tiistai 23. lokakuuta 2012

Huomioita Hesarin gallup-uutisoinnista

HS uutisoi tuoreimmasta gallup-tutkimuksestaan:

"Sdp:n kannatus taas nousussa 

Sdp:n kannatus on pienen nuukahtamisen jälkeen kääntynyt kasvuun. Viimeinen viikko ennen vaalipäivää ensi sunnuntaina on menossa ja Sdp:n ero kärjessä olevaan kokoomukseen on kaventunut 0,7 prosenttiyksikköön. Ero on virhemarginaalin sisällä."

Tämä on nyt vain vaatimattoman allekirjoittaneen varavaltuutetun tulkinta, joka on tehty foliosuikka kevyesti toisella ohimolla, mutta Hesarin jutussa ei kerrota, että;

a) PS on _ainoa_ puolue joka on nostanut kannatustaan viime kuntavaaleista.

b) että PS:n kannatus ei olekaan notkahtanut kuten HS:nkin sivuilla ehdittiin hehkuttaa viime perjantain iltalööppien galluppeihin nojaten.

c) PS:n saamaa tarkkaa gallupkannatuslukemaa.

Hesari viittaa PS:n kannatuslukemaan vain ilmaisulla "noussut kymmenen prosenttia viime kuntavaalista", siis oikeasti 15,6%. Edellinen Hesarin mittaus oli 15,7%. yhdellä kymmenyksellä ei väliä. Tähän HS viittaa vain sanomalla, että PS ja Keskusta ovat "jämähtäneet".

Sen sijaan HS:n otsiointi tukee SDP:tä minkä kerkeää. Tämä siksi, että Erkkomedia tietää miten tukalaa maamme federalistihallitukselle (ja HS:n agendalle) tulee, jos demarit kärsisivät kovan tappion.

Ei yhtään Pravda-meininkiä taas...

Ei kommentteja: