maanantai 24. marraskuuta 2008

Linkkisuositus: Euroopan viimeiset päivät

Vasemmistoliiton ex-puheenjohtaja Suvi Anne Siimes toivoo kirjoituksessaan Talouselämä-lehdessä, mm. että Perussuomalaisten vaalivoiton aloittama keskustelu maahanmuutosta saisi syvempää jatkoa (lihavoinnit minun):

"...vietin menneellä viikolla aikaani vanhan, Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä jo vuosikymmeniä vaeltaneen historioitsijan Walter Laqueurin hieman erikoisen teoksen The Last Days of Europe parissa.

Se sai minut toivomaan perussuomalaisten kunnallisvaalivoiton hetkeksi esiin kirvoittaman poliittisen debatin jatkoa.

Laqueurin kirja oli lyhyt kertomus maanosamme demografisesta ja kulttuurisesta tilasta.

Sen mukaan Euroopan alhainen syntyvyys ja kauan jatkunut maahanmuutto ovat tehneet etnisesti eurooppalaisista lapsista ja nuorista vähemmistön monissa Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian lähiöissä.

Lisäksi merkittävä osa Euroopan muslimiväestöstä on Laqueurin mukaan haluton luopumaan omista arvoistaan eurooppalaisempien ihanteiden hyväksi. Siksi kirjoittajan aiemmin tunteman Euroopan päivät ovat hänen mukaansa vähissä.

Päivien määrää vähentää entisestään se, että työttömyys on Euroopan nuorten muslimimiesten parissa huikean yleistä.

Eurooppa on toden totta muuttumassa, sillä siirtolaisten integraatio ei ole sujunut juuri missään kivutta. Myös yhden yhtenäisen Euroopan ajatuksessa on ollut liian usein kyse vain koulutetun eliitin unelmasta. Lähiöiden todellisuudet on tehty kovin toisenlaisista aineksista. Siksi eurooppalaiset arvot eivät ole aina olleet muodissa edes kaikkien kantaväestöön kuuluvien parissa.

Niinpä kovin konsensushenkisessä Ruotsissakin on debatoitu viime aikoina siitä, onko miehen ja naisen välisestä kättelystä kieltäytymisessä kyse musliminaisen perusoikeudesta ja tällaiseen kättelyyn pakottamisessa puolestaan hänen ihmisoikeuksiensa loukkaamista.

Siihen verrattuna yhden perussuomalaisen valtuutetun blogikirjoituksista poikineet kiistat edustavat vasta myrskyä vesilasissa."

Todellakin asiallista puhetta Siimekseltä. Onneksi vasemmistossa on tervejärkisiäkin ihmisiä, jotka osaavat keskustella maahanmuutosta asiallisesti, ilman että stalinistisesti leimaavat kriittisten näkökantojen esittäjät hulluiksi rasisteiksi, kuten on yleistä mm. Vihreiden keskuudessa.

Tosiasia kun on, että maahanmuutto tuo mukanaan myös ongelmia, ja kulttuurisia sekä sosiaalisia konflikteja, vaikka monikulturistisen maailmankuvan dogman sisäistäneet tahot (ajoittain lähes uskonnollis-fanaattisella kiihkolla) toisin väittävätkin.

Tosiasia kun myös on, että jos yksikään jo olemassaolevista puolueista olisi ollut maahanmuuttokriittinen, tai edes maahanmuuttoneutraali, eli kyennyt järjelliseen keskusteluun maahanmuutosta, Perussuomalaisten vaalivoittoa ei luultavasti olisi Etelä-Suomen kaupungeissa koskaan tullut.

"Eurooppalaisia perusarvoja kannattaa mielestäni silti peräänkuuluttaa muuallakin kuin EU:n jäsenyyskriteereissä. Ihmisarvoa ja syrjintäkieltoa kunnioittaville perusasenteille pitää olla tilaa myös unionin sisällä. Siksi syrjintään pitää puuttua myös maahanmuuttajien omissa yhteisöissä. Eikä rasistisia mielipiteitä pidä suvaita silloinkaan, kun niitä esittää maahanmuuttaja.

Maahanmuuttajia on Suomessa edelleen huomattavasti vähemmän kuin muualla. Siksi meillä on vielä aikaa oppia muiden virheistä.

Laqueurin mukaan niistä suurin on ollut laistaminen siirtolaisten ja heidän jälkeläistensä kielenopetuksesta ja muusta koulutuksesta.

Jos perussuomalaisten vaalimenestys havahduttaa meidät esimerkiksi lähiöiden kouluolojen ja kaikenikäisten maahanmuuttajien kielenopetuksen parantamiseen, vaalituloksella on pysyvää yhteiskunnallista merkitystä."

Todellakin. Jokohan viimeinkin maahanmuutosta, monikulttuurisuudesta, ja ennenkaikkea myös niiden mukanaan tuomista ongelmista aletaan keskustella oikeasti asiallisesti, eikä tyyliin 'Vihreät naiset ja J.P.Roos'? Toivottavasti.

1 kommentti:

Jotsio kirjoitti...

Heip,

Kysyit blogini osoitetta.
http://hassuelama.blogspot.com