tiistai 10. joulukuuta 2013

Tampereen mellakka eli Kiakkovierasjuhlien tausta

Koskapa Anarko-Paavo on jo ehtinyt puolueensa puheenjohtajan irtisanoutua tästä hyvin uskottavasti *tirsk!* jätän nämä vain tähän:

---------------------------------------------------------
Kysymys?

Miksi maakuntien päälehtien pääkirjoitukset kilvan valkopesivät kiakkovierasjuhlien taustoja?

Muka "epäpoliittinen" tapahtuma? Ei ollut.

Järjestäjinä anarkistien lisäksi oli mm. Sitoutumaton Vasemmisto r.y:n sekä Tampereen Vasemmistonuoret r.y:n jäseniä.

Onneksi tietoakin on:

--------------------------

"Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokas kehotti heittämään itsenäisyysjuhlissa polttopullon

Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokas Jussi Marttila lähetti itsenäisyyspäivänä Tampereelle Kiakkovieras-mellakkaan lähteville tovereilleen hyytävät terveiset:

- Heittäkää minunkin puolestani kivi/polttopullo. Tai molemmat, Marttila kirjoitti.

Viesti jätettiin Kiakkovieras-mielenosoitusta näkyvästi mainostavaan Pantterin puremia -nimiseen Facebook-ryhmään. Ryhmää ylläpitää Emilia Kukkala, niinikään vasemmistoaktiivi ja kunnallisvaaliehdokas.

Marttilan polttopullokommentista on ”tykännyt” kolme facebook-käyttäjää: Vallaton Tampere -nimimerkki, Kaiu Haalivirta ja kolmas henkilö. Haalivirta on Varsinais-Suomen Vasemmistonuorten hallituksen jäsen. Kolmas henkilö ilmoittaa puoluekannakseen vasemmistoliiton." 
 ---------------------------
http://uutiset.perussuomalaiset.fi/vasemmistoliiton-kunnallisvaaliehdokas-kehotti-heittamaan-polttopullon-itsenaisyysjuhlissa/

Ja:
.---------------------------
"PunkinFinland.fi-sivustolla elokuussa julkaistu Kiakkovierasjuhlien suunnittelukokouksen osoite viittaa siihen, että Vasemmistoliitto ei ole kertonut julkisuuteen vielä aivan kaikkea itsenäisyyspäivän riehumisen taustoista. Kiakkovierasjuhlien suunnittelukokous kutsuttiin koolle Näsilinnankatu 22:een. Samassa osoitteessa sijaitsevat Tampereen vasemmistonuorten ja vasemmistoliiton toimistot." 
----------------------------
http://uutiset.perussuomalaiset.fi/kiakkovierasjuhlan-suunnittelukokouksen-osoite-nasilinnankatu-22//

Näsinlinnakatu 22:ssa sijaitsee vasemmistoliiton, SDPL pioneerien ja Suomen Rauhanpuolustajien piirin toimistot. Mikähän se voisi olla se oikea kokoontumispaikka?
http://www.fonecta.fi/yritykset/haku/tampere+n%C3%A4silinnankatu/j%C3%A4rjest%C3%B6t
Kulttuurikahvila Hertta, joka oli kiinteistössä, on lopettanut toimintansa jo viime vuoden kesäkuussa, ja ainakaan Kutomatyöläisten Säätiön, Tampereen Eläkeläiset ry:n tai Takon sairauskassan tiloissa tiedostavat hulligaanimme eivät liene kokoontuneet.
Miksi siis mellakoitsijat sanoivat kokoontuvansa samassa osoitteessa kuin Vasemmistoliiton toimisto? Ehkäpä tämän takia:

"Vasop on puoluepoliittisesti sitoutumaton, mutta se tekee yhteistyötä Vasemmistonuorten ja Vasemmistoliiton kanssa"
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vasemmisto-opiskelijat

Ja:
----------------------------
"SitVas-sivustolta löytyy Kiakkovierasjuhlia promoavaa materiaalia. Ryhmä on mainostanut tapahtumaa ja pyytänyt ihmisiä osallistumaan. Ja vielä pahempaa seuraa: SitVas:n sivuilla ilmoitetaan Kiakkovierasjuhlien yhteiskyydityksen järjestämisestä välillä Helsinki-Tampere.
----
SitVas:n organisoiman Helsinki-Tampere-bussikyydin rahoittamiseksi järjestettiin 16.11 biletapahtuma, jonka ”tuotot käytetään bussikuljetukseen Kiakkovierasjuhlille”. Osallistujien joukko oli pitkä, joukossa paljon tuttuja. Kaksi nimeä pistää silmään: vasemmistonuorten ex-puheenjohtaja Dan Koivulaakso ja Mikael Brunila."
----------------------------
http://uutiset.perussuomalaiset.fi/kiakkovierasjuhlien-organisaattorina-vasemmistojarjesto/

On siis kiistatta osoitettu, että Kiakkovierasjuhlien suunnittelutapahtuma on järjestetty Vasemmistoliiton Tampereen-osaston (tai Rauhanpuolustajien) tiloissa ja että Sitoutumaton Vasemmisto, Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan yhteisvasemmistolainen järjestö (joka on usein yhteistyössä Vasemmistonuorten kanssa ja käyttää heidän tilojaan), on järjestänyt ylioppilaskunnan tiloissa tukikonsertin kiakkovieraiden linja-autokuljetuksen rahoittamiseksi, mukana Brunila ja Koivulaakso. Ja silti Arhinmäki kiistää, että puolueella tai sitä lähellä olevilla järjestöillä olisi mitään tekemistä asian kanssa. Lisäksi mukana oli myös Kommunistinen Nuorisoliitto, jolle ministeri Arhinmäki on jakanut avustusrahaa.


Verrataanpas suhtautumista:
 
Jyväskylän kirjastopuukotus:
"Arhinmäki toteaa haastattelussa, että Soini ei tietenkään ole vastuussa hyökkäyksestä, mutta hän on vastuussa siitä, mitä hänen puolueensa jäsenet sanovat."

Tampereen mellakka:
"Arhinmäki ihmettelee, miksi vasemmistoliittoa on yritetty syyllistää tapahtumista. Hänen mukaansa sen enempää hän itse, puolue kuin mikään puoluetta lähellä oleva järjestö ei ole ollut mukana mielenilmausta järjestämässä."


Ja muuten, tällä videolla näytetään myös varta vasten paikalle tuotuja lätkävarusteita ja kuullaan, kuinka tilaisuuden juontaja kehottaa kaikkia paikallaolijoita varustautumaan jotta voi ottaa "taklaukset" paremmin vastaan.
http://www.youtube.com/watch?v=zHRLswwCRvU
 
Johtopäätös: Tarkoitus oli järjestää rähinä. Järjestäjien tarkoitus siis. Ja vassarinuoret oli mukana, sanoivat he tai Anarko-Paavo mitä tahansa.

Että sellaista

Edellä mainittu Turkulainen "turvallisuusasiantuntija", Jussi "heittäkää ensimmäinen polttopullo/kivi tai pari puolestani" Marttila on "operatiivisena johtajana" töissä turkulaisessa November Security & Investigations Oy -nimisessä turvallisuusalan firmassa, joka ei jännästi ole kuulemma toimittanut viranomaiselle tilinpäätöksiään parilta edelliseltä vuodelta, eikä ole vuoden 2012 jälkeen kuulunut verottajan ennakkoperintärekisteriin (vaikka luulisi vasemmistolaisille verojen maksun olevan sydäntä lähellä?).''

Ja edelleen Paavo kieltää kolmesti ja sanoutuu irti:
-------------------------------
 "Arhinmäki kummastelee Ylellä: "Perussuomalaiset into piukkana"
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kummastelee puoleensa syyllistämistä itsenäisyyspäivän mielenilmauksesta. Hän kiistää vahvasti oman, puolueensa tai minkään sitä lähellä olevan järjestön osallisuutta tapahtuman järjestelyihin.

- Erityisesti perussuomalaiset yrittää into piukkana löytää kaikenlaisia yhteyksiä. Siellä on varmasti ollut meidän kannatajiamme niin kuin lehtitietojen mukaan perussuomalaistenkin kannattajia, Arhinmäki korostaa."
-----------------------------
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013121117820733_uu.shtml
Arhis viittannee lehtijuttuun, jossa yksi haastatelluista mellakoitsijoista väitti olevansa perussuomalainen (ei ainakaan tarkisteltaessa puolueen jäsen, eikä kukaan PS:n piirissä tyyppiä selviteltäessä tuntenut). Mutta se on jännää, että Arhinmäki puhuu nokkelasti perussuomaisten kannattajista samaan aikaan kun useita Vasureiden aktiiveja syytetään ainakin rähinän suunnitteluun osallistumisesta ja väkivaltaan yllytämiseen.


--------------------------------
P.S. SitVas:in pj:n mukaan tarkoitus pyhittää keinot:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sitoutumattoman-vasemmiston-puheenjohtaja-itsenaisyyspaivan-tapahtumista--joskus-tarkoitus-pyhittaa-keinot/24396363 kommenttia:

Saana H. kirjoitti...

Otapa asioista hiukan tarkemmin selvää ennenkuin huutelet. Kutomotyöläisten säätiö on esimerkiksi täysin mahdollinen kokoontumispaikka. Itsekin olen nimenomaan niissä tiloissa aika moneen kokoukseen osallistunut kera järjestön joka ei liity kutomotyöläisiin tipan tippaa. Ja kyllä sieltä aika monta muutakin mahdollista kokoustilaa löytyy. Toi perussuomalaisten lainaileminen ei myöskään anna kovin uskottavaa kuvaa heppoisesta kirjoituksestasi. Se kun on jo ihan yleisessä tiedossa että persut ovat alusta asti hiki hatussa koittaneet sysätä vasemmiston niskaan syytä kyseisestä mellakasta, ilman mitään asiapitoisia perusteluja. No samaahan teet tässä itsekin. Kirjoittaminen ja väitteidesi ratifioiminen eivät näytä olevan vahvinta alaasi. Kokeilisit jotakin muuta.

Turjalainen kirjoitti...

Otappa itse asioista selvää. Nyt jälkikäteen tapahtuman pääkoollekutsujaksi on paljastunut SKP:n listoilla viime kuntavaaleissa ollut henkilö, ja mukana on edelleen todistettavasti ollut SitVas:n ja VaNu:n jäseniä sekä organisoimassa että osallistumassa.

Turjalainen kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288629749563.html