torstai 17. lokakuuta 2013

Ruotsin kirkko: Mohammed antaa Jumalasta paremman kuvan kuin Jeesus?

Ruotsin kirkon moraalinen kompassi on jälleen monimutkaisen ja vaikean dilemman edessä:

Yksi Ruotsin kirkon johtavista teologeista, Eva Hamberg, on lähtenyt kirkon opillisesta komiteasta, irtisanoutunut papin virasta sekä eronnut Ruotsin kirkosta.

Evan mitta täyttyi, kun hän kuunteli uusien arkkipiispaehdokkaiden paneelia, missä yksikään kandidaateista ei kyennyt antamaan yksiselitteistä vastausta simppeliin kysymykseen:

Antaako Jeesus Muhammedia todenmukaisemman kuvan Jumalasta?

”Olen tuntenut itseni surulliseksi jo pidemmän aikaa. Nyt tuntuu hyvältä. Olen tehnyt voitavani ja tässä yhteydessä voin hyvällä omallatunnolla jättää tuon porukan”, Hamberg kertoi tunteistaan Dagen-julkaisulle.

Ruotsin arkkipiispa Anders Wejryd on kieltäytynyt kommentoimasta Eva Hambergin eroa.
 
Ruotsin kirkko ei siis kykene sanomaan, antaako Jeesus paremman kuvan Jumalasta kuin fanaattinen, verenhimoinen, ja skitsofreeninen pedofiili.

Varmaankin makukysymys.

Tässä lienee parempi kuva? 
  


Hamberg teki aivan oikean johtopäätöksen. Itsekin olen lakannut pitämästä Ruotsin kirkkoa kristillisenä kirkkona jo ajat sitten.

Ottaen huomioon, että Suomen Ev.-lut. kirkko liberaalisine gnostilais-agnostis-rappari-piispoineen on rappion etenemisen suhteen vain toistakymmentä vuotta länsinaapurin pakanoita jäljessä, niin kysymys kuuluu: Kauanko menee ennenkuin kristityt voivat hyvällä omallatunnolla lakata pitämästä Suomen kirkkoa kristillisenä kirkkona?

Ei kommentteja: