perjantai 4. lokakuuta 2013

Äärivasemmisto: Terroristi isku kirkkoon Espanjassa

Espanjan äärivasemmisto on tehnyt pommi-iskun kirkkoon.

Itseään Mateo Morralin vallankumoukselliseksi iskujoukoksi (El Comando Insurreccional Mateo Morral) nimittävän vasemmistoanarkisti-ryhmän pommi räjähti Zaragozalaisessa El Pilar-kirkossa aiheuttaen merkittävää tuhoa.

Ryhmä kertoo, että pommi oli tehty ”mustalla ruudilla täytetystä butaanikaasusäiliöstä, jossa oli kello aikasytyttimenä”. Tiedonannossaan hyökkäyksen tekijät kertovat, että ”El Pilar -kirkko on yksi tärkeimmistä valtaapitävien temppeleistä” ja he muistuttavat samalla Francon ja paavi Johannes Paavali II vierailuista. Lisäksi ryhmä antaa uhkauksen: ”Tällaiset fasismin symbolit eivät ole, eivätkä koskaan tule olemaan turvallisia paikkoja”.

Lisäksi terroristiryhmä väitti, että heidän aikomuksenaan ei olisi ollut ”vahingoittaa uskovaisia tai turisteja” ja he sanoivat antaneensa etukäteen varoituksen soittamalla paikalliseen lehteen, jotta poliisi olisi voinut tyhjentää kirkon ja sen lähiympäristön.

Poliisi ei kuitenkaan koskaan saanut varoitusta, eikä paikallinen lehti. El Paísin jutussa (linkki ylempänä) viitatun El Periódico de Aragón -lehden artikkelissa kerrotaan, että tieto äärivasemmiston varoitussoitosta on täysin väärä. Lehden mukaan anarkistien väite, että lehti olisi saanut varoitussoiton voidakseen varoittaa viranomaisia, on täysin väärä. Koko keskiviikona aikana kukaan lehden edustaja ei ollut saanut minkäänlaista tiedonantoa pommista.

Äärivammaisto olikin siis ollut valmis räjäyttämään kirkkossakävijät ja turistit. Kaikeksi onneksi vain yksi henkilö loukkaantui lievästi.

Kyseessä oli vasemmistolta jo toinen terrori-isku tai sen yritys kirkkoa vastaan. Sama anarkistiryhmä otti vastuun myös aiemmin helmikuussa Madridin La Almudenan katedraaliin asetetusta pommista. Tuolloin pommi purettiin ennen sen räjähdystä.

Näköjään äärivasemmisto ei ole sittenkään paljon muuttunut menneiltä vuosikymmeniltä. Uutiset siitä, miten kirkot räjähtelevät ja palavat ovat tuttuja sellaisista maista kuin Egyptistä tai Pakistanista. Näköjään äärivasemmisto on omaksumassa samat menetelmät kuin ääri-islamisteillakin.

Ei kommentteja: