maanantai 29. huhtikuuta 2013

Raiskausrikokset Suomessa 2012

Kiitos nimimerkki VH:lle tämän linkin takaa löytyvistä koostetiedoista:

-------------------------------------
"Listauksessa siis pitäisi teoriassa olla kaikki 2012 ratkaistut jutut, jotka raiskausrikoksina on kirjattu. Tilastokeskus julkaisee vasta 29.5 tilaston Käräjäoikeuksien rikosasioiden ratkaisut 2012, eivätkä he saa antaa mitään tietoja ko. tilastosta ennen julkaisua, eli lukumääriä pääsemme vertaamaan vasta toukokuun lopussa.

Listauksessa ei taatusti ole kaikki 2012 raiskausrikoksesta tuomitut, sillä jutut kirjataan yhdellä rikosnimikkeellä, yleensä vakavimman mukaan. Esim. juttu, jossa joku on tuomittu raiskauksesta (rangaistus 1-6 vuotta vankeutta) ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä (rangaistus 1-10 vuotta vankeutta), kirjataan törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä, ja se näkyy haussa vain sillä nimikkeellä.

Tilastokeskuksen lukuja listauksen kuitenkin pitäisi vastata, sillä tilastokeskuskin kerää tiedot sakarin perusaineistosta. Kirjaamistavat eivät kuitenkaan jostain syystä ole yhteneväiset läpi kaikkien käräjäoikeuksien. Esim. juttu jossa joku on tuomittu raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä (rangaistus 4kk-4 vuotta vankeutta) kirjataan joissain käräjäoikeuksissa raiskauksena, joissain taasen lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä.

[...]

179 tuomittua, joista ulkomaalaisia/ulkomaalaistaustaisia 64, eli 36%
(2011 vastaavat luvut 124/50/40). Kahdella osoite Saksassa, kahdella Ruotsissa. Tanskasta, Virosta ja Venäjältä löytyy yksi tuomittu. [loput kirjoilla Suomessa]

16 henkilöä tuomittu törkeästä raiskauksesta, ulkomaalaisia/taustaisia 6 kpl eli 38%
(2011 vastaavat luvut 15/3/20).

106 henkilöä tuomittu raiskauksesta, ulkomaalaisia/taustaisia 36 kpl eli 34%
(2011 vastaavat luvut 71/33/46).

38 henkilöä tuomittu pakottamisesta sukupuoliyhteyteen, ulkomaalaisia/taustaisia 11 kpl eli 29%
(2011 vastaavat luvut 24/9/38).

Optulan tutkija Lappi-Seppälä olisi varmaankin sitä mieltä, että myös nämä yliedustukset ovat vain sattumaa, tälläkin kertaa.

Listausta tehdessäni en voinut olla huomaamatta, että tuomituista yhdeksän nimi oli Muhammad, tai joku muunnos siitä. Sitä vastoin esim. Mikko, Heikki, Jussi, Tero ja Antti esiintyivät kukin 3 kertaa. No, kaipa Muhammad vaan on niin yleinen nimi Suomessa. Tai tämäkin on vaan sitä sattumaa."
-VM-
-------------------------------------------

Jutun alussa olevan linkin takaa löytyy myös mielenkiintoisia nimiä.

Uskokaamme siis tutkijoita, kun he sanovat, että mamutaustaisten yliedustus, varsinkin tämäntyyppisissä rikostilastoissa, on pelkkää sattumaa ja kyse on "yksittäistapauksista".

Siispä; "-Hajaantukaa! Täällä ei ole mitään nähtävää!"

Vai onko?

Ei kommentteja: