keskiviikko 23. syyskuuta 2009

UUDET VAALIT JA HETI!

Missä tahansa länsimaisessa demokratiassa hallitus olisi tajunnut erota aika päiviä sitten itse, mutta ei Suomessa, koska maamme ei ole länsimainen demokratia.

Jo ulkomaisetkin lehdet puhuvat, että Suomessa on pahin poliittinen kriisi sitten Kekkosen aikojen, mutta Matti"anteeksi_että_olen_liian_tyhmä_eroamaan"Vanhanen ei vaan tajua.

Ellei uusia vaaleja tule, tilanne voi kehittyä hyvin, hyvin vakavaksi.

Lainaan tähän kokonaisuudessaan Espoolaisen valtuutetun Teemu Lahtisen kommentin aiheesta:

"
TAHRIINTUNUT TASAVALTA

Suomen maine korruptiovapaana ja läpinäkyvän hallinnon maana on mennyt. Kiiltokuva on jo aiemmin tahriintunut lukuisissa langettavissa tuomioissa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa, Slovenian asekaupoissa ja sananvapautta loukkaavissa oikeudenkäynneissä. Hallituksen välinpitämättömyys kansan mielialoista mm. maahanmuuttopolitiikan lisäksi Itämeren kaasuputki -asiassa on korostanut hallituksen etääntymistä kansasta. Tilannetta ei ole helpottanut suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajan käsitykset tuloista ja pienipalkkaisuuden rajasta.

Korruptiopuolueiden kartelli on tullut murrospisteeseen.

Normaalissa Länsi-Euroopan maassa hallitus olisi eronnut jo itse ja nykyinen eduskunta olisi muodostanut uuden hallituksen. Muualla Euroopassa kansa olisi mielenosoituksin painostanut hallituksen eroamaan, kuten Serbiassa, Ukrainassa ja Georgiassa on tapahtunut viime vuosina.

Lyhyesti jutun juoni on tämä: Pääministeri on jakanut verorahaa säätiölle, joka on tukenut yhdistystä, joka on antanut rahaa pääministerille. Perinteisessä mielessä tämä on varastamista, jälkiä peitellen. Tasavalta on joutunut rikollisten käsiin.

Toivon, että hallitus tekisi tilanteesta sellaiset johtopäätökset, etteivät sotilasvalan vannoneet joudu punnitsemaan ilmaisun ”laillinen valtiojärjestys ja laillinen esivalta” merkitystä. Jo nyt aselain valmistelun alla on aktiivisesta ja maanpuolustushenkisestä reservistä kuulunut puheenvuoroja, joissa sotilaspassin palauttaminen on vaihtoehtona, jollei velvollisuutta sotilastaitojen ylläpidosta enää kohtuudella voi noudattaa.

Oppositio on nyt vaalien uusinnan kannalla, myös hallituspuolueissa on repeämiä. Ainoana korruptiovapaana hallituspuolueena Vihreät pitää vallanavaimia käsissään ja on korjaamassa Perussuomalaisten ohella voittoa, jos vaalit uusitaan.

Löytyisikö jostain Taavetti kaatamaan Koljattia?"

2 kommenttia:

Jesus SUPER SIZE ME! kirjoitti...

Vaaleissa on toimittu sen ajan lakien ja säädöksien mukaan.

Mielestäni tämä vaalirahajupakka on naurettavaa ja tekopyhää hypetystä.

On todella tärkeimpiäkin keskusteluaiheita josta tulisi puhua mediassa juuri nyt ja suureen äänen esim. lissabonin sopimus:

http://www.youtube.com/watch?v=xIvCZzRTjSA&feature=PlayList&p=025565652DDEAF2F&index=0&playnext=1

"Lissabonin sopimus on tyrannimainen ja se tulee lopettamaan demokratian"


Lukekaapa tämä:
http://blogitus.net/arkosalminen/2008/06/11/eu-lissabonin-sopimus-suomen-itsenaisyys-heikentyy/

Matti kirjoitti...

Aina löytyisi tärkeämpääkin tekemistä eritoten syytetyn penkillä olijoiden mielestän.

Rikosta ei ole ehkä tehty, mutta oikeustajun vastaista hyväveli-kähmintää on selkeästi tapahtunut.

Tähän toimintaan on saatava selkeät pelisäännöt nopeasti. Kätensä tahranneet poliitikot eivät nauti luottamusta, joten heidät on erotettava luottamustoimistaan.

Tämä toiminta murentaa entisestään kansalaisten luottamusta poliittiseen järjestelmään. Tämä rappeuttaa entisestään kansalaisten moraalia ja eritoten työmoraalia. Takavuosina harva suomalainen oli lahjottavissa. Tilanne muuttuu. Mitä isot edessä, sitä pienet perässä.

Ellei pöytää putsata, niin entistä harvempi kunniantuntoinen kansalainen lähtee puoluetoimintaan mukaan tahraamaan käsiään likaiseen poliittiseen peliin. Politiikka jää entistä enemmän kepulipelaajien pelikentäksi. Orastava korruptio on kitkettävä nyt heti, ettei se leviä laajemmalle.