tiistai 22. heinäkuuta 2008

Suomalaisilla lähes 800 miljoonaa dollaria Fannie Maen ja Freddie Macin velkakirjoja


Siltä varalta, että joku vielä väittää, ettei USA:n kriisi leviäisi Suomeen:

Taloussanomat:

"Suomalaiset omistivat yhteensä 771 miljoonaa dollaria Yhdysvaltain asuntoluottojättien Fannie Maen ja Freddie Macin velkakirjoja viime vuoden kesäkuussa. Tiedot käyvät ilmi Yhdysvaltain valtiovarainministeriön uusimmista tilastoista.

Ministeriön kokoamista maakohtaisista tilastoista käy ilmi, että suomalaissijoitukset ovat kuitenkin pieniä esimerkiksi muihin pohjoismaihin verrattuna."


Muihin pohjoismaihin verrattuna? Pohjoismaat ovat yksi yhteinen markkina-alue. Kun lama pankkikriisi leviää Ruotsiin, se iskee myös Suomeen. Ja kriisihän tulee leviämään Pohjolaan ja Suomeen, sillä se on iskemässä pian täysillä Britteihin:

Taloussanomat:

"Britannian valtiovarainministeri Alistair Darling sanoi tiistaina, että maailmanlaajuisen luottokriisin vaikutukset ovat aiemmin arvioitua pahemmat.

Tapahtuneen vaikutukset tulevat olemaan paljon syvällisemmät kuin edes vuodenvaihteessa ennustettiin, Alistair Darling sanoi Bloomberg-television haastattelussa.

'–Kun tätä vuotta katsotaan, on aivan selvä, että tilanne ympäri maailmaa on muuttunut vaikeammaksi', hän sanoi.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Darling toisti haastattelussa uskonsa siihen, että Britannia välttyy lamalta."

Uskon asiako se laman poissa pysyminen jo on? Se on kyllä jo huono merkki jos brittiministeri vetoaa uskoon lamaa pois manatessaan, mutta eipä mies muutenkaan kovin positiivisen luottavaiselta talouden tulevaisuuden suhteen vaikuta:

"'–Nämä ovat kovia aikoja. Ne ovat kovia kaikille', Alistair Darling sanoi haastattelussa, joka kuvattiin 14. heinäkuuta.

Hän sanoi, että luottokriisi on kaikkea muuta kuin ohi.

'–Kenenkään ei kannata spekuloida sillä, miten kauan nykyiset vaikeudet jatkuvat.' "

Kylläpä on mieheltä ns. "erittäin rohkaiseva" lausunto...

Ei kommentteja: