Kertauksena Oulun perussuomalaisten kuntavaaliteesejä:
Oulussa tarvitaan lisää 300 tukiasuntoa ja hoivapaikkaa vanhuksille välittömän tarpeen tyydyttämiseksi, sekä vähintään 40 kotipalvelutyöntekijää lisää, jotta vanhusten, invalidien, vammaisten ja muiden erityisryhmien avun tarpeeseen voitaisiin vastata. Haluamme erityisesti painottaa vanhustenhoidon ja terveyspalvelujen turvaamista, koska tulevan laman myötä kaupungin verotulot pienenevät, joten tarvittavat lisäinvestoinnit vanhustenhoidon saattamiseksi edes inhimilliselle tasolle olisi tehtävä jo tulevana talvena. Ensi vuoden jälkeen rahaa ei enää ole ylimääräistä, joten asialla on tulenpalava kiire. Myös omaishoitotyöhön varattuja määrärahoja on korotettava. Tulevan laman myötä terveyden ja vanhustenhoidon resursseja EI SAA LEIKATA, kuten tehtiin viime laman aikaan. Tämä on Oulun perussuomalaisten ykkösprioriteetti. Sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä koulutoimen puolelta ei saa leikata, vaan peruspalvelut on turvattava tarvittaessa vaikka veroja korottamalla. Kun menoja on pakko supistaa, leikkaukset on kohdennettava muualle.
Oulussa jatkuu edelleen julkisen liikenteen "monopoli ja kartelli". Koskilinjoilla, joka on yksityinen yritys, on tällä hetkellä monopoli liikennöidä kaupungin alueella. Lippujen hinnat ovat suhteellisen korkeita, linjat ovat harvassa ja autoja ei kuljetarpeeksi. Asemansa turvin yritys on ostanut pois pienet kilpailijansa Alamäen ja Mörön. Vaadimme liikenteen avaamista kilpailulle, ja muillekin bussifirmoille oikeutta käyttää paikallisliikenteen pysäkkejä, tai kaupungin oman liikennelaitoksen perustamista, jotta liikennepalvelut saataisiin paremmalle tasolle. Lippujen hintaa pitää saada alas, ja kaupunki voi tukea enemmän myös eläkeläisten, opiskelijoiden ja veteraanien liikkumista. Tarvittavat rahat tähän saadaan luopumalla kallioparkista. Näemme kallioparkin ja julkisen liikenteen Oulun keskustan kehittämisen kannalta toisensa pois sulkevina vaihtoehtoina, ja vastustamme siksi kallioparkin rakentamista. Hanketta varten kerätty 33 miljoonan euron yksityinen rahoitus ei riitä alkuunkaan, ja olemme melko varmoja, että yksityisen rahan loputtua hankkeen ajajat tulevan kerjäämään kaupungin kukkarolle, eli kyseessä on perinteinen vedätys.
Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla on maan suurin nuorisotyöttömyys. Tilanteen jatkuminen tällaisen on kestämätöntä ottaen huomioon suurten ikäluokkien eläköitymisen. Yhteiskunta tarvitsee eläkkeiden maksajia, ja nuoret töitä. Nuorten työllistymispalveluja on tehostettava. Samaan aikaan myös kaupunki tarvitsee lisää hoitohenkilökuntaa kotihoitoon ja vanhuspalveluihin. Tämä voitaisiin järjestää sillä, että kaupunki tekee esim. lähihoitajiksi opiskelevien kanssa sopimuksen varmasta työpaikasta kaupungin palveluksessa valmistumisen jälkeen. Järjestely voitaisiin koordinoida oppilaitosten kanssa. Työvoiman ja sen tarpeen kohtaamista on muutenkin edistettävä, ja samaa mallia voitaisiin soveltaa myös yksityisten yritysten ja oppilaitosten välillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti