maanantai 22. maaliskuuta 2010

Great Hot Immigration Critical Ocean Race: Demarit ja Kokoomus - Kummallista sekoilua Perussuomalaisten vanavedessä?

Ompas ollut mielenkiintoinen uutisviikonloppu! Ensin Kokoomus otti pesäeroa maahanmuuttokritiikkiin ministeri Aleksander Stubbin suulla, sitten SDP julistautui Jutta Urpilaisen suulla maahanmuuttokriittiseksi, ja heti perään Katainen koittaa korjata kurssia.

Kokoomuksessa ensinäkemältä hieman näyttäisi olevan pientä sekoilua ja linjaerimielisyyttä Aleksander Stubbin ja Jyrki Kataisen välillä, katsotaanpa:

"Katainen: Maahanmuuttopolitiikasta voitava puhua

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen arvioi, että yhteiskunnan eliitti ei ole osannut osallistua maahanmuuttokeskusteluun. Hän kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla, että keskustelu on haluttu vaientaa, jotta voitaisiin lähettää yhdenmukainen ja vahva viesti siitä, että Suomessa ei sallita rasismia.

–Asenne on oikea, mutta saamalla olemme tulleet tukahduttaneeksi myös terveen ja ja tarpeellisen keskustelun maahanmuuttopolitiikasta, Katainen katsoo.

Kataisen mielestä ihmiset on nykytilanteessa jaettu tarpeettoman jyrkästi suvaitsevaisiin ja suvaitsemattomiin. Se on hänen mukaansa loukannut monia, jotka suvaitsevat erilaisuuden, mutta kokevat epäoikeudenmukaisuutta nykyisen maahanmuuttopolitiikan käytännöissä.

Kokoomusjohtaja korostaa, että myös erilaiset mielipiteet on sallittava, millä hän ei kuitenkaan tarkoita rasismin hyväksymistä. Hänestä olisi tärkeää ottaa maahanmuuttajat mukaan keskusteluun."

Ja näin siis vain pari päivää sen jälkeen kun Stubb antoi sävyltään varsin toisenlaisen kannanoton.
 
Eipä tuo mitään Demareilta sen sijaan on omat eväät loppu, ja pakki uhkaa olla vieläkin enemmän sekaisin. Nyt ollaan Persujen eväslaukulla. Kuten tiedämme, viikonloppuna Jutta Urpilainen julisti, että SDP:n uusi maahanmuuttopoliittinen linja on "Maassa maan tavalla". Tämä on hyvin mielenkiintoista siksi, että kyseisen ohjelman laatijana on toiminut mm. kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta, joka vielä puolitoista vuotta sitten totesi näin:
 
"Keskustelussa maahanmuuttajista tuli myös esille peruseroja poliitikkojen ajattelussa. Perussuomalaisten mielestä lähtökohtana pitää olla, että maassa maan tavalla. Feldt-Ranta puolestaan totesi, että sellainen ajattelu "rakentaa sellaisen ahtaan muotin, johon sekä kantaväestön että varsinkin muualta tulevien on vaikeaa itsensä puristaa"."
 
Niinpä niin. PS:n Teemu Lahtinen toteaakin hyvin, että SDP on sosialisoimassa persujen ja maahanmuuttokriittisen kansanliikkeen agendaa:
 
"Pitäisi tietysti olla imarreltu, että Perussuomalaisten linja kelpaa myös demareille, mutta silti olisin voinut kuvitella suurimman oppositiopuolueen keksivän jotain omaa.


Maassa maan tavalla on ollut maahanmuuttokriittisen liikkeen johtoajatus jo 90-luvun lopulta, ellei jopa kauemmaltakin ajalta. Jutta Urpilainen toistaa ainakin CD-tasoisella tarkkuudella Perussuomalaisten linjauksia, vaikka yrittääkin luoda harhakuvaa jostain muusta. [...]

Nyt kyse on eräänlaisesta käänteisestä ”not invented here”-ajattelusta. Koipioidaan härskisti antamatta tunnustusta ja kaiken lisäksi syljetään päälle. Tämä ei vastaa mielikuvaa sosialidemoraattien oikeudenmukaisuus-käsityksestä."

Niinpä. Tietäen että Demarit ovat sekä periaatteellisesti että ohjelmallisesti sitoutuneet nykyisenkaltaiseen maahanmuuttopolitiikkaan, kasvaviin siirtolaismääriin ja monikulturismiin, ja että Kokoomus seisoo nykyhallituksen "Suomi kuuluu kaikille" linjan takana, niin jos olisin Mauri Pekkarinen, sanoisin että "on perin oudoksuttaavaa tällainen kaksilla korteilla pelaaminen".

Missä siis mennään? Mikä siis on tilanne GHICOR:ssa ? Kokonaiskuva viime perjantain jälkeisistä tapahtumista on siis seuraava:

Ensin kaikki sanoutuivat irti rasismista ja "maahanmuuttokritiikistä", koska se on vain "verhottua rasismia" ja "rivien välistä hersyvää rasismia", sekä ampuivat totaalisen täyslaidallisen hevonpaskaa persujen päälle. Ulkoministeri Stubbin ote Kokoomuksen ruorivuorossa herpaantui, ja puolueen huvijahti alkoi ajautua sivuun Persu-purtilon vanavedestä. Jutta Urpilainen huomasi tilaisuutensa tulleen, kiilasi joukkoineen sivusta M/S Kokkareen ohi Persu-purtilon rinnalle valtaushaat valmiina ja tempaisi PS:n mamukriittiset eväät itselleen. Jutalla meinasi verkkosukat innosta revetä kun hän pääsi heiluttamaan sapelia ja huutamaan entisen NL:n tavoin että: "Yarr! Me keksimme sen ensin!". Katainen, joka oli M/S Kokkareen kannella ottamassa aurinkoa drinkkilasi kädessä, havahtui ja huomasi että Kokoomus uhkasi jäädä kolmanneksi kisassa mamu-kriittisten äänestäjien äänistä. Nopeasti hän tempasi ruorin pois hermostuneelta Stubbilta ja ohjasi hiki hatussa täyttä höökää takaisin Persujen vanaveteen. Persut johtavat edelleen kisaa, purjeet pullollaan muiden heittämää paskaa, mutta vauhti vaan kasvaa, sillä paattia vetää vastustamattomalla voimalla vaijerista kaukana laivan edellä lentävä Timo Soini uhoten: "Pään pitää kestää!".


P.S. Tuomitsen jyrkästi rasismin naamioimisen kriittisyydeksi JA ei-rasistisen kritiikin leimaamisen rasismiksi

2 kommenttia:

Toinen sankari kirjoitti...

Hah ;)

Vili kirjoitti...

Spellcheckaa.

Hyvä kirjoitus, vältit tällä kertaa liiallista lennokkuutta (populisti!!!111ykstoistakymmentä½) - onnistuen kuitenkin vetämään melkein Tervon Koljatin fantasiakohtausten (fantasiaahan tuokin oli, eikö vain? ;) veroisen loppukaneetin - ja onnistuit tekemään aika onnistunutta analyysia poliittisesta tuultenhaistelusta.