torstai 14. helmikuuta 2013

...Mutta vielä kuitenkin!

"En mä tähän muuta osaa sanoa"

https://www.youtube.com/watch?v=okF9t9mOBKY"Äärivasemmistolaiset syyllistyivät Saksassa viime vuonna 799 ja äärioikeistolaiset 619 poliittisesti motivoituun väkivallantekoon. Ulkomaisten ääriliikkeiden kontolle tuli 120 ja muiden ryhmittymien 110 väkivallantekoa. Uhriksi joutui 1018 ihmistä, joista monet poliiseja.":

http://www.tagesspiegel.de/berlin/polizei-justiz/polizei-bilanz-2012-rechtsextreme-verueben-die-meisten-politisch-motivierten-straftaten/7779534.html


Ja aiheeseen liittyen:

"Olisi naivia väittää, ettei Suomessa olisi radikaalia äärivasemmistoa. AFA:n roskajoukko toimii väkivaltaisesti monessa muussa Euroopan maassa ja vastaavasta on viitteitä täältäkin, mutta tähän asti huppuveikot ovat lähinnä marssineet Dan Koivulaakson hengaillessa samoissa maisemissa. Marssiminen ja mielenilmaisut ovat aivan oikeata toimintaa, mutta valitettavasti pinnan alla kuplii jo.


Kevyttä AFA-öyhötystä nähtiin esimerkiksi Tampereella, jossa antifantit nakkelivat kaljatölkeillä Pride-kulkueeseen osallistumaan tulleita FDL:n aktiiveja. Kyseinen puulaaki on toki sitä itseään, mutta se ei tässä tapauksessa ollut kovinkaan olennaista, kun fasismia vastustettiin jälleen kerran ryhtymällä itse fasisteiksi. Itse Pride-kulkueessa AFA:n rynnäkköosasto marssi tietenkin pääosin naamioituneena, toisin kuin KVR:n tarrapojat, jotka sentään yleensä nähdään touhuissaan ilman naamiota. Mutta kuten me kaikki tiedämme, naamioitunut vasemmistoradikaali on seksikäs kapinasymboli, ei mitenkään verrattavissa vastenmieliseen natsipaskaan. Tiesihän Voima-lehtikin kertoa, että "Musta blokki on erottamaton osa aktivistiestetiikkaa. Kaikki Göteborginsa käyneet muistavat, miten valtava musta blokki vyöryy pitkin katuja kivisateen ropistessa päin mellakkapoliisien kilpiä. Kuvaan tiivistyi kaikki: absoluuttinen voima, väkivalta ja niin, myös seksi." [...]


Meillä ei onneksi ole vielä laajaa väkivaltaista vasemmistolaista toimintaa, mutta on muistettava, että EU-alueella nimenomaan äärivasemmisto syyllistyy äärioikeistoa useammin poliittiseen väkivaltaan. Pahoin pelkään, että me olemme joutumassa aivan samaan suohon."

http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132347-maltti-on-valttia-myos-aariryhmien-vastustamisessa

Ei kommentteja: