poikakin Facebookista. Tähän kaikkeen riitti vain tuo katkelma äidin vaalisivulta.

Unknown kirjoitti...

"Käsittääkseni kyseessä ei ole mikään häirikkö vaan tavallinen, rauhallinen ja hyvä oppilas"

Voin kyllä vannoa videon nähneenä 100% varmuudella että kyseessä ei todellakaan ole mikään tavallinen, rauhallinen ja hyvä oppilas. Vaan opettajan kanssa riitaa tietoisesti ilman syytä haastava häirikkönuori. Joka yritti leikkiä kovista koko koulun edessä isottelemalla opettajalle. Mutta hävisi tuon kamppailun ja poistetiin ruokalasta. Ja sekös häirikköä vasta suututti kun kavereiden edessä "nolattiin". Sitten jo heattiinkin "oikeutta" rehtorilta. Olen nänhyt vastaavia tapauksia ennenkin.

Seurailija kirjoitti...

Olen ihmetellyt myös MLL pääsihteerin toimintaa. On kolmeen kertaan käsitellyt asiaa (Yle, HS ja HBL). Taustan täytyy hänelle olla tiedossa. Onhan äiti tehnyt töitä MLL:n laskuus. Toteutuuko lpsen suojelu näin irvokkaalla tavalla? Turha kitistä, kun pieru on päässyt, mutta kasvatuksen asiantuntijat tyrivät alun perusteellisesti: nyt voi vain puolustaa omaa kantaansa. Kuka nyt myöntäisi erehdyksensä.

Unknown kirjoitti...

Okei, se olikin se monikulttuuri!

Ottamatta kantaa mahdolliseen hyvä veli tai -sisko-toimintaan jota epäilemättä tapauksen tiimoilta on esiintynyt, haluan kiinnittää huomion kirjoittajan huonon vitsin puolelle menevään kyvyttömyyteen ymmärtää omia vaikuttimiaan. Syytät tapaukseen liittyviä aikuisia syystäkin politisoinnista mutta et näe että harrastat kirjoituksellasi juuri sitä samaa. Se että yrität naamioida pelkotilojasi huolestuneisuuteen on toki hellyyttävää mutta jos vähemmistösi edustajilta ei muunlaista ajattelua juurikaan kuule niin tylsäksihän tämä menee ja uskottavuus, mikäli sitä joskus on ollut, ohenee olemattomiin.

Mutta ei se mitään, meitä on moneen junaan.
Itse tapauksesta ( siis tästä selästätyöntämisepisodista ) olen sitä mieltä että jos hupun pitäminen ruokalassa on opettaja Korhoselle kynnyskysymys niin opettaja Korhonen on syytä vapauttaa tehtävistään. Vie aika vahvasti uskottavuuden valitukselta koulujen järjestyshäiriöistä jos sellaiseksi paljastuu huppu oppilaan päässä. Tämän mielipiteeni perustan tosin Helsingin Sanomista lukemaani lausuntoon ja hesarihan on kai teidän piireissänne "monikulttuuri" eli huono.

Vielä vinkki: Jos profiloi itsensä käyttämällä ilmauksia kuten "mokuttaja" tai "monikulttuuri" (mitä se muuten tarkalleen ottaen tarkoittaa?) voi olla varma että rakentava keskustelu tyssää siihen. Se toki voi olla blogistin tarkoituskin, onhan niin paljon mukavampaa määkiä samanmielisten seurassa ja leikkiä poliittisesti epäkorrektia.

Turjalainen kirjoitti...

Vähän palaute-palautteita:

Julkisuudessa on kaksi eri videota tapahtuneesta, suosittelen Korhosen toiminnasta herneet nenään vetäneitä katsomaan myös sen toisen, jota ei näytetty TV:ssä.

Suhteellisesta hienotunteisuudesta (verrattuna murha.infoon, ylilautaan, yms. anonyymifoorumeihin), en halunnut laittaa kirjoitukseen linkkejä enkä nimiä, lukuun ottamatta vastuullisen virkamiesten nimiä, vaikka se olisi ollut laillista, koska kyse on vetoamisesta julkisiin, julkaistuihin dokumentteihin.

Sinänsähän, jos otetaan huomioon se miten helppoa näiden nimien löytäminen on googlella, tämä "sensuurini" oli lähinnä näennäinen, ja minua voi syyttää tässä mielessä "viikunanlehteen pukeutumisesta". Taustalla minulla oli kuitenkin ajatus siitä, että en halua levitellä, varsinkaan lasten nimiä.

Huolimatta pojan käytöksestä, kaikien pitäisi jättää hänet ja perheen lapset rauhaan. Sen sijaan tämän taustajengin edesottamukset pitäisi nostaa tikunnokkaan.

Juurikin syy siihen, miksi kuitenkin kirjoitin aiheesta, on vääristyneen vallankäytön ja hyvävelisysteemin (tässä tapauksessa hyväsiskosysteemin) paljastaminen. Itse suorastaan vihaan tällaisia sisäryhmämoraalilla toimivia mafioita, joten tunnustan, että se vaikutti vahvasti, ja oli päämotiivini.

Mitä asian monikulttuuri-teemaan tulee, toisin kuin jotkut voisivat kuvitella puolue-, ja politiikkataustastaani peilaten, itse monikulttuurin ja sen aiheuttamien ongelmien kritiikki ei ollut minulle tässä se pääasia, vaikka perheen isän kultturitausta puskeekin läpi, varsinkin lastenkasvatusmetodeihin (ja äidin graduun) viitaten. Myös äidin toiminta tai toimimattomuus oli pakko nostaa tekstissä esiin.Unknown kirjoitti...

Kiitos selvennyksestä, minäkin vihaan vääristynyttä vallankäyttöä ja sisäpiirimoraalia ja toivon todella että oppilaan äiti ja muut hyssyttelijät joutuvat vastuuseen idiotismistaan.
Jos kuitenkin kerrot että monikulttuurisuusaspekti ei ole tässä sinulle ratkaiseva tekijä niin miksi ihmeessä käytät lauseita kuten "äiti antoi isän pahoinpidellä ja raiskata lapsiaan, koska monikulttuuri on niin ihqua."?

Puretaanpa vähän: Äiti on antanut hirveyksien tapahtua perhepiirissään, tämä on selvää. Miten tämä liittyy isän kulttuuritaustaan on taas täysin perussuomalaisten lasien läpi nähtyä harhaa, vai väitätkö ihan pokkana että lasten raiskaaminen on yleinen turkkilainen kasvatusmetodi tai että pedofiliaa esiintyy tilastollisesti enemmän monikulttuurisissa perheissä? Tämän käsityksen nimittäin tekstistäsi saa.

Ymmärtänet että näin vahvasti värittynyt kielenkäyttö vie uskottavuuden tärkeidenkin asioiden käsittelyltä ja aiheuttaa sen että kirjoittaja vertautuu auttamatta anonyymien mölinäfoorumeiden räksyttäjiin. "Suhteellinen hienotunteisuus" ei oikein riitä jos vertailukohtana on lauma älyllisen kehitysvammaisuuden rajoilla hiihteleviä erityisaikuisia.

Edellä sanotun valossa ymmärtänet myös mistä johtuu allekirjoittaneen sekä suomalaisen enemmistön ennakkoluulo ja suoranainen suvaitsemattomuus poliittista viiteryhmääsi kohtaan.

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Turjalainen kirjoitti...

Raitio: "Jos kuitenkin kerrot että monikulttuurisuusaspekti ei ole tässä sinulle ratkaiseva tekijä niin miksi ihmeessä käytät lauseita kuten "äiti antoi isän pahoinpidellä ja raiskata lapsiaan, koska monikulttuuri on niin ihqua."?"

-Siksi, että se on yksi vaikuttava, mutta ei ratkaiseva tekijä. Suurin osa blogini kirjoituksista koskee muita kuin monikulttuuriin tai maahanmuuttoon liittyviä teemoja, koska moku-asiat eivät omalla agendallani ole pääosassa. Silti minut voi aihetta koskevien mielipiteideni ja näkökantani perusteella luokitella maahanmuuttokriittiseksi.


Raitio: "Miten tämä liittyy isän kulttuuritaustaan on taas täysin perussuomalaisten lasien läpi nähtyä harhaa, vai väitätkö ihan pokkana että lasten raiskaaminen on yleinen turkkilainen kasvatusmetodi."

-En viitannut pedariuteen vaan väkivaltaan eli lasten fyysiseen kuritukseen osana islamilaista lastenkasvatusperinnettä, jota aihetta äiti on käsitellyt omassa gradussaan.

Raitio: "Ymmärtänet että näin vahvasti värittynyt kielenkäyttö vie uskottavuuden tärkeidenkin asioiden käsittelyltä"

-Minulla on tapana harjoittaa "värittynyttä kielenkäyttöä" myös muissa aihepiireissä, ja se liittyy ennen kaikkea populismiin yleensä. Värittömyys, tasapaksuisuus ja neutraalius eivät ole hyveitä edustamani populistisen ilmaisuperinteen jatkumossa.

Raitio: "Edellä sanotun valossa ymmärtänet myös mistä johtuu allekirjoittaneen sekä suomalaisen enemmistön ennakkoluulo ja suoranainen suvaitsemattomuus poliittista viiteryhmääsi kohtaan."

Suomalaisten puolueiden, poliittisten toimijoiden ja toimittajien merkittävän enemmistön ennakkoluulo ja suvaitsemattomuus olivat olemassa jo kauan ennen PS:ia. Aivan kuten 1800-luvulla karsea työväestön kohtelu nosti työväenliikkeet, ovat nämä mainitsemani ilmiöt nostaneet PS:n. Ne ovat osa juuri sitä polttoainetta ja sitä moottoria, joka pitää oman poliittisen viiteryhmäni nousussa ja käynnissä.

Perussuomalaiset, samoin kuin edeltäjänsä SMP, nousivat vastareaktiona elitistiseen rasismiin, suvaitsemattomuuteen ja epäoikeudenmukaisuuteen. Näissä on kyse itseään "hyvinä ihmisinä" ja "suvaitsevaisina" sekä "sivistyneinä" itseään pitävien henkisten renkien käänteisestä rasismista suomalaista rahvasta, suomalaista kansankulttuuria, suomalaista kansanyhteisöä ja muutenkin suomalaisen kantaväestön etuja sekä oikeuksia vastaan. Nämä ilmiöt olisivat olemassa vaikkei olisi PS:ia.

Historiallisesti, jos ei olisi ollut SMP:tä, SKDL:stä olisi voinut tulla suurin puolue 1970-luvulla (ei tullutkaan, mikä on edelleen suurin katkeruuden ja kaunan lähde PS:ia kohtaan vanhan vasemmistokaartin keskuudessa), ja jos nyt ei olisi PS:ia, olisi tilalla jotain paljon radikaalimpaa ja demokratian kannalta ehkä vaarallisempaa, kuten on käynyt Kreikassa ja Unkarissa. Ei olisi kivaa se?

Jukka Aakula kirjoitti...

Kiitos.

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
koljkimm kirjoitti...

Mitä jos Raitio itse poistaisi ne vihanpunaiset lasit silmiltä ja lukisi tekstin uudelleen. Nuo lasit kun tekevät sokeaksi kaikelle muulle, kuin lukijan omalle vihalle ja suvaitsemattomuudelle.

mustarastas kirjoitti...

Otatko vastuun jos tämän kirjoittamasi tekstin ja lapsen henkilöllisyyden ja häneen kohdistuneiden rikosten paljastumisen johdosta lapsi tekee jotain itselleen? Tyylisi on oksettava. Eikö uskonnollinen taustasi ole opettanut sinulle mitään lähimmäisenrakkaudesta?

ylipoppamies from Finland kirjoitti...

Olipahan TIETOPAKETTI, Huh, Jos kotona ei kaikki ole kunnossa, se heijastuu murrosikaisen koulunkayntiin. Lapset haluaa HUOMIOTA JA HUOLENPITOA

h3l1n2 kirjoitti...

Häpeän puolestasi. Olisit voinut tuoda esille hyväsiskojärjestelmän ongelmallisuuden aivan hyvin ilman, että sinun oli pakko kertoa lapsen kokemista traumoista. SINÄ olet suurin tuon lapsen hyväksikäyttäjä, vaikka syytät siitä muita. SINÄ teit työn selvittääksesi lapsen taustat ja halusit kertoa lapsen kokemista kauheuksista täällä julkisesti, ja kehtaat vielä pestä kätesi siitä. HYVÄSISKOJÄRJESTELMÄN olisi voinut havainnollistaa AIVAN HYVIN ilman että retostelit lapsen onnettomuudella! Tämä kertoo sinusta vain sen, että pakahduit innosta kun sait liittää tähän koko tapahtumaepisodiin isän etnisen taustan ja siihen puolestaan liittää lapseen kohdistuneet rikokset. HÄPEÄ jos pystyt. SINÄ se olet tässä se pahimman luokan hyväksikäyttäjä.

Unknown kirjoitti...

Turjalainen: Tartuin tähän monikulttuurisuusteemaan koska se töksähti alkuperäisestä tekstistäsi pahiten silmään perustelemattomuudellaan. Ymmärrän että teema ei ole sinulle eikä varmasti suurelle osalle perussuomalaisista se kaikista tärkein mutta tapa jolla jotkut suuntauksesi edustajat sitä käsittelevät on niin yksinkertaistava ja vainoharhainen että tällaisen tavallisen politiikkaa seuraavan äänestäjän on enää vaikea jakaa huoltanne esimerkiksi suomalaiseen kansankulttuuriin kohdistuvista uhista. Puhumattakaan siitä että tämä yksinkertaistava puhetapa vie huomiota ei-työperäisen maahanmuuton todellisilta ongelmilta ja syö pohjaa perustellulta maahanmuuttokriittisyydeltä.
Hieman kauempaa katsottuna kun tällainen populistinen ilmaisu on juuri sitä mihin se väittää tuovansa vaihtoehdon, tasapaksua hymistelyä.

On tietysti hieman epäreilua että puran kaiken joitakin viiteryhmäsi edustajia kohtaan tuntemani vitutuksen tämän blogin kommenttiosiossa ja niputan populistisesti yhteen kaikki perussuomalaiset vaikka teissäkin on monipuolista näkemystä ja ennakkoluulotonta ajattelua, monesti jopa enemmän kuin muissa puolueissa. Tämä potentiaali vain tuntuu olevan kovin epätasaisesti jakautunut, on esimerkiksi vaikea kuvitella toista puoluetta joka pystyisi repeilemättä pitämään suojissaan niinkin eri ymmärryksen tasolla olevia toimijoita kuin Simon Elo ja Teuvo Hakkarainen. Tämä on tietysti osa laajempaa kysymystä demokratian ja enemmistövallan tehokkuudesta päätöksenteossa.

Perussuomalaisilla on puolueena muiden tehtäviensä ohella epäkiitollinen rooli toimia pienen mutta äänekkään vähemmistön varaventtiilinä ja tämän se hoitaa ansiokkaasti, paljon paremmin kuin mainitsemasi Unkarin ja Kreikan nationalistipuolueet.
Silti toivon vilpittömästi että P.S:n johdolla olisi tulevaisuudessa tarpeeksi munaa karsia kaikista mädimmät oksat pois puolueensa toimintaa haittaamasta. Jos puolueen kannatus kasvaa entisestään niin tämä on varmasti mahdollistakin kun ei enää tarvitse miellyttää jokaista erityiskohtelua vaativaa erityisaikuista. Ilman tällaista "uskonpuhdistusta" voi nimittäin käydä niin että moni lapsi menee pesuveden mukana ja moni tärkeä asia jää käsittelemättä kun äänestäjät kyllästyvät jatkuvaan aliarvioimiseensa puolueen änkyräsiiven taholta.Ai niin, Koljonen: Lasini ovat kyllä välillä aika vihaiset mutta eivät koskaan punaiset. Mistä kohdasta kirjoitteluani päättelit lasieni värin?

Innonyymi kirjoitti...

Mä haluan henkilökohtaisesti onnitella ylläolevan tekstin kirjoittajaa siitä, että hän onnistuio hyväksikäyttämään hyväksikäytetyn lapsen tarinaa omassa blogikirjoituksessaan aj viellä niin, että jokaikinen kyseistä koulua käyvä tietää mitä lapsen perheessä on tapahtunut.

Mä en voi edes sanoin kuvata sitä onnellisuuden tunnetta, joka mut valtaa, kun törmään aikuisiin joilla on sydän paikallaan ja jotka osaavat ajatella muitakin kuin itseään sekä asettua sen lapsen asemaan.

Onneksi olkoon, palkinnoksi saat peilin.

NotTheWorstWriterEver kirjoitti...

Kiitos hyvästä ja asiallisesta blogikirjoituksesta. Joillekin ei valitettavasti vain mene päähän, että tässä tapauksessa likaiset tosiasiat on kaivettava esiin, jotta tapauksen voi jotenkin järjellisesti selvittää.

Turjalainen kirjoitti...

Mustarastas: "Otatko vastuun jos tämän kirjoittamasi tekstin ja lapsen henkilöllisyyden ja häneen kohdistuneiden rikosten paljastumisen johdosta lapsi tekee jotain itselleen? Tyylisi on oksettava. Eikö uskonnollinen taustasi ole opettanut sinulle mitään lähimmäisenrakkaudesta?"

Kyllä otan ja kyllä on opettanut. Ikävää ettei se tule sinulle selväksi.

Tiedoksesi, samoin kuin muillekin, että _kaikki_ tässä blogissa esiin tuodut asiat oli retosteltu julki ja levitelty nimien, linkkien ja yhteystietojen kanssa sekä höystettynä törkeyksillä - usealla netin foorumilla _monta_päivää_ ennenkuin itse kirjoitin tämän sievistellyn, siistityn ja jäsennellyn kirjoitukseni.

Esim. poika oli joutunut sulkemaan FB-profiilinsa ja kiusatuksi kavereidensa toimesta jo ennen tämän kirjoitukseni julkaisemista, sillä koulunuoriso oli kaivellut tietonsa foorumeilta. Vahinko oli jo tapahtunut ja laajassa mitassa (mitä kritisoin kirjoituksessani, jos huomasit).

Sen sijaan rehtorin, opetusviraston, jne. toimintaa asiassa ei oltu tuotu aiemmin esiin siitä näkökulmasta, että he ovat _vastuussa_ paitsi laittomasta irtisanomisesta, myös siitä, että perheen tragedia tulee julki, koska vanhemipien nimet, toimet, tuomiot ja tiedot ovat julkisia.


h3l1n2: "Häpeän puolestasi. Olisit voinut tuoda esille hyväsiskojärjestelmän ongelmallisuuden aivan hyvin ilman, että sinun oli pakko kertoa lapsen kokemista traumoista. SINÄ olet suurin tuon lapsen hyväksikäyttäjä, vaikka syytät siitä muita."

Häpeä vaan, se on turhaa ja virheellistä, eli väärin luultu, ks. ed.

"SINÄ teit työn selvittääksesi lapsen taustat ja halusit kertoa lapsen kokemista kauheuksista täällä julkisesti, ja kehtaat vielä pestä kätesi siitä."

En, (Innonyymillekin tiedoksi) vaan asiat toivat julki ja kuvien, nimien ja linkkien kanssa (toisin kuin minä) yleiseen nettilevitykseen _monta päivää minua ennen_ netin anonyymifoorumit, joilla on yhteensä useita_kymmeniä tuhansia (todennäköisesti yli satatuhatta) lukijoita ja tuhansia käyttäjiä, verrattuna minun vaatimattomaan blogiini, jolla on lukijoita yleensä 70-120 per päivä. Menkää valittamaan ylilaudalle, murha.infoon, Trooli:iin, Hommafoorumiin, jne.

"HYVÄSISKOJÄRJESTELMÄN olisi voinut havainnollistaa AIVAN HYVIN ilman että retostelit lapsen onnettomuudella! Tämä kertoo sinusta vain sen, että pakahduit innosta kun sait liittää tähän koko tapahtumaepisodiin isän etnisen taustan ja siihen puolestaan liittää lapseen kohdistuneet rikokset. HÄPEÄ jos pystyt."

Väärin taas, ks. yl. Enkä häpeä.

"SINÄ se olet tässä se pahimman luokan hyväksikäyttäjä."

Vaan kun en ole, piste.

Voisitko kavereinesi lopettaa jo tämän "Shooting the messenger"-argumentoinnin?

Minä vastaan _omalla nimellä ja naamalla_ omasta kirjoituksestani, toisin kuin anonyymifoorumit, jotka tapausta repivät ja levittivät koko jutun nimien, kuvien ja linkkien kanssa nettiyhteistön tietoon useita päivä ennen tämän blogin julkaisua.

Niin oudolta kuin se teistä yksisilmäisesti väärään puuhun nuolenne suuntaavista henkilöistä tuntuukin, olen vähintään yhtä suivaantunut pojan ja perheen tragediasta kuin te.

Tosiasia kuitenkin on, että asian julkituominen tuomatta esiin taustoja olisi asian _taustojen jo tultua julki_ ollut a) tekopyhää ja b) mahdotonta, koska uusien tietojen mukaan perheen oikeusjuttua hoitanut asianajaja on sekaantunut samaan hyväsiskoverkostoon, ja jos eräs toistaiseksi vahvistamaton huhu pitää paikkansa, myös valtakunnansyyttäjällä voi olla sormensa mukana k.o. hyväveli/-sisko verkostossa.

Ai niin, ja vielä tiedoksi, minulla ei ole tapana sensuroida kommentteja blogistani, enkä kovin heppoisesti niin tee. Toistaiseksi tähän ei ole ollut liiemmin aihettakaan.

Rape kirjoitti...

Niin, tästä näemme että koulu on ollut pitkään sotkuinen jo maahanmuuttotaustaisten oppilaiden vuoksi. Se että suomalainen lapsi, joka haluaa oppia koulussa joutuu pariksi tällaiselle oppilaalle, jolla on vaikeuksia oppimisessa, estää myös häntä opiskelemasta. Tästä näemme, että maahanmuuttajataustaiset sekoittaa vain yhteiskuntaamme. Portit nyt jo kiinni. Kansalaisaloite on laitettava ja vietävä tämän asian johdosta.

Anonyymi kirjoitti...

Turjalainen kirjoitti juuri sitä mitä pitikin, mutta taas saatiin näitä mamudiggareita vääntämään idioottimaisuuksiaan. Mistä tuollaisia sekasikiöitä oikein ilmaantuu?

Tekstin luettuani keräsin netistä jokaisen asiaan liittyvän/tekstissä mainitun kuvat, sen mitä he tekevät tai ovat tehneet, ikinä ja kyllä on todella sanottava että Suomessa kaikki menee täysin perseelleen näiden hyväveli-systeemien takia. ONNEKSI meillä on Perussuomalaiset, joten toivoa on ja ensi vaaleissa nähdään mistä se kana kusee!

Anonyymi kirjoitti...

Lejjonat - globaalia mamuoperaatiota organisoiva peitejärjestö. Sen jäseniksi höynäytetyt keräävät omat bonuksensa kansojen näennäisen turhiin, etnisiin geopoliittis siirto-operaatioon rikollisesti
anastetuista verorahoistamme.

Lejjonain lehtileike:
http://erilainen.files.wordpress.com/2011/01/li-ooon-rappuset-b.jpg?w=700&h=282

http://wp.me/sx1AT-111