tiistai 29. joulukuuta 2009

Malmin hautajais-jihad "Maltillinen" Islam näytti kasvonsa hautausmaalla

Tämä on taas niin tätä. Tässäpä uutinen, joka löytyy eilisen Ilta-Sanomista (28.12.09) paperiversiosta, mutta jota ei enää eilisaamun jälkeen löydy lehden nettiversiosta:


"28-vuotiaan miehen kristilliset hautajaiset saivat yllättävän käänteen Helsingissä, kun vainajan muslimisukulaiset saapuivat haudalle ja ottivat hautajaiset johtoonsa.

Paikalle Malmin hautausmaalle saapui myös imaami, joka luki hautarukouksen arabiaksi, piti puheen englanniksi ja pyyhki pastorin kappelissa muotoileman hiekkaristin pois arkun päältä.
- Minusta tuntui, etä he ottivat hautajaiset haltuun. Pääsimme haudalle asti, ja siellä yllättäen pusikoista suomalaisten kantajien tilalle tulivat muslimimiehet, jotka alkoivat imaamin johdolla suorittaa toimitusta, kertoo kristillisen siunauksen toimittanut Herttoniemen seurakunnan pastori Jukka Simoila.

28-vuotias vainaja oli kääntynyt kristityksi joulukuussa 2008 ja mennyt naimisiin kristillisin menoin viime kesänä. Hänen isänsä oli muslimi.

Vainaja kuoli vakavaan sairauteen syyskuussa ja oli itse toivonut kristillisiä hautajaisia. Miehen kristitty vaimo ja anoppi hoitivat hautajaisjärjestelyt, koska muslimisukulaiset eivät halunneet olla niissä mukana. Ainoa muslimien esittämä toive oli se, että vainajaa ei polttohaudattaisi.

Näin sovittiin.

- Omaiset luulivat, että tämä on muslimien puolelta riittävä toive, Simoila kertoo.

Muslimien toiminta oli täysi yllätys kristityille omaisille. He seurasivat järkyttyneinä vierestä yllättäviä käänteitä.

- Ihmiset olivat aivan surun murtamia ja katsoivat ihmetellen, mitä tässä tapahtuu. Heillä oli sellainen tunnetaso, etteivät he pystyneet reagoimaan tilanteeseen, vaan antoivat sen mennä, pastori Simoila kertoo. Hänkään ei puuttunut tilanteeseen.
- Ajattelin, että ehkä tässä tapahtuu jokin hyvin tärkeä toimenpide heidän kannaltaan. Myöhemmin pastori kuitenkin tajusi, että kyseessä oli kunnon virallinen hautajaisseremonia.
- Luterilaisen kirkon puolelta on ilmiselvä kanta, että tässä on ihmisoikeuskysymys ja uskonnonvapauskysymys, koska alkujaan muslimi kääntyi kristityksi.

Pastori Simoila puuttui tilanteeseen vasta, kun muslimit alkoivat peittää hautaa. Hän pyysi heitä odottamaan, jotta kristityt omaiset saivat jättää kukkia ja heittää hiekkaa avoimeen hautaan. Näin tapahtui, ja myös muslimit osallistuivat.

Hautajaiset myös loppuivat kristillisesti, kun pastori Simoila lausui rukouksen ja lauloi virren yhdessä kristittyjen omaisten kanssa.
- Pahinta oli se, että he eivät kunnioittaneet hautajaisten kristillistä sisältöä.
- Imaami pyyhki arkun päältä hiekasta muotoillun ristin pois. Nämä olivat kristilliset hautajaiset, eikä hän olisi saanut koskea siihen mitenkään. Koen sen provokaationa, että tällä tavoin toimitaan.

Pelisäännöt koetuksella

Asia etenee seuraavaksi Kirkon ihmisoikeuskysymysten neuvottelukuntaan, jossa pohditaan mahdollisia jatkotoimia.

- Kirkon mielestä pitäisi laatia pelisäännöt siitä, miten tällaisissa eri uskontojen kohtaamisen käytännön tilanteissa toimitaan. Mikä on sopivaa? Miten kunnioitamme toinen toistemme uskonnollisia arvoja ja perinteitä, Jukka Simoila pohtii."


Siis mitä hittoa!? Viranomaisten mukaan Suomessa ei ole äärimuslimeita, joten tämäkö sitten edustaa viranomaisten mielestä maltillista Islamia? Ilmeisesti, sillä varsinaisen Islamin mukaan mies olisi pitänyt tappaa, koska hän oli kääntynyt kristityksi, joten ehkäpä hautajaisten häpäisy oli sitten lievempi, maltillinen ratkaisu?

Voiko tällaista sattua Suomessa. Kyllä voi, ja pessimistinä ennustan, että tämä ei jää ainoaksi tapaukseksi laatuaan, ja että paljon pahempaakin on tulevaisuudessa luvassa. Tämä ei jää tähän. Mitä enemmän maahamme tulee muslimeita, sitä enemmän heidän joukossaan on ääriaineksia, ja sitä enemmän myös radikaalit ja fanaattiset ainekset saavat jalansijaa.

Ruotsissa ja muualla ns. "kunnia"-murhat ja naisten sekä eriuskoiseten alistaminen sharialailla ovat jo arkipäivää. Eipä liene kuin ajan kysymys milloin myös Suomi "rikastuu" kulttuurisesti niin, että tällainen "monikulttuurinen ihanuus" lisääntyy täällä meilläkin, sillä onhan se toki "Ihanaa, luonnollista ja väistämätöntä", kuten eräät naispoliitikkomme ovat loiheneet lausumahan.

Luetaanpa imaamille ja hänen kätyreilleen vähän Suomen Tasavallan lakia:

Rikoslaki, 12 § (24.7.1998/563) Hautarauhan rikkominen

"Joka

1) luvattomasti avaa haudan tai ottaa sieltä ruumiin tai sen osan, ruumisarkun tai hautauurnan,

2) käsittelee hautaamatonta ruumista pahennusta herättävällä tavalla tai

3) turmelee tai häpäisee hautaa tai kuolleen muistomerkkiä,

on tuomittava hautarauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi."

Koska arkku ei ole ruumis, eikä vielä muistomerkkikään, ei pykälän mukainen tuomio mene ehkä läpi. Mutta katsotaanpa lisää:

10 § (24.7.1998/563) Uskonrauhan rikkominen

"Joka

2) meluamalla, uhkaavalla käyttäytymisellään tai muuten häiritsee jumalanpalvelusta, kirkollista toimitusta, muuta sellaista uskonnonharjoitusta taikka hautaustilaisuutta,

on tuomittava uskonrauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi."

Myöskin tämä pykälä lienee tulee kysymykseen:

11 § (24.7.1998/563) Uskonnonharjoituksen estäminen

"Joka käyttämällä väkivaltaa tai sillä uhkaamalla oikeudettomasti estää uskonnonvapauslaissa tarkoitetun kirkon tai uskonnollisen yhdyskunnan pitämästä jumalanpalvelusta, kirkollista toimitusta tai muuta uskonnonharjoitusta, on tuomittava uskonnonharjoituksen estämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Yritys on rangaistava.
"


Olisi siis vähintääkin kohtuullista, että kyseinen imaami kätyreineen saisi tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja uskonnonharjoituksen estämisestä. Tosin valtionsyyttäjä Mika Illmanin agendan huomioiden ei syytettä välttämättä ole tulossa.

Ei kommentteja: