keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Se on nyt todellisuutta: LAMA

Lyhyesti selittelemättä:

Suomen talous on syöksynyt juuri lamaan, ja syöksy syvenee jatkuen vielä vähintään ensi talven ajan, ehkä jopa seuraavankin.

Silloin kun LEAP-aivoriihi vielä uskalsi tehdä luotettavia ennusteita, he laskivat, että tuplavee-käyräisen talouslaman 2. syöksyn alkamisesta menee EU:n ydinalueella vielä 3 vuotta ennenkuin nähdään merkkejä noususta. Sen sijaan unionin periferiassa nousun merkkejä saa odottaa 4-5 vuotta.
Suomeksi kusi on sukassa ja paskat housuissa, sukka kurkussa ja housut vedettynä pään yli vielä ainakin tuonne 2017 yli.

Suomalaisten on syytä varautua merkittävään, väistämättömään ja rajuun yleisen elintason laskuun.

Ennustin 2012 kevättalvella, että Suomen inflaatiokorjattu BKT romahtaa vuoden 2000 tasolle. Käytännössä tämä tarkoittaa meille kylmää kyytiä. Vanhemmat ihmiset muistanevat, millaista elämä oli elintason, jne. suhteen 80-luvun alussa, ennen kovaa nousukautta.

Yhdessä yhä kasvavien tuloerojen kanssa tämä tarkoittaa tosin sitä, että mediaanikansalaisen elintaso tipahtaa jonnekin 60-luvun alun tasolle.

Jepjep.

Mutta fantsua sanoo hallitus.

Parit linkkisuositukset:

Italia tukiluukulla: http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/pankki+italia+saattaa+tarvita+hatalainaa/a911217

Köyhtyminen: http://tyhmyri.wordpress.com/2013/06/24/suomen-vienti-sukeltaa-kannattaa-varautua-sisaiseen-devalvaatioon-eli-tuntuvaan-koyhtymiseen/

Se on nyt menoa: "Puheen Iltapäivä: Kalle Isokallio: "Me ollaan tilanteessa, jota ei pysty enää korjaamaan" http://areena.yle.fi/radio/1953461

Hjuumor:
http://www.globalresearch.ca/accurate-satire-henry-kissinger-if-you-can-t-hear-the-drums-of-war-you-must-be-deaf/28610

Ei kommentteja: