sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Irlannin kansanäänestysfarssi: Surun ja häpeän päivä Euroopalle

Voi ottalerssi, että taas sylettää!

Irlannin kansa pakotettiin toissapäiväisessä farssi-äänestyksessä hyväksymään Lissabonin sopimus eli Euroopan perustuslaki. Vuosi sitten irlantilaiset saivat äänestää vapaasti EI, tällä kertaa kaikki mahdollinen oli masinoitu KYLLÄ-tuloksen varmistamiseksi, hallintoa, elinkeinoelämää, ja järjestökenttää myöten, ja rahasta ei ollut väliä kunhan tulos saatiin "oikein". Tilannetta ei käytännön toteutukseltaan ihan voinut verrata Pohjois-Koreaan tai Saddamin Irakiin, mutta hengeltään kyllä. Vastaavaa KYLLÄ-puolen harjoittaman propagandan pakkosyöttöä ei ole luultavasti nähty kuin Venäjän edellisissä presidentinvaaleissa.
Aivan kuten Ranskan ja Hollannin kansanäänestysten, sekä Irlannin edellisen äänestyksen yhteydessä, nytkin oli jo etukäteen varauduttu selittelemään mahdollinen EI-tulos EU-eliitin kannalta parhain päin. Jo äänestyksen ollessa käynnissa, media kertoi, miten EI-puoli saataa voittaa, koska "hallitus on mahdottoman epäsuosittu".

Samaa kansan ilmaiseman tahdon ja itsenäisen päätöksentekokyvyn käsittämättömän röyhkeää halveeraamista käytettiin myös edeltävien EI-tulosten propagandistisessa vesittämisessä. Selittämällä, että kansa ei äänestänytkään sopimusta vastaan, vaan äänesti EI ihan muista syistä, eliitti pystyi pitämään (jos ei muille, niin ainakin itselleen) yllä mielikuvaa, että Euroopan kansat tukisivat oikeasti sen mielipuolista, vapautta ja ihmisyyttä halveksivaa, epädemokraattista ja puoli-totalitaarista liittovaltiohanketta. Ja media, tuo eurosto-eliitin uskollinen ja hampaaton pikku puudeli, seurasi tätä propagandakäsikirjoitusta ruskeakielisen uskollisesti.

On erittäin vaikea mitenkään asiallista kieltä käyttäen kuvata niitä erittäin negatiivisia tunteita, mitä ylläkuvatun kaltainen politiikka ja EU:n henki sekä erityisesti sen päin persettä menevä eli täysin apinaa nylkyttävä toiminta yleensäkin minussa herättää.

Runon kielellä asia lienee jotenkin ilmaistavissa. Koskapa syksyinen luontokin on viime aikoina tarjonnut Irlannin EU-kusetuksen "kunniaksi" ruskaa pakkasessa, niin teen minäkin; Tässäpä pro-EU -lukijoiden puutumiseksi tympeän EU-vihamielistä runosuoleni ruplattelua:

Voi sinua, voi sinua EU, sinä kirottu!
Orjuus, Kurjuus ja Kuolema on sinun nimesi,
Tulkoon sinun tuhosi,
jota ikeesi alle nääntyvät,

pettämäsi ja viettelemäsi kansat
sinua vastaan punovat ja rukoilevat.
Ylös taivaisiinko luulet astuvasi,

tähtiseppele otsallasi, sinisen viittasi kanssa?
Alas manalaan, häpeään ja kurjuuteen
olet sinä vajoava, romahtava.
Kansat tallovat jalkoihinsa tähtiseppeleesi,
ja pyyhkivät saastansa sinun lippuusi.

Äkisti on koittava sinun tuhosi,
kirves on jo puun juurella.
Alas tuonelaan olet sinä astuva,
helmasi pääsi päälle sidottuna,
kuningatar, vallasta riisuttu,
Irstas Ishtar - häväisty huora,

Sortuva on EU, suuri Babylon,
kansojen sylttytehdas,
huojuu jo, kaatuu,
eikä enää koskaan nouse!1 kommentti:

Olli kirjoitti...

Taistelkaamme viimeiseen asti lissabonin sopimusta vastaan.


Support Vaclav Klaus! Stop the Lisbon treaty!